Бурджев: Големите проблеми в момента идват от много по-високите цени на енергоносителите

Асен Василев иска ясни разчети, заяви той
20 яну 2022 22:30, Нели Христова
15

"Проблемите са много. В продължение на дълги години предишните управления не са обръщали внимание на животновъдството и зеленчукопроизводството", заяви зам.-министърът Стефан Бурджев в студиото на "Денят ON AIR"

"В сектор животновъдство в момента проблемите са доста поради световната пандемия. Големите проблеми в момента, особено за оръжейните производители, са много по-високите цени на енергоносителите", посочи гостът в студиото.  

По негово мнение две са основните мерки за животновъдството, които могат да подсигурят и да не фалират различни ферми.

"Освен текущите проблеми, има много регулаторни норми, които трябва да се променят. В момента всяка браншова организация почти е представила писмено искане за подкрепа", посочи Стефан Бурджев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му на база на тези факти и аргументи, те ги представят пред министъра на финансите и се опитват да ги защитят и обосноват.  "Сега е наистина много по-трудно, Асен Василев иска ясни разчети. Той не е против да се дават пари, но иска да има контрол", допълни гостът.

"Във възможно най-кратки срокове трябва да бъдат изплатени компенсациите. Имаме предложение за намаляване ДДС на храните. Това ще спомогне да не се качват цените за потребителите", заяви зам.-министърът.

На въпроса определили ли са какъв да е таванът на субсидиите, Стефан Бурджев:

Това е един от най-болните въпроси. Ние трябва да пренасочим ресурс, който може да способства да се разпредели върху тези, които са по-малко подкрепяни.

"Министерството на земеделието е огромна институция, с много ресурс, много направления. В момента има процеси на преструктуриране", каза още събеседникът.

И завърши, че институцията, която прилага кредитирането по желание на браншовете, е Държавен фонд "Земеделие", а кредитите се предоставят при лихвен процент не по-голям от референтния.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите проблеми в момента идват от много по-високите цени на енергоносителите, a много по-високите цени на енергоносителите идват от насочената срещу Русия иди0тcкa политика на европейските чиновници, от третия енергиен пакет и от "зелената сделка".
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е от ниновистите, син на голям агроземеделец от плевен , на младини наркозависим бил е и комуна
9
0
 
3
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Големите ни проблеми дойдоха от СД$-Чумата, отгледана и финансира от световният ТерористN1.Заедно изкормиха държавицата ни,окрадоха де що можаха,а това,което не ставаше за ядене и крадене - събориха до основи и превърнаха в руини.Прокудиха децата ни,наложиха краваро-джендурска морал и ценностна система,опростачиха нацията и преизпълниха "План Ран-Ът".Не пожалиха нито млади,нито стари!Не пожалиха образование,здравеопазване,съд,прокуратура,нищо!Всичко о с..раха,за да крадат безнаказано!
8
0
 
3
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Големите ни проблеми дойдоха от СД$-Чумата, отгледана и финансира от световният ТерористN1.Заедно изкормиха държавицата ни,окрадоха де що можаха,а това,което не ставаше за ядене и крадене - събориха до основи и превърнаха в руини.Прокудиха децата ни,наложиха краваро-джендурска морал и ценностна система,опростачиха нацията и преизпълниха "План Ран-Ът".Не пожалиха нито млади,нито стари!Не пожалиха образование,здравеопазване,съд,прокуратура,нищо!Всичко о *** ха,за да крадат безнаказано!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов беше прав !
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е кой пусна натовския самолет и градушката помля пловдивското поле а сети се другарю оправяч
5
1
 
3
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Тоя мяза на Илън Мъск
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увеличават се цените ДДС остава,увеличава се сбора за държавата с възможните субсидии от сбора на увеличените цени за следващи субсидии в помощ с изравняване на нуждаещия се бизнес с индексация на заплатите отнасящи се към него и сума отделена от сбора за индексация в помощ на социалните плащания към държавата-пенсии,допълнителни помощи от единствения основен закон-ДДС в разпределеното участие на обществото в подкрепа на държавата-от всекиму според възможностите от всекиму според потребностите.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ли всички се изреждат да ни кажат колко сме недорасли. Мама знае най-добре. *** и спициалистити, нови и стари калинки.
2
2
 
6
 
! Отговори
До2 преди 2 години
Много алчни преди крадяха милиони сега милиарди крадат
1
2
 
13
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА И ОЩЕ ПО ГОЛЕМИТЕ НЕВОЛИ ЗА НАРОДА ИДВАТ ОСНОВНО ОТ НЕГРАМОТНАТА АЛЧНА МАФИЯ КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА ,РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ Е -ПОРЕДНА НАЦИОНАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА КАТАСТРОФА