Румен Радев и Йотова се заклеват отново в сряда

Тържествената церемония ще се състои в Народното събрание
72
Румен Радев и Йотова се заклеват отново в сряда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На тържествена церемония от 10.00 часа на 19 януари, сряда, президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
В рамките на церемонията ще бъде прочетено решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред Народното събрание да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Президентът Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Церемонията ще се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, Министерският съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на регистрираните в България вероизповедания, на държавни институции, предишни президенти на Република България и председатели на Народното събрание. Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента.

 След церемонията в Народното събрание Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.
 
Негово Светейшество ще поздрави държавния глава и с архипастирско слово с благопожелания за Божията благодатна подкрепа за мирно и плодотворно служение на българския народ. За втори път българският патриарх Неофит лично ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за успешен мандат като държавен глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: клетваРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
8
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 2 години
ТОЯ ПЪТ , СЛЕД КЛЕТВАТА -- ЙОТОВАТА , КВО ШЕ ЦЕЛУВА НА ПОПА СЛЕД КАТО КОЛЕНИЧИ......??!!!
42
0
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,що бе... преди 2 години
НИЕ ГИ КЪЛНЕМЕ ВСЕКИ ДЕН....КЪВ ИМ Е ПРОБЛЕМА...??!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ КОГА, КАКВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЩЕ ИМАТ БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ- ЦЕНИТЕ КАТО В ГЕРМАНИЯ- ЗАПЛАТИТЕ КАТО В ЗИНЗИБАР.
40
1
 
2
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Кълнат се тия в чужди държави и на чужди посолства. Срам за България са тези кукли на конци.
39
0
 
0
 
! Отговори
Закуех се преди 2 години
За кой ли път спираш да ги броиш след известно време
38
2
 
5
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Бойко и ти си генерал и топо е голям време е да строиш Румен той е най обикновен пилот ти ме караш да летя Обичам те Бойко знам сега не можеш да летиш но аз ще ти помогна ти си умен и красив само ти може да си президент чухте ли злобата ние сме много умни и красиви хората разбраха грешката на изборите след теб Бойче криза и разруха цените растат тока стана газ скъпо но Радев е виновен той разви нацията два пъти
37
0
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 години
първо да се закълнат в руското посолство.. и Йотова да направи ... своя пирует както при руския поп Кирил.
36
2
 
9
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Падението на един народ. Този окончателно ще разсипе държавата.
35
2
 
10
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Бойко е истинския президент на Балгарите и като такъв аз го обичам и аз искам да съм вице не тая йоткова мразя ви до дъното на душата сега рева но ше дойде деня на изборите и тогава ще победим не много умните българи Бойко ти ще си нашия президент да слънцето ще изгрее отново търпение хора България
34
0
 
12
 
! Отговори
Стоянов преди 2 години
Последните и най- успешни разединители на българския народ !!! И двамата са срам за страната ни !!! Не заслужават никакво уважение!!!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За момент рещих, че пише се "заклават" и викам баси добрите новини днес, ама пу ***'аму стара не е туй!
32
0
 
15
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Тъжен ден за България-летящия мишок ще ръси глупости още 5 години.
31
0
 
20
 
! Отговори
Честито! преди 2 години
7000 души са освободени от завод Арсенал в Казанлък миналата седмица.Отделно вече има един град, Вълчи дол, който е на режим на тока и още няколко села в Монтанско и Пазарджишко.Честита промяна на гласувалите за ***.ият и неграмотен военен Радев!
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си избирате президента. Имате избор. От вас зависи драги зрители другарки и другари.Предпочитам времето на Тодор Живков пред тези сега. Поне улиците да чистеха и кифлата с мармалад да е 12 ст. бозата 6 ст. масленката 11 ст. баничка със сирене 13 ст. милинки 5 ст `едната а хората усмихнати доволни разбиращи се събиращи се в рестарнта в кръчмата в тях.Имаше живот и беше хубаво. Сега няма.Как е промяната ,а.. ??? Вие избирате. Вие строите живота си.Съвремени строители. ...
29
1
 
8
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 години
за който не знае какво е Пир по Време на Чума, ама чумата я има само за Вас Пролетарии, айде налузвайте Маските и на Тръстиката в Плантацията, че трябва да заработите Данъците за този Пир!
28
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Разединихте българите вие двамата,особено старшината,както никой никога не е разделял народа ни. Нямате капка мозък.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрезидента го командва руски генерал. Не си наясно с нищо нито с политиката.
26
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ще трябва да си навия часовника, да съм далеч от телевизора! По-гнусно същество не се е появявало в нашата политика! Той пося омраза и раздели българите! Набута държавата от криза в криза, и скоро няма да има измъкване от блатото, в което ни заби!
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тумора на България ще я умори!
24
0
 
13
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Бойко ще ви размаже на следващите избори ще ревете тогава като нас сега ама ще е късно година само гледаш как ще плачете +'ъ=5-#%^ х