Правителствата на България и на РСМ ще проведат съвместно заседание

Премиерите Петков и Ковачевски ще разговарят на четири очи
25 яну 2022 07:10, Анисия Иванова
16
Правителствата на България и на РСМ ще проведат съвместно заседание
Снимка: БГНЕС

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще проведат съвместно заседание в Резиденция "Бояна" в София.

В рамките на събитието премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски ще разговарят на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно заседание на делегациите на двете страни. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи, сформирани в областите: икономика, търговия и иновации; инфраструктура, транспорт и свързаност; европейско сътрудничество - зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона; култура, наука и образование и младеж.

Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и образователните въпроси. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, след което премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките само на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните отношения на България и Република Северна Македония след посещението на министър-председателя Кирил Петков в Скопие на 18 януари.

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
До Веселинъ 7112136860,а твоя банкянски идол,кюлче евреин ли е,или чекмедже евреин.
13
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Г-н Петков,поканете и слънцето банкянско,за доброволен слушател на заседанието.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма нужда от срещи, съвместни заседания и разговори. Макетата са ***, а псетата разбират сачо от ритник. Веднъж завинаги кажете, че няма да има компромис, за да се знае. И го кажете на чист български - "македонците" със сигурност ще разберат.
11
6
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Стоига вече с тази Македония. Преди 100 г. българите сме били близо 50%. Днес сме едва 1500. Добре ,че бе корумпирания Каракачанов "да си оправи положението " с продажбата на български паспорти. А иначе---ние ще пуснем Македония- САМО, АКО ПУТИН НИ РАЗРЕШИ, ЗАЩОТО СМЕ НЕЗАВИСИМ И ГОРД НАРОД!
10
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Дали Киро Петков,който е КРИПТО-ЕВРЕИН ще си постави и кипата ? Оставка,фашисти! Оставка!
9
2
 
9
 
! Отговори
SDI преди 3 месеца
Правят се поредица от безсмислени срещи, на които дори не се дискутират въпросите, които ни интересуват. Целта е да се замажат очите на хората, че има някакъв напредък и *** от Скопие да се допуснат до преговори, както искат от САЩ. А това, че българите в македония са мачкани по всевъзможен начин няма значение за новото правителство и неадекватния ни премиер.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Канадския лъжец скоро ще му се стъжни, заедно с фаTMка
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 4: лошото е, че само звучи, като заучени термини, които Льох ман Киро не може да превърне в реалност
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стилни джентълмени.А не разплути ловни топки с речник на каруцар, като един от Банкя.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'' Приличат ми на търговски пътници '' ....................... те СА търговски пътници ... във всяка бяла страна политиците са ВРЕМЕННО-наети мениджъри, които са там за да свършат конкретни неща ... а не да се окопават, да трупат милиарди и да си отиват с кръв, като откъснати кърлежи.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'' икономика, търговия и иновации; инфраструктура '' .............................. звучи много по-добре от въпроси като Гоце Делчев, Яне Сандански и Цар Самуил ...
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво. А Борисов и Митов само насъскваха двата народа един срещу друг.
2
4
 
8
 
! Отговори
АНАЛиз преди 3 месеца
Като ги гледам и двамата..изобщо не ми харесват. Приличат ми на търговски пътници,които любезно убеждават нас балъците колко е полезно и иновативно новото изделие на фирмата..."Някоя си". Или по-скоро на йеховисти,които звънят на вратата и ти досаждат,пробутвайки ти тяхната " Стражева кула". И естествено срещата на "комисията по исторически въпроси"...накрая. А оттам трябва да се започне. Явно дневният ред на Американският Ментор е различен.. И "двамата харвардци" са послушни студенти..
1
3
 
11
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 месеца
"Просто Киро" е готов просто да клекне