ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече

Цели системи блокират, защото не могат да си платят тока
Обновена: 28 яну 2022 13:40 | 28 яну 2022 13:31, Камелия Цветанова
313
ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече
Снимка: БГНЕС

Ценовата криза в момента е най-значителният проблем за всеки и от него ще произтече увеличаване на безработицата и натоварване на държавата с разходи, а в края на годината проблемите могат да се окажат в пъти по-големи, отколкото в момента, предупреди в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.  

Според него управляващите не предприемат никакви мерки за решаването на проблема.

"Ценовата криза, която вече не е само с сферата на енергетиката, се разпростира във всички сектори на стопанския живот на страната и всички обществени сфери. Хората всеки ден живеят със страха, че няма да могат да си платя тока“, каза Биков.  

По думите му тази ценова криза беше изпусната още през есента при актуализацията на бюджета.

"Тогава ние повдигнахте въпроса, че цените на тока растат и въпреки това не получихме никакво разбиране от тогавашното квазимнозинство в предишното НС и служебен министъра Асен Василев", посочи той.

Според него, ако тогава бяха взети правилните мерки за компенсации на бизнеса, това е щяло да спре растежа на цените на останалите продукти“, каза Биков.

"Говори се за инфлация от 7-8 на сто, но тя при най-нужните продукти е 20%, а от това страдат хората с ниски доходи, които работят, но се превръща в работещи бедни, а не са били такива преди 4-5 месеца. Сега сме във фазата, в която трябва да се борим с разрастващата се криза, която се превръща в епидемия. Цели обществени системи са напът да блокират – училища, театри свалят представления, болници, читалища, които не могат да си платят тока, всякакъв вид храмове и не могат по никакъв начин да оцелеят в тези времена“, отсече Биков.

Според него изказванията на финансовия министър, че не се притеснява от инфлацията, са неадекватни.

"Това за нас е крайно необяснимо поведение, както и отказът на управляващите да водят диалог", каза депутатът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: цениГЕРБТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
23
 
! Отговори
ХЛЯБА 5 ЛВ? преди 2 години
ОТ 10 МЕСЕЦА СЕ СПУСКАМЕ СТРЕМГЛАВО КЪМ ПЪЛНАТА РАЗРУХА. ВСЕКИ УСЕТИ ПО ДЖОБА СИ, НО ЩЕ ИМА ОЩЕ... И ОЩЕ... И ОЩЕ... КИРЕТО АКО ОСТАНЕ ОЩЕ 2 МЕСЕЦА И ОТ НАС НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ! ДО СЕГА САМО 30% ИНФЛАЦИЯ, А ДРУГИЯ МЕСЕЦ?
115
5
 
26
 
! Отговори
прост-0 Киро преди 2 години
Нашият Остап Бендер ще ни оправи хубаво и без вазелин ! Честито харвардски чалгаристанчета !!! Сега да хвърляте яйца и домати по площадите! Ама ви е скъпо! Като ви е толкова акъла по изборите , скоро и аки за хвърляне няма да остане....
114
3
 
23
 
! Отговори
Към Герб преди 2 години
Не се ядосвайте с това темпо няма нужда опозицията дори и пръста да си мръдне. Тези от Промяната сами ще се изчегъртат (тяхната любима дума) !
113
11
 
3
 
! Отговори
Милициите на Борисов преди 2 години
В милициите на Борисов влизат и пенсионирани полицаи и ДАНС-аджии както и настоящи.....
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте пиксели на тая фацца, че не се издържа.
111
7
 
14
 
! Отговори
Маргарет Тачър преди 2 години
При комунистите всичко е наред, ... докато свършат парите !!! (изкарани от предходните правителства)
110
5
 
17
 
! Отговори
Кирил Петков преди 2 години
Няма инфлация, Цените падат, Заплатите и Пенсиите скачат, В Македония съм в Македония съм.
109
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО БГ ИЗЛИЗА НА СВОБОДНИЯТ ЕНЕРГИЕН ПАЗАР ГЕРБ ОЩЕ НЕ Е В УПРАВЛЕНИЕТО-2004Г- ПОТЪРСИ В ИНТЕРНЕТ.
108
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само герберастите, които имат един вожд слънце вярват, че цените зависят от същия този вожд. Милите си живеят още по живково време, нямат представа от пазарна икономика и световни процеси. За тях Боко Тиквата сваля, вдига и контролира цени собственоръчно, особено на баничките. Бедни сте заради Боко, но сте прости по природа.
107
11
 
5
 
! Отговори
На БОРИСОВ милициите преди 2 години
Банди на Румен Пашата, Киро Японеца, Черничкия, Маджо, Бацата, Пернишки мафиоти, шефове на фирми за чистота-роми, ДАНС, Прокуратурата .... Имат банди за терор в всеки град!
106
11
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
Еми да резултат от вашето 12 годишни управление какви *** сте само бих ви избесил до един ако можех
105
6
 
13
 
! Отговори
Спомням си преди 2 години
Всичко което казват е точно така ! Мачкай червените комунистически, неграмотни, лъжливи и крадливи отреп-ки ! Ако останат още малко на власт и ще съсипят държавата !
104
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаво наследство.Това получихме.А тоя нека да си лае,това му е работата.
103
12
 
2
 
! Отговори
Янаки преди 2 години
Как не Ви е срам да ускате тема за цената на тока. Темата трябва да бъде някоя от безумните кражби на ГЕРБ. Трябва да се канят хора, които да обяснят как Бойко е окрал държавата и да кажат, че ще извадят записи.
102
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КОИ СА МИЛИЦИИТЕ НА БОРИСОВ
101
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАм бе, Биков, ако бяхте вие, газта нямаше да се вдигне и цените не ел енергията в цяла Европа нямаше и те да са се вдигнали.Ако беше на власт любимата ви мутра, сега щехме да цъфтим. Както през цялото му управление.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е все някога трябва да спрат да растат цените.Как така изведнъж всичко скочи.90 процента от българите си дават парите за храна най вече.За друго не остава.
99
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕШЕВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЮРИСТ- В ТВ ИЗЯВИТЕ СИ ТОЙ ДОКАЗВА ВИСОКА КЛАСА И ПОЗНАВАНЕ НА ЗАКОНИ И НОРМАТИВИ/ ПОМНЯ НА ИЗСЛУШВАНЕ ПРЕД ПРАВНАТА КОМИСИЯ В ПАРЛАМЕНТА ХАДЖИТО СЕ ПОЧУСТВА ТОЛКОВА ЖАЛЪК С ЛИПСАТА НА ПОЗНАНИЯ, ЧЕ ИЗЛЕЗЕ, А ДНЕС ГЛЕДАХ ПРАВОСЪДНАТА ТЯ ЕДВА НАПИПВА ПОНЯТИЯ И ТРУДНО СВЪРЗВА ИЗРЕЧЕНИЯ.
98
11
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Милиции на Борисов унищожават Българи
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Края на годината? Мой човек, то сега има повече от много проблеми, и ситуацията е много неприятна, граничеща с нетърпима. Той ми заговорил за КРАЯ НА ГОДИНАТА! Още не е минал Януари и хората вече са на ръба, още 12 месеца от това и по нова година ще има само една *** останала в държавата жива!