Янев: България може да се включи в учение на НАТО с батальон до 1000 души

По отношение на кризата между Русия и Украйна дипломацията не е приключила
26 яну 2022 09:02, Елка Василева
349
Янев: България може да се включи в учение на НАТО с батальон до 1000 души
Снимка: архив, БГНЕС

България да се включи в съвместно учение на НАТО с един батальон от не повече от 1000 души ще предложи на правителството министърът на отбраната Стефан Янев. Това съобщи самият той пред БНТ.

По думите му позицията на България по повод напрежението между НАТО и Русия трябва да защитава националния интерес с пълното разбиране на ситуацията и на етапа на развитие на българската армия. Позицията ни трябва да е съобразена с целия пакет от дипломатически усилия, както и с възможността да се укрепят военните сили на България.

Още по темата

Затова според Янев, използвайки кризата, можем да използваме и възможностите от нея, като се даде възможност на българските въоръжени сили да се развиват чрез повече тренировки и участия в учения, които носят капацитет.

След заседанието на Съвета по сигурността вчера премиерът Кирил Петков възложи на министъра на отбраната да внесе на днешното заседание на кабинета проект за одобрение на национална позиция и мерки за укрепване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската армия и техническото ѝ обезпечаване.

Министерският съвет ще вземе решение за конкретни мерки, за които министър-председателят ще информира народните представители на извънредно заседание на парламента, свикано за днес следобед.

Стефан Янев днес изтъкна, че по отношение на кризата между Русия и Украйна дипломацията не е приключила, тя има своето място и всички усилия, включително и на военните, са насочени към това да дадат шанс на дипломацията и да се избегне конфликта.

Янев допълни, че оценката на ситуацията се мени с дни и с часове.

Според него дори да се говори, че опасността е неизбежна, е възможно тази реторика да е част от дипломатическите усилия на едната или другата страна в опит да получи по-добри резултати на преговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
7
 
6
 
! Отговори
явно нищо преди 2 години
същественно не се е променил;о в БГ от 44та насам, ако се съди по коментарите. Или просто яко са се активирали разни бивши партийни секретари с пенсии на активен борец и облажените от "народната власт" техни наследници. Много слуги на москва още мърсят святото Българско Царство. Жалки червени бо Клуци
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През всички времена нашите държавници и законотворци винаги са доказали ,че взимат най правилните и националноотговорни позиции без да се съобразяват с нищо и никой ,таща ще бъде и сега ,те са най умни,мъдри и почтени на Балканският полуостров ,а в европейски и световен план от тях по умни и оправни са само украинците .
210
3
 
15
 
! Отговори
на никому нищо! преди 2 години
само неутралитет и Бог да пази България! Заради съединението ни намразиха всички!
209
2
 
13
 
! Отговори
легионер преди 2 години
Само за еничари ни бива!
208
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 267 Да, така е казал Моше Даян, ама го е казал за български полкове от годините, когато имахме истинска армия, а не натовски смеш ници!
207
4
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
НА ПРЕДАТЕЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НА СЛУГИНАЖНИЯ РЕЗИДЕНТ!!!И НАТО ВЪН !!!
206
5
 
21
 
! Отговори
Русь преди 2 години
Народа е с Русия и преди и сега и завинаги!!! Само властта винаги ни прецаква
205
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Опълченец..... Хахахаааа, дъртите ЗКПЧ-та по нужда не можете да идете, опълчение щели да правят :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
204
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е толкова жалка и слаба, че се налага да плаща на армия от сополанковци да ни плашат по форумите с мощта на Русия. И къде е тази мощ? Само който не е воювал с нея през последните 5-6 години не я пердашил здраво.
203
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опааа!Ето сега вече излезе наяве истинската сьщност на ***...чо! Той,***, все иска да *** на аванта,все гледа някой да го хрантути,а той да си вьрши тьнките балкански номерца,уж ,,хитри",според него.Ама ето,че господаря му поиска нещо ама *** не е свикнал да дава,а само да взема.Наруши му се рахата и сега шава насам натам ама е в капан.Лошо за ***,лошо!
202
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От българска страна атаката срещу Русия ще се води от Соломон Пасито и Александър Йорданов, се сега вече руснаците я окъсаха.
201
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факти Ти ли сополанко си българския народ?
200
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на какво ще се учите бе, как да избягат от Искандерите ли, ако е това не си правете труда, няма как да стане.
199
5
 
21
 
! Отговори
факти преди 2 години
Избрана Ви позиция означава едно Оставка. Срещу Русия българ. народ не иска да бъде. Неутрална позиция е правилната.
198
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината Истината е че трябва да натрием хубаво вирнатия руски нос, и то така че и последния пенсиониран руски окупатор по черноморието да избяга през глава от България.
197
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мотото на учението ще е 'Да уморим руснаците от смях".
196
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво им цепите басмата на тия страхливи руснаци бе. Нали видяхте как включиха на задна като им отхвърлиха ултиматумите и започнаха масирано изпращане на оръжие за Украйна и военни части и въоръжение на източния фланг на НАТО. За да протакат времето до резила искат писмени обяснения. Сигурно е свършила тоалетната хартия в Кремъл та се налага да искат отхвърлянето на глупавите руски ултиматуми и на хартия. Страхът в кремъл прераства в неприятна миризма около Червения площад.
195
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изпратят Пасито, може да казва "шалом" !
194
2
 
14
 
! Отговори
Опълченец преди 2 години
Ние ще сформираме контра опълчение.Хубаво си мислете!!!
193
4
 
15
 
! Отговори
Петров преди 2 години
България подготвя сериозен отговор на руската агресия - Огнян Минчев и Соломон Паси се готвят за диверсии в руските магазини. Подготвя ги Елена Поптодорова по американската методика "Да изчезнеш с кремче за 60 секунди". Дните на тиранията са преброени.