Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна

Ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби
Обновена: 26 яну 2022 12:45 | 26 яну 2022 12:45, Камелия Цветанова
412
Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще подкрепи всяко решение съгласно плановете на НАТО относно кризата с Украйна, увери пред своите депутати лидерът на партията Бойко Борисов.

„Трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза той по време на видео връзка в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
По думите му една от тактиките на Русия е да вбива клинове и заради това трява да сме единни.

„Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия“, смята Борисов.

Според него, ако се стигне до конфликт, България ще понесе тежки загуби.

„Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, коментира той.

Борисов разкритикува поведението на управляващите.

„Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт“, заяви той.

Според него министърът на енергетиката е некомпетентен.

„Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата. Тя няма интерес да бомбандира този поток. Ние отремонтирахме старите тръби. Имаме чудесна газопроводна система. Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Страната ни стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България“,  каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
19
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Точно така, като на снимката, изглежда човек, който в момента се изпуска в гащите :)
39
2
 
21
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Я баце прати зетьовете и племенниците на фронта да видим дали ще си толкова ентусиазиран за война. Мен си ми ясен- в момента правиш дълбоко гърло на сащ и ес та барем им стане мъчно какъв прилежен гарсон(момче за всичко) са загубили, ама не може банндит в опозиция да апелира за война. Страх от бога нямаш бе ей....осъзнай се и поне замълчи.
38
3
 
9
 
! Отговори
УродаБорисов преди 2 години
Не разбрахте ли? Който пише срещу Борисов му пускат СРС! ДАНС, Прокуратурата и Спец прокуратурата все още работят лично за този сатанист!
37
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ей от запад се надига черна вражеска вълна... Граничари заминават в бой за Родната Страна...))) референдум за нато и еурогея...аз не искам съм член на тия пошли съюзи!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боката дали го хваща военният запас?Сигурно и там ще го турят генерал а не редник в окопите
35
4
 
18
 
! Отговори
уф преди 2 години
Никакво колебание, правим като хърватският президент и готово. Човекът си каза, че няма да прати и един войник, а има ли конфликт, ще ги изтегли от НАТО. Украйна какво общо има с НАТО? Тоз мутрагеньо може ли да ни обясни?
34
6
 
11
 
! Отговори
Затвор за Асенчо преди 2 години
До а затвор когаА сега Асенчо Василев изхарчи 9 млрд за месец декември и обяви, че взима 15 млрд лв дълг за 2022 г.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вчера хърватският президент заяви, че Хърватия ще отзове военните си от НАТО при конфликт Русия-Украйна. Човекът дословно казва, че Хърватия трябва да бяга от този конфликт като от огън. Изявлението му още е в секцията за най-четени новини на 24 часа. Може да го видите. Явно още има политици с акъл!
32
17
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА БОЙКО! преди 2 години
Достатъчно е отношението ме към Украйна и НАТО, макар че нито Украйна, нито НАТО ще участва в близката космическа война, защото единствено Космическата флотилия на Пентагона ще се справи с крепостните агресори. Жалко, че накрая джуд-джежата няма да бъдат съдени в Хага за престъпления срещу Човечеството, защото ще изчезнат в небитието. Да му мислят националните ни предатели.
31
8
 
23
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
ГЕРБ от кога са членки на НАТО, че ще го подкрепят? Ей, тоз още не може да уври под шапката, че вече е НИКОЙ! Никой не му иска мнението и никой няма да се съобразява с него. Освен бай Ставри, но нещо каскетурата не иска да го задвижи натам.
30
5
 
28
 
! Отговори
Б.Борисов преди 2 години
ГЕРБ ще подкрепи НАТО с нашата тежка артилерия - Десислава Атанасова. Калибърът на дулното и отверствие е 155 мм.
29
12
 
20
 
! Отговори
ББ Буда ЦРУ преди 2 години
Този про.ст селянин е превърнал ДАНС в Франкенщайн - тези слугуват на мутри, чужди Държави но не и на Българи, за нас само СРС-та!
28
7
 
19
 
! Отговори
не лъжа преди 2 години
Вече само като го зърна ,и започвам обилно да повръщам
27
19
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
АКО НАТО НАПУСНЕ БГ - ОТИВАМЕ ВЕДНАГИЧЕСКИ КЪМ 16ТА РУСКА РЕПУБЛИКА !! ТОВА ЛИ ИСКАТЕ?
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 22 Гербав трроле, баце ви призна изборите, а вие продължавате с тази опорка :)
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Путин ще се разсърди и ще му върне кучето.
24
6
 
22
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Абе г-н Президент Радев ,вие като главнокомандващ,защо не го разжалване в редник тоя измислен генерал Боко Чекмеджанов?
23
3
 
19
 
! Отговори
а затвор кога преди 2 години
Новоемитиран външен дълг:--Общо първи мандат на ГЕРБ струва на електората : 10 991 938 500 лв.-Общо втори мандат на ГЕРБ и Горанов струва : 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро;--Общо трети мандат на ГЕРБ и Ананиев струва : 4 889 575 000 лева. Или общо нов дълг - 29 181 157 500 лв.ТРИДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!!И това на фона на 50 млрд. безвъзмездни субсидии, безпрецедентно за България само и единствено в управления на ГЕРБ.
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бате Лойко е велик генерал и пълководец и заедно с Шкембак воевода с торбичката на била ще бъдат в челните редици както се казва на първа линия
21
4
 
27
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Ако имаше истинско правителство и прокуратура ,тоз отдавна щеше да лежи в затвора!!!