ГЕРБ vs Петков: Огромни средства са давани за модернизацията на армията

Новото правителство трябвало да отпусне за отбрана 2% от БВП
147
ГЕРБ vs Петков: Огромни средства са давани за модернизацията на армията
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ обвини в лъжа премиера Кирил Петков, който твърди, че армията ни през годините е била крайно недофинансирана.

"Ще се наложи да развенчаем една лъжа, която беше повторена много пъти от премиера Кирил Петков. В последните години по време на правителствата на ГЕРБ армията е била модернизирана непрекъснато, огромни средства са били отделяни за тази модернизация", отсече Даниел Митов.

"Лична битка на премира Борисов и моят на външен министър беше да модернизираме българската авиация и тя беше изведена до края с препоръката на новите изтребители Ф-16", коментира той.

По думите му от новото правителство зависи да намери начин и средства да поръча следващите 8 самолета за военните, така че да се окомплектова авиацията.

"След всички заявени намерения от вчера и големите приказки как армията ни ще е приоритет, това ще останат само фантазии, ако няма в бюджета пари за модернизация, а ние не виждаме да има подобна воля в проекта за бюджет на МФ", упрекна Митов.

Според него, ако управляващите имат наистина намерения да спазват заявките си, трябва да отделят 2% от БВП за отбрана. "Ние ще ги държим отговорни за това дали изпълняват заявките си или не“, закани се той.

"Със сигурност знаем, че има заделени пари за ремонт на стара съветска техника", каза още Митов.

Над 5, 5 млрд. лв. са дадени по време на управлението на ГЕРБ за модернизация на армията, отчето Христо Гаджев.

Томислав Дончев определи вчерашното изслушване в парламента на Кирил Петков, като фриволно откъм истината.
"Това беше един съкратен интензивен курс, благодарение на който, правителството се запознава със състоянието на страната", коментира Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да купим и втори танк. Резервен, за всеки случай.
105
3
 
4
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Да, модернизирахме нещо, което го нямаме. И купихме самолети, които никога няма да пристигнат. И онези , и този сега- само лъжат !
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе знам какво си видял и кво не ама Грипен е в производство от поне 15г. и летят н няколко армии и струва двойно по малко от Ф16 блок 9,който не се произвежда и тепърва се създава. Завода бил претоварен със Ф 35 и ще почакаме.Ти би ли платил 200 бона за нов Мерцедес и да ти кажат ще почакаш 4-5 години пък може и 10?
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Голата истина "Милиардите за Ф16 ги платиха самолети няма и няма да има поне още 10г." Ще се учудиш колко бързо ще минат 10 години. :))))
102
1
 
0
 
! Отговори
БАЙРАКТАР... преди 2 години
... Това е последния писък на модерното въздушно въображение на Турция и НАТО.
101
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А дроновете Байрактар колко руски консерви отвориха в Нагорни Карабах? :))))))))))))))
100
0
 
4
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Последните две правителства на Борисов МО го даваше на коалиционните си партньори: Реформаторския блок и ВМРО. Новите стари да не се чудят.
99
3
 
4
 
! Отговори
Голата истина преди 2 години
Ха-ха-ха!ГЕРБ и модернизация?Последното ново нещо в БА е от тройната коалиция.Няколко стотин прескъпи джипа и камьона Мерседес и 2 Спартана и дестина хеликоптера Пума и Пантер.При Боко пълна 0. Милиардите за Ф16 ги платиха самолети няма и няма да има поне още 10г. Пладнешки обир!Пушките на родните солдати са от 1962г. и с тях и на мисси ходят да берат срамове.Талибаните в Афгана са по модерно въоръжени.Бойната техника е изцяло съветска.Охраната на границата ни се осъществява само с УАЗ и ЗИЛ-131
98
0
 
1
 
! Отговори
Да ви светна: преди 2 години
Дронтовите машини могат да се управляват и от космоса...ТАКА, ЧЕНЯМА ЗНАЧЕНИЕ, КЪДЕ СЕ НАМИРА КОМАНДНИЯ ИМ ЦЕНТЪР, ПРИ ЕДИН ЛОКАЛЕН КОНФЛИКТ! ЛЕТЯТ НИСКО И НЕ ГИ ЛОВИ НИКАКЪВ РАДАР!!!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт Нищо не съм пропуснал. Само адресирах любопитния ти пропуск да споменеш, че и Грипените нямаше да ги ползваме веднага. Впрочем, това какво е надраскано в една журналистическа "прогноза" и това какво пише в един договор са две много различни неща. Аз не съм виждал комюнике от команията, която произвежда Грипен, че са готови за доставка в края на 2020. Ако ти си виждал, дай си източника.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт "грипен са Шведски самлети, предлагани от Швеция, не от Русия. Виж за това пък Боко построи на Путин и Ердоган газопровод, който минава транзитно през България. Кой се занимава с Руските глупости?" Яко си скаран с фактите. Явно за това и така си се кръстил, за да не личи.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДРОНОВЕТЕ на Турция направи руските танкове в подвижни ковчвзи в Азербайджан и НагирниКарабах. Отваряха ги като консерви кутии отгоре... ХАХАХААА....
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зозо "На Боко тръбата е българска поне, а ЮП щеше да е руска собственост. Правиш ли разлика другарю ЗКПЧ?" Те се правят, че такъв проблем с ЮП въобще нямаше, а като гледаме политиката на Путин, който само търси повод да стовари зелени човечета за да "защитават" я руската собственост, я нещо друго руско, току виж беше решил да си пази тръбата в България.
93
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Факт..... На Боко тръбата е българска поне, а ЮП щеше да е руска собственост. Правиш ли разлика другарю ЗКПЧ?
92
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До Зозо - грипен са Шведски самлети, предлагани от Швеция, не от Русия. Виж за това пък Боко построи на Путин и Ердоган газопровод, който минава транзитно през България. Кой се занимава с Руските глупости?
91
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Факт..... Те Грипен сигурно ги държат на склад като Мототехника, ай сиктир! Аман от руски глупости..
90
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
22.12.2018г. + 24 месеца = 22.12.2020г - т.е. самолетите щяха да са от една година на въоражение и сега щеше да ги има, за разлика от ф-16 ките. Необяснимо как пропусна да споменеш това.
89
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До Зозо - Мдаа, Ф-16 на чертежи с комисионната на Тиквата.
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт "и българските ВВС ще могат да гарантират сигурността на българското въздушно пространство след само 24 месеца" Как така "след 24 месеца"? И там ли щяхме да купуваме "чертежи"? Те нямаха ли 10тина готови самолета, които чакаха само България да ги купи? Необяснимо е как пропусна да споменеш за това.
87
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Факт ......Мдаа, Грипени без един патрон въоръжение и комисионната на Рундю