Премиерът на Северна Македония на официално посещение у нас

Двете правителства ще проведат съвместно заседание
24 яну 2022 08:21, Елка Василева
36
Премиерът на Северна Македония на официално посещение у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига днес на официално посещение у нас. В рамките на визитата ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония. На среща в Скопие миналата седмица Ковачевски и Петков се договориха за сформирането на 5 работни групи.

Още по темата

Премиерът Кирил Петков ще посрещне Ковачевски с официална церемония на площад „Свети Александър Невски“ и двамата ще положат венци пред Паметника на Незнайния воин.

Утре правителствата на България ще проведат съвместно заседание. Такива заседания се провеждаха редовно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017 година.

Двете правителства вече формираха четири работни групи, предаде БНР. Съпредседатели на първата група по икономика са вицепремиерът по икономика и индустрия Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и  министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Във втората група за инфраструктура от българска страна са министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова.

В групата за култура са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.

Петата е историческата, но тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия, която вече има свой план за работа, а членовете ѝ ще трябва да информират двамата премиери какъв прогрес е постигнат до момента и по какво ще се работи занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 млрд заеми лв е обявило правителството на Петков за 2022 г. Това на фона *** спадащи приходи заради инфлацията и фалита на фирмите.
10
3
 
8
 
! Отговори
Сега на летището да преди 2 години
го посрещне леля Пенка ,чистачката!Ама за тая работа си требе г..!
9
3
 
19
 
! Отговори
Прпсто Лена преди 2 години
Киро, защо твоята говорителка Лена Бориславова е с 13 900 лв заплата, тя с нещо по-умна ли е от останалите българи?
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковачевски и цялата сърбоманска група ,заедно с Киро зМентата,да бъдат изгонени от България.Ние си имаме по-важни неща с които да се занимаваме.
7
1
 
20
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Лигочът Перков вчера беше надлежно инструктиран от Херо Мустафа на срещата в Министерски Съвет как точно да предаде българските интереси в Македония.Защо тази среща не беше отразена в медиите, какви тайни договорки се правят зад гърба на българския народ?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези кризи няма ли?Ама ние зор нямаме,освен краварите!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах Мустафъта много пришпори,заради Русия!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е написано - правителствата на България ще проведат съвместно заседание.
3
2
 
10
 
! Отговори
Нещо да свършат? преди 2 години
Тези двамата нямат ли друга работа? Харесаха ли се, какво? Нали миналата се виждаха и ..нищо! Да чакаме довечера пресконференция, че няма новина и нищо не са се разбрали, нали?
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен цирк. Миналата седмица нашия търчи, краката ще си счупи при новия им премиер, сякаш ние имаме някакъв зор, а не те. Сега пък Макето идва. Смешници
1
3
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Кирчо Лъжата гоум Хоум !!!