Петков обеща по-добри сметки за ток и газ през февруари

Омикрон засега бил под контрол
26 яну 2022 18:45, Петя Славова
84
Петков обеща по-добри сметки за ток и газ през февруари
Снимка: БГНЕС

През началото на февруари сметките за ток и сметките за газ ще бъдат по-добри, защото компенсациите от декември и от януари ще влязат в тези сметки. Така, че бизнесът ще получи глътка въздух, както и битовите потребители на газ. Това каза премиерът Кирил Петков на брифинг в Народното събрание, предадеБГНЕС.

Още по темата

Премиерът се съгласи, че в момента имаме множество кризи, с които трябва да се справим. "Радвам се да кажа, че Омикрон до този момент е под контрол", каза той. По думите му новият модел на управление на здравната криза засега работи добре, защото ако бяхме работили със стария модел, вече всичко трябваше да е затворено. "Интензивните легла и фокусът върху тях ни даде възможност да управляваме кризата с минимални щети върху икономиката", заяви Петков.

Днес се провежда извънредно заседание на парламента, на което депутатите изслушват освен министър-председателя и военния министър, и въшния, и шефовете на службите за сигурност във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на България.

Пред журналисти, премиерът каза, че в този момент събитията се следят ежечасно. "Оценката на нашите служби е, че в следващите няколко дни и седмици нямаме нищо какво да се притесняваме, но както всички съюзници в НАТО следим ситуацията внимателно", каза Петков.

На въпроса дали смятаме да изтегляме дипломати от Украйна, той каза, че имаме готов план за това. "Този план е готов да се реализира, ако видим, че рискът се качва. В този момент не го предвижаме, но сме в пълна готовност, планът е готов, самолетите, които ще пратим да отидат и да ги вземат вече са под пълна готовност. Така, че взели сме мерки, но без има критична ситуация в този момент", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: токгазКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Село преди 2 години
Г-н.Петков ако сега ни оставите на студено и на тъмно и също така без парички едва ли бихме гласували втори път за вас!!
49
0
 
2
 
! Отговори
Lina преди 2 години
кирче, кирчеее- по - добре си драскай в ония сайтове, там все някой ще ти върже. Не мога да разбера с каква смелост лъжеш като " долен бочко" ( най - високо ниво на лъжи е продавал той) .Заминаваш си , драга. То , ако ставаше с обещания тая работа. Явно , обаче собствениците ти от сащ са то подшушнали да излезеш с такава лъжа, защото знаят какво ти предстои. Жалко , че ти не виждаш.
48
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ще се пребори единствено, ако затвори енергийната борса. КОЕТО нито той нито който и да е министър председател няма да направи НИКОГА.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добри за кого?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е само, че го е обещал на Американските марици 1 и 3, ЕРП тата и мафиотския ВЕИ сектор. Както и на Урсула фон дер *** в 10 кратно увеличените квоти за въглеродни емисии (Което е истинската причина за скока на цените както и т.нар. "свободен" пазар - създаден единствено с цел спекула на който сме задължени вече да бъдем като потребители и да пълним гушите на енергийни спекуланти)
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй дето Киро може да ви го обещае, никой не може да в го даде!!! :))))))
44
0
 
6
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
Ку-ку !
43
0
 
10
 
! Отговори
айде стига преди 2 години
до тук нищо не направихте. НИЩО!
42
0
 
6
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
свиквай ти! аз искам нормален живот!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"февруари сметките за ток и сметките за газ ще бъдат по-добри" - по-добри за кого ? За доставчиците ли ?
40
0
 
17
 
! Отговори
Мими преди 2 години
Ужасен човек
39
1
 
18
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Абсолютен измамникк, нечестен човек, възпилзва се от всички неможещи да мислят в България! И като бонус Кокорчо да ти управлява финансите на държавата. Пульо Искам една по една да стисна ръцете на техните симпатизанти
38
0
 
15
 
! Отговори
Дойката на Кирчо преди 2 години
Кирчо бабиното ела да ти намажа една филийка с мас , че то друго няма за ядене, таман да ми платиш и тока.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже като на световно. Дайте му жълтата фланелка.
36
0
 
10
 
! Отговори
До Киреча преди 2 години
По-"добри" за кого и в какъв смисъл?!?!
35
2
 
22
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Този живее в света на "ще"-в някакво необозримо бъдеще.Ще направимЕ,ще помислимЕ,ще построимЕ.Харвардски се-лян-дур!
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като пенсиите ли? Обеща по високи пенсии, а какво се случи?
33
0
 
20
 
! Отговори
Оставка! преди 2 години
Кирчо да си избира! Сега ли ще подават оставка или след протестите които предстоят?
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ни е честита промяната! Тази година само секса от управниците е без пари- всичко друго не само с пари, ами и с увеличение. Гарантирано от ПП !
31
9
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дано бъдат. С всичко се свиква, когато умееш да пестиш. Много хора не умеят и потребяват колкото се може повече енергия. Не искат да отвикнат от това. Има криза с тока и освен от управляващите, зависи и от хората по някакъв начин.