Премиерът на Северна Македония на официално посещение у нас

Двете правителства ще проведат съвместно заседание
24 яну 2022 08:21, Елка Василева
36
Премиерът на Северна Македония на официално посещение у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига днес на официално посещение у нас. В рамките на визитата ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония. На среща в Скопие миналата седмица Ковачевски и Петков се договориха за сформирането на 5 работни групи.

Още по темата

Премиерът Кирил Петков ще посрещне Ковачевски с официална церемония на площад „Свети Александър Невски“ и двамата ще положат венци пред Паметника на Незнайния воин.

Утре правителствата на България ще проведат съвместно заседание. Такива заседания се провеждаха редовно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017 година.

Двете правителства вече формираха четири работни групи, предаде БНР. Съпредседатели на първата група по икономика са вицепремиерът по икономика и индустрия Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и  министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Във втората група за инфраструктура от българска страна са министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова.

В групата за култура са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.

Петата е историческата, но тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия, която вече има свой план за работа, а членовете ѝ ще трябва да информират двамата премиери какъв прогрес е постигнат до момента и по какво ще се работи занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Фани преди 2 години
ПРеставям си какви глупости пак ще дрънка Сандов хахааха
30
1
 
0
 
! Отговори
по новата преди 2 години
авиолиния или сракетата на Слави ще пристигне да знае къде да се съберем посрещачите?
29
1
 
2
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 2 години
За какъв ми е ??? Като изпълнят договора от 2017г. в който всичко е точно казано и описано - тогава да дойде ! Пратиха една пиклива нота, която и без нея никой не им се връзваше на мегаломанските претенции и сега идват да изкрънкат нещо ! Ай, сиктир !!!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Македонска Орда" - В България изобщо няма език на омраза.Няма как да мразиш и да искаш да те обичат.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където свредлото не пробива, парите пробиват!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленчето каза -И за двете страни ще е добре да бъдем част от общия пазар на ЕС и да извлечем всички дивиденти - ето това правителство от търговци и бездарници за какви девиденти говори . девидентите са търговска печалба от акцци , явно така разбира това правителство членството в ес с парична облага , ама за кого , защото тези девиденти до хората не стигат
25
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Да пук..ш тъ..по
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***!!!СМ ще влезе преди нас в ЕС и в еврозоната:)))Да рева ли или да плача :)))
23
1
 
5
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Представяте ли си Ердоган да отиде в РСМ-то в два номера по малък костюм,ухилен като ряпа и Стево Пендаровски да му каже : е па ти не си балканец, идваш навреме ,като на наш Кирчо.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама не се ли разкара вече нaвлeka?
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му изпратят лейката външен министър, ако пак не си е взела болничен като за войските.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана за терористите от Вмро.Вмро е против ЕС и Нато.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво има да се убеждават властите в Македония за исторически факти. Те ги игнорират и пренебрегват умишлено в съответствие с югославската доктрина. Правят се на слепи и глухи. Като ги слушам ръководителите им говорят умишлено сприхаво да може по-трудно да се разбира какво говорят, и това е нарочно за да се внушава че има македонски език.
18
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
А снощи пък Мустафата е била на неофициално посещение при Кирето. Дано сега разберем какво му е заповядала...
17
1
 
8
 
! Отговори
Предател министър преди 2 години
Министър-предателят какво ще им подари днеска? Кирил и Методий?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом сега е у нас, а преди е бил в Северна Македония, значи винаги е бил в България.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро предател, ОСТАВКА!
14
2
 
18
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Крайно време е за един хубав голям митинг в софия срещу опитите да се поддадем на натиск и да предадем националния си интерес! Половината население в рсм са шиптъри другата половина българи, пардон македонци! Нека да оставим ес и сащ да ни натискат още за да лъсне лицемерната им добронамереност към нас и вече никой в БГ да не си прави илюзии, че нещо добро може да дойде от щатите. За тях сме евтина разменна монета, нищо повече.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕЩО НЕ СЪМ ЧУЛ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА МНОГОХИЛЯДЕН ПРОТЕСТ НА ПЛОЩАДА ПРЕД НЕВСКИ КАТО ГЪРЦИТЕ НАВРЕМЕТО! ИНАЧЕ ВЪВ ФЕЙСА И ТУК ГОЛЕМИ СМЕ ПОБОРНИЦИ...
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България е забранено нахлуването на талибани ,македонската орда да бъде въдворена в централният софийски ,при бай Ставри!