ГЕРБ скочи: Дневният ред на обществото да диктува програмата на НС!

Опозицията гневна, че не допускат нейно предложение за обсъждане
Обновена: 2 фев 2022 09:50 | 2 фев 2022 09:50, Камелия Цветанова
80
ГЕРБ скочи: Дневният ред на обществото да диктува програмата на НС!
Снимка: БГНЕС

Всяка първа сряда от месеца парламентарните групи имат право да предлагат точки в дневния ред на Народното събрание, които влизат автоматично в програмата на парламента.

Тази сряда обаче председателят на НС Никола Минчев отказа да включи в дневния ред две предложения – на „Възраждане“ и на ГЕРБ, което разгневи опозицията.

Проектът на решение на „Възраждане“ се отнасяше за отпадане на зеления сертификат, а на ГЕРБ държавата да помогне на общините за скъпия ток.

Още по темата

Минчев се мотивира с обстоятелството, че липсват доклади на комисиите по двата проекта на решение.

Петър Петров от „Възраждане“ коментира, че явно има двойствен стандарт при организацията на НС при съставянето на програмата и дневния ред на парламента за седмицата.

„По отношение на направените от нас предложения и друг път НС в спешен порядък е приемало решения, които са гласувани веднага след предлагането ми - например мораториума. Така че нашето предложение за решение би следвало да бъде включено в дневния ред“, каза той.

Жечо Станков от ГЕРБ пък отсече, че безспорно едно нещо трябва да разберат депутатите и то е, че дневния ред не го определя Председателският съвет на НС, а българските граждани.

Той припомни, че проектът на решение беше разгледан в енергийна комисия вчера и това, че няма доклад на комисия не би трябвало да е пречка пред обсъждането му в пленарната зала.

„Всеки един загубен час без да се реши проблемът на общините, на храмовете, на читалищата, на университетите води до настройване на обществото срещу всички хора в тази зала“, предупреди Станков.

Красимир Вълчев от ГЕРБ също отсече, че явно дневният ред на НС и този на обществото се разминават.

„Ситуацията е кризисна и е нужно спешно краткосрочно решение“, призова той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкритикува шефа на енергийната комисия Радослав Рибарски от ПП, че не е готов докладът, след като вчера комисията е приключила заседанието си по обяд.

Заради това тя поиска почивка, за да бъде изготвен доклада на комисията и проектът на решение да влезе в програмата на НС.

В крайна сметка така още преди да бъде гласувана програмата на депутатите за седмицата, те излязоха в почивка.

Енергийната комисия вчера отхвърли предложението на ГЕРБ държавата да покрива на 100% разликата в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия.

Предложението предвиждаше министрите на финансите и на енергетиката да изготвят механизъм за компенсиране в пълен размер за този тип потребители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Много ми харесват герПдпс , когато са в опозиция, започват да мислят за проблемите на хората !!!___И на следващите избори трябва да ги оставим в опозиция, там им е мястото, така работят много по-добре !!!
69
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
това само ГЕРБ може да го каже. Политиката мисли и действа 10-20-30г напред. Затова сме на това дередже, защото до сега политиците мислят от ден до пладне
68
3
 
6
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
ГЕРБ още ли не са разбрали , че не могат да формулират какво иска обществото!А обществото иска :съд за ордата на БУДА , пълна конфискация на заграбеното и бой в килиите на тиквите им!
67
3
 
5
 
! Отговори
венци преди 2 години
Обществото иска справедливост.А именно арести,съд и затвор за Боко Тиквата и цялата крадлива гербаджийска дружинка.
66
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ ОТ ГЕРБ.. преди 2 години
Още некоя и друга седмица, с тия цени на тока , парното и храните ... И ШЕ ПОЧНАТ ДА ПОДСКАЧАТ И У ПАРЛАМЕНТА ....И У ПРЕЗИДЕНТСТВОТО....ГОЛЕМО ПОДСКАЧАНЕ ЩЕ Е !!!!
65
3
 
8
 
! Отговори
гост преди 2 години
ДО 63 ЗА ТРИ МЕСЕЦА ПП С КИРЧО И АСЕНЧО СА ВКАРАЛИ В ДЪЛГОВЕ ДЪРЖАВАТА И ХАРЧАТ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО Е ПРАВИЛНО . АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВА ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТЕ ЩЕ БЪДЕ ФАКТ . ХИЕНИТЕ ДА ОТКРАДНАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПАРЦЕЛИ СА ГОТОВИ . РАЗХОДИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО СА ПРИХОДИТЕ . УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРИХОДИТЕ СА САМО С АПСОЛЮТНАТА ИНФЛАЦИЯ . КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИНФЛАЦИЯ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ В ДЖОБА НА КИРЧО И АСЕНЧО . ВСИЧКО Е НА СМЕТКА НА НАРОДА , КОЙТО ЕДВА ОЦЕЛЯВА . УМИЩЛЕНАТА ИНФЛАЦИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО НАРОДА .
64
1
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Сигурно Доган му е помогнал при изчисленията хахаха.Боже боже, тея са по-гласни и от борисовите калинки.. Ще гледат за една година да оплюскат където каквото има и после може да си ходят... Ще са осигурили родата за три поколения напред..
63
2
 
3
 
! Отговори
МВР-то преди 2 години
До bulava Я отиди на 4-ти км.в софия или в Карлуково! Ще ти платя прегледа. Лекарствата ще си ги купиш ти от тези на пп ГЕРБ.Имаш опция, да отидеш на Витоша и надуеш някай кавал.
62
2
 
3
 
! Отговори
К ИРО преди 2 години
Костадинов и психарите от Възраждане /чуйте го само как говори, темпото му е на психар/ да не се връщат в НС,ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ И как са попаднали...Чули те,че се искат оставки и решили да пробват-ВМЕСТО ДА ДОВЕДАТ ОТ ЧУЖБИНА ПОНЕ 1000 МЛАДИ МЕДИЦИ-БЪЛГАРИ,ЗАЩОТО НЕ РАЗБРАХА /макар да са от дълбоката провинция/,ЧЕ НА Б-Я Й ЛИПСВАТ КАДРИ-ДА БЯХА УЧИЛИ МЕДИЦИНА!!КАДРИТЕ СА ПРОБЛЕМ ,ДАЖЕ В НС НЕ СА НА МЯСТОТО СИ-ПОЛОВИНАТА-С ДАСКАЛСКИ МАНТАЛИТЕТ -ПРЕДСТАВЯМ СИ КАК Е ВИКАЛ НА ДЕЦАТА!!
61
4
 
9
 
! Отговори
bulava преди 2 години
Киро Простото и Асен Василев ни водят тотално към пропастта както никой друг до сега.Даже си мисля че Виденовата зима ряпа да яде пред Радевата зима.Дано по бързо има избори отнова че да се махат тия
60
2
 
7
 
! Отговори
bulava преди 2 години
Ти тия милиарди ги нямаш за нищо бе *** 100 милярда бил откраднал,то тва да не е Бил Гейтс
59
12
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
За 12г Винету окраде над 100млрд.лв. нещо по въпроса...
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 млрд лв е изхарчило правителството само за месец декември.
57
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От подскачането на ГЕРБ е заплашен дори световния рекорд на Стефка Костадинова. Тотален смях! Оядени и лоясали гербаджии подскачат всеки ден. Споко, бре, ще вземете да отслабнете и само вожда ви ще е дебел. Ще се докарате досущ като Северна Корея, там само вождът е дебел, а раята е кожа и кости!
56
13
 
5
 
! Отговори
Петров преди 2 години
дебелият пожарникар да обясни колко пари на месец държавата е давала за издръжката на мис Бикини в Барселона
55
3
 
18
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Извинявай, ама може ли да ми припомниш "стъпките в правилна посока"?Това коета аз виждам, е замяната на едни калинки, с НАШИ калинки. Овладяване на КЕВР и Булгаргаз, Автомагистрали, КПКОНПИ и т.н. Всички промени са с един и същ мотив - след анализ е преценено.. Кога успяха да направят толкова анализи, не стана ясно. Или просто Прокопиев има готов списък с "анализи". Тези газят законите както и ГЕРБ не ги газеха..
54
7
 
6
 
! Отговори
Я да видим преди 2 години
Кои са експертите на герп? Атанасова, Сачева, Голата глава от Габрово, Тома Бикова, все видни експерти... в лаенето. Политически остриета тип Нинова и Манолова навремето в бесепето.
53
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ искали от Киро парична помощ за техните си герберски общини и кметове да не изгасяли уличните LED крушки (дет консумират по стотинка на час). Помощта трябвало да бъде под формата на няколко милиона превод в герберски сметки и офшорки.
52
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо с теб сме , мачкай герберастите,ние сме с теб.Само че нещо закъснява преместването на сикаджията от Банкя в безплатен хотел при бай Ставри.
51
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
П*далът Минчев почна да си изпуска нервите, да гледа лошо и да фъфли нечленоразделно. Само два месеца са минали откакто стана председател. Рано е още да дава фира.