Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да прецакат народа .Няма как да си обесня вицепрезидент да гледа 5 г как заплатите и пенсиите стоят на едно ниво и нищо да ненаправи.Необеснимо наистина,геноцид и все повече млади бягат
36
1
 
21
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Йотова какво доверие , след като за вас не гласуваха над 75% от избирателите? И за какъв успех говорите след като спечелихте с машините на Мадуро и натиска върху другите на имотния крал Рашков? Не е партизанлък че с вдигнат юмрук да призовавате за революция! Доста добре изпънихте поръката на олигарсите , които платиха протестите и докарахте хора на власт , нарушаващи Конституцията както и вие!
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пирова победа в държава на мизерията, моратаориуми и масов мор !
34
1
 
14
 
! Отговори
Путинист преди 2 години
Не става ясно вице-комунделката путинистка ли е или Байдънистка.
33
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 2 години
С под тридесет процента е малко като победа за пред публиката, а иначе вътрешно мислите ли, че Радев и Йотова не се страхуват от мнозинството , което не са ги припознали като алтернатива на статуквото???Агент Вини Мабулачи!ЦРУ!!!
32
1
 
9
 
! Отговори
Време е да признаем преди 2 години
Промяната беше майдан...
31
1
 
12
 
! Отговори
айде стига преди 2 години
Голяма победа ,няма що!Щото при Бойко нямаше далавера,караше хората да работят,а не да чакат на готово!Ама нашичките искат някой да им дава просто така!Ха сега ручайте жабетата,да ви е сладко!И да не забравя!Герб са виновни,нали така!?***!!!
30
1
 
17
 
! Отговори
БКП вирус преди 2 години
Умря сиганката дето ни хвалеше. Свършили били много работа. Ако безпредметните въздухарски речи и нищонеправене са много работа, то вайс-президентшата и Чорапа трябва да излязат в петгодишен платен отпуск. Егаси егоцентричните раздувки.
29
3
 
3
 
! Отговори
Кога НЕ НАТО преди 2 години
Извинявам се на политиците, едно малко неузобно "въпросче", защото никой не ни попита за влизането ни в НАТО, поне за излизането да потам.Кога излизаме едностранно от НАТО, предсрочен уведомителен режим? Млад съм, живее ми се?
28
3
 
16
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...имали нещо от всичкото това, което казва маститото Вице, да е вярно! Те да не бяха парите на Черепа, и машинките на Мадуро, щяхте да видите власт през крив макарон! Направихте си преврат като по учебник! И колко контрастира самодоволството което излъчва, с истинската ситуация в държавата!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път стомна за вода, два пъти, третия... ...ше се чупи...
26
2
 
21
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Радев и метежниците му трябва да почерпят Мадуро , заради неговите машини за гласуване , с които метежниците фалшифицираха изборите.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази си мисли, че това назначение е победа. Явно не е въобще наясно, с каква цел ги оставиха за втори срок. Не съм убеден, че и чорапа е наясно. Най вероятно ги ползват на сляпо, но ще дойде време да им светнат точната роля в цялата игра.Тогава ще е любопитно, ще се гордеят ли от т. н. втора победа.Щото победа, без свобода, нещо нагарча.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 години да получаваш огромна заплата за буквално нищоправене. Нищо чудно, че са така ухилени
23
2
 
19
 
! Отговори
Хак ви е ! преди 2 години
А сега да видим кой повече краде ! Да сравним какво е "откраднал" Борисов и какво са откраднали харвардските мошеници. Време е за сравнение !
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ПЛЮЯТ ПО БОРИСО ЛЕТЕЦА ДРУГО НЕ НАПРАВИХА , ЦЯЛАТА ИМ АДМИНИСТРАЦИЯ ОПЛЕТЕНА В КОРУПЦИЯ ,И КАТО ГИ ПОДКАРА ГЕШЕВ ВЕДНАГА ИМ СТАНА НЕУДОБЕН ГОЛЯМА ПОБЕДА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ 1./4 ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой победил ? Ко става тука ? България на кое място е ? Пак ли на последното ? И ко да га парйми такава победа ? Пууу и победите ни такива като държавата . Едни такива никакви .
20
2
 
20
 
! Отговори
Forever преди 2 години
Каква победа, срещу кой е победила, просто е назначена на работа, като всяка друга държавна. Да не забравят за какво са там.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видите пари от Европа на кукуво лято. Да не са луди Европейците да поддържат сталинистки диктаторски режим в България?
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФатмакаИ и Мата Метлата ще ви разорят. Нищо няма да остане от държавата след тези преяли с власт селяни. Боко правилно ги пращаше да садят картофи.