Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна

Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС
635
Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция на базата на пълен анализ, увери премиерът Кирил Петков.

„Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално отговорни”, каза той.

Още по темата

Премиерът съобщи, че Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет”, обясни Петков.

„Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Петков призова опозицията към диалог.

„Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО, не са извънредна ситуация.

„През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение“, припомни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 461В тоя студ, ако руснаците спрат подаването на газ))))А, в тоя студ, ако България спре газта на тръбата за Сърбия и др.,.....
425
0
 
19
 
! Отговори
мафия преди 2 години
ОСТАВКА !!!
424
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тоя студ, ако руснаците спрат подаването на газ, Баче Кико и седмица няма да изкара. Ще избяга бързо в Канада да търси убежище.
423
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Войнолюбците защо не тръгнете веднага за Украйна, защото война може и да няма, но там може би ще можете на воля трепете руснаци! Но съм сигурен напълно, че дори и да ви мобилизират, ще се сврете в миша дупка и ще треперите и пет пари няма дадете нито за едните, нито за другите! Умните глави час по-скоро отново да си спретнат студена война, защото тогава ще се мине без гореща, поне така беше преди?
422
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цар Борис II е отровен в руското посолство въпреки предупрежденията на баба Ванга, отбил се е на връщане от поход до Витоша и там са го почерпили руски чай.
421
26
 
9
 
! Отговори
Нямат шанс преди 2 години
Този път целия свят е срещу Русия
420
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чудиш на русофилите, не знаят историята или са умствено ограничени - България 2 пъти е затривана от руснаците - веднъж българите от Стара Велика България са били изтребени от княз Светослав 1, и същият е нападал и плячкосвал България в края на първото българско царство принуждавайки България доброволно да попадне под опеката на Византия (т.н. Византийско робство)
419
16
 
7
 
! Отговори
Факти говорят преди 2 години
Руснаците живеят най мизерно в Европа
418
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да се води война срещу Русия та се разпада и процеса е необратим
417
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато започне войната се записвам доброволец. Искам да умра за свободата на поробените от Русия народи - те са над сто
416
5
 
6
 
! Отговори
азъ преди 2 години
По-скоро имам предвид последните изказвания на м-р Путин и приближените му, че ползнваната в Русия азбука е македонска, че не България а Македония е разпространила азбуката ... а през историческия период за който иде реч просто няма държава Македония... ама какво значение има някаква дребна подробност. За рашките няма историческа истина има политика. Драмата на Украина е, че осван с територия и народ чрез Украина рашките ще се сдобият и с история, която нямат.
415
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се бутайте там където нямате работа!
414
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До азъ- нито Русия, нито другите за вземали страна на България. Не ми излизайте как не била съгласна със Съединението, защото другите изобщо не са били съгласни да има такава страна България, а са искали да я разпарчатосат на всички балкански страни, та да настъпел мир. А преди това са искали да си остане в рамките на остатъка от империята, защото по принцип са били на другата страна, но е имало силен обществен натиск от авторитетни личности на времето си.
413
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
извинете - загуби, мех. грешка, иначе ще заприличам на премиера, неправилно е спрегнал глагола вземам.
412
12
 
7
 
! Отговори
азъ преди 2 години
Русия никога и при никое управление - царско, императорски и настояще не е защитавала и зачитала България и историческата истина. Нямам идея как и защо все още се поддържа теза за "приятелска Русия" и други. Няма такова явление. По твърдения на самите руски управляващи те имат само врагове. Моля се за Украина. Моля се за народа имал нещастието да преживее Голодомор и сега изправен под угрозата отново да попадне под управление на наследниците на причиинилите Голодомора. Бог да пази Украина.
411
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До хм - то бившите колонии на запада щото се къпят в благоденствие - я ги вижте, скъсаха се да се тъпчат в ЕС?! Ще загубим всички, независимо на чия страна сме, защото малкия е в слугинажа винаги, където сме и в момента - нима не сменяме памперси в буквален и преносен смисъл, нима някога изобщо сме се измъквали с някакви добри резултати, може в древната история но и в това не може да е сигурен човек......
410
1
 
5
 
! Отговори
фори преди 2 години
Не си виновен ти,макар от скоро макар за малко,от друг клас са войските на север от нас!Днес 70 години,когато ти си пикал на шумка,вече нищо не е същото!ЩЕ ЖЕРТВАШ НАРОДА ОТ КАНАДА ИЛИ НАС?ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО,ОТПРЕД ЗМИЯ,А ОТ ЗАД МАГАРЕ!
409
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил, поведи българите срещу Русия. Мъжът е роден за да умре в битка
408
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не знам дали може неутралитет, но стига сме яли бой от кого ли не! Тези и от двете страни все се оправят страните си, а ние отново и отново ще сме на дъното с непосилни цени, че може и още по-лошо. И всичко ще бъде оправдано с войната, с жертвите, с това и онова, а големите ще печелят от възстановяване на последици, от търговия с оръжие, от каквото се сетите там, те са майстори в извличане на ползи, и не само Русия, както ще писнат русофобите. Всеки ще зъгуби, и фобите, и филите със сигурност.
407
8
 
3
 
! Отговори
хм преди 2 години
до ПроСоТо...Това, че владеят огромна територия, петрол газ, природни богатства и т.н. не прави руските царе, императори, президенти и т.н. доволни и щастливи. Опеределено стремежът на руските управляващи, включително и съвреминните е "всичко е руско". Нямаше да е зле, ако носеха просперитет и прогрес на завоюваните територии и народи. Видно е, че се случва точно обратното. Иначе, народите нямаше да бягат от тях като от върховното зло. Факт.