Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна

Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС
635
Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция на базата на пълен анализ, увери премиерът Кирил Петков.

„Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално отговорни”, каза той.

Още по темата

Премиерът съобщи, че Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет”, обясни Петков.

„Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Петков призова опозицията към диалог.

„Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО, не са извънредна ситуация.

„През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение“, припомни той.

 


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
546
0
 
6
 
! Отговори
Крас преди 3 месеца
На Филип Димитров му се разбираше по добре какво иска да каже от новия сладкодумец Премиер. Десет килограма приказки без да разбереш или хванеш мисълта.Накрая завършва - работим по случая, не става веднага. Едно време Партийните секретари така говореха ............какво ще стане следващата петилетка.
545
0
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 3 месеца
Кире-е-е, момчето ми, недей да плещиш силни думи - силни действия са необходими! Махни от устата си УКРАЙНА - ти си СЪЮЗНИК , а не партньор ! БЕЗ ИЗЛИШНИ ОБЕЩАНИЯ - народът знае всичко!
544
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква Украйна , мерки трябва да вземете за народа, ще с този скъп ток, хората хем си плащат хем на студено стоят, те тръгнали Украйна да оправят.
543
2
 
7
 
! Отговори
ОТВЪД ОКЕАНА преди 3 месеца
Г-н Петков, според мен, не може да вземе отговорна национална позиция, понеже му липсва българско самосъзнание. А "НАЙ-отговорната национална позиция", може би означава позицията, която НАЙ-добре обслужва интересите на "партньорите" ни ОТВЪД ОКЕАНА, от където и самия той идва!
542
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще вземАМ.... абе тоз канадец недоучен... той ще ни....
541
0
 
3
 
! Отговори
Ние преди 3 месеца
Ще, ще, ще, ще, ще, аде де.
540
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интеререс парадокс - военен съюз от държави с близо 40 трл. БВП не може да се справи с 1 държава с 30 пъти по-малък БВП.
539
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От къде ще я вземе тая позиция .
538
2
 
3
 
! Отговори
ОТГОВОРНА ПОЗИЦИЯ! преди 3 месеца
Каква отговорна национална позиция може да вземе този и правителството му, до един метежници, като всички са кукли на конци, командвани от резидента Радев.Няма да има спасение за националните предатели, нека само първобитна Русия нападне САЩ.
537
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Некадърник!
536
1
 
5
 
! Отговори
"Отговорна пози преди 3 месеца
Наведен надолу !
535
2
 
6
 
! Отговори
yo преди 3 месеца
Кирчо, явно никога не си учил Български език и не си чел Български поговорки. Ще ти припомня само една - Когато атовете се сритат, магаретата плачат-. Явно ти смяташ българите за магарета и можеш да ги вреш където ти кажат (с тояга).
534
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде предателче, грозно и глюпаво ще те гоним защото си заплаха за България. Тези простотии за верноподаничество и предвидимост за сащ ги разправяй някъде другаде.
533
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Поредният американски вицегубернатор,който верноподанически взема "национално отговорна позиция".Не.Не струва.
532
2
 
16
 
! Отговори
Просто е жалко! преди 3 месеца
Когато нямаш какво да кажен или не знаеш какво да кажеж, най-добре е да замълчиш. Обратното ще е голяма глупост. Всички знаем, че нищо не зависи от нашите първенци, че всичко се решава в Южния парк и от другата страна на Земята. Така изглеждаш смешен в очите на хората. По-добре, се заеми с някои неща, които в някаква степен са ти позволили да вършиш. Спести ни лаенете на малкото пуделче.
531
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ши ..Съжалявати.. Отдолу иде Софийски влак който ми носи вагон със сняг ..Ядем само шоколади бонбони..Големият Тодор Колев за вас ... другари и другарки / дами и господа https://youtube/watch?v=WCmnpmLpUPY
530
5
 
16
 
! Отговори
иска им се преди 3 месеца
Целта на англосаксите е да унищожат източно православните и за това насъскват украинците срещу руснаците, българите срещу македонците, сърбите срещу черногорците и т.н. Иска им се взаимно да се избием.
529
0
 
10
 
! Отговори
канадски помияр преди 3 месеца
внимавай с РСМ ако не искаш шутове
528
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро казва да не се плашим. Руснак без зелен сертификат нямало как да влезе у нас.
527
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро се оказа пуси.