Доц. Стойчев: Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС

Според Георги Киряков много политици идват от нищото и правят глупости
16 фев 2022 22:15, Нели Христова
77

Началникът на кабинета Лена Бориславова допусна грешка, като свърза протеста на синдикатите на МВР и пожарникарите в събота с лица от криминалния контингент, включително купувачи на гласове. Информацията бе по-късно опровергана от силовия министър Бойко Рашков.

"Въпросът е такива грешки да са случайни, а не да са систематични, защото понякога се крие систематично усилие да се внуши нещо, което не е истина. Лошото е, че когато се говори за синдикални протести – автентични, за заплати и по-добри условия на труд – да ги изначално инкриминираш е меко казано неслучайна грешка, а целенасочено усилие да се дискредитират", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"Тези грешки засега не са фатални, но хората, които ги правят, трябва да осъзнаят, че вече не са в рамките на приятелските си кръгове. Те казват всяко нещо от гледната точна на управляващи. С думите си могат да наранят хора физически и трябва да внимават много. Такива хора трябва да бъдат обучени. Страшно много политици идват от нищото, без знания и правят глупости, които после трябва да замазват", посочи колегата му Георги Киряков.

Според него не трябва да се дава трибуна на хора, които не са готови да поемат политическа отговорност.

"Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС. Това означава, че самата функция на говорителя е дефектна. Не на всеки премиер му се отдава да говори и затова е важно такава работа да е професионална", допълни доц. Стойчев.

Политолозите в студиото коментираха и скандала с къщата в Барселона, придобил популярност като "Барселонагейт". Доц. Стойчев определи казуса като "кьорфишек" на фона на нарастващата престъпност в страната.

"Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност – нещо, за което МВР не обелва и дума. Питайте застрахователите колко коли се крадат на ден, колко домови кражби има на ден – когато този бум на престъпността се увеличава, какво следва от това? Тогава ще разберем колко е вредно министърът на вътрешните работи да се занимава с всичко друго, но не и с вътрешните работи", заяви политологът.

"Това не е кьорфишек, а тема с развитие, която няма завършек. Тази тема трябва да бъде приключена. За да се престане да се говори за това, трябва да има резултат от някакво разследване, а такова няма. Щом имало съмнения за пране на пари, трябва да се види какви са тези пари и как са изпирани. Тези хора трябва да са ги взели отнякъде... Дали детето на Борислава Йовчева е на Бойко Борисов? И да се види дали не е осигурена комфортно тази жена заради това нещо - по какъв начин и с какви пари", контрира го Киряков.

По думите на доц. Стойчев обаче, предметът на интерес в разследването е самата къща, а не детето на Йовчева. "В България това, което може да махне главата на политик, е облажването с имоти", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Този, Стойчев, пък и в коментарите, всички правят тия, от п.п. на тюрлюгьовеч...
52
6
 
21
 
! Отговори
НЕ БЕШЕ ГРЕШКА... преди 2 години
ТОВА Е "ПОЛИТИКА" НА ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ НА ОФ-РАДЕВ.... ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ, ПОЛИТИЧЕСКИ РЕПРЕСИИ, ОТКРОВЕНО ОГРАБВАНЕ НА ПАРИТЕ НА ХОРАТА ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО....
51
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години без нито една реформа до това водят. За няколко месеца и Господ не може да оправи пораженията от ГЕРБ. Реформи се правят трудно и трябва време, това българина трябва да го разбере.
50
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли го отразявате тоя *** с подарена доцентска титла.
49
2
 
17
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Харвард трябва да се срамува от такива свои възпитаници. Такива просташки и непремерени изказвания няма да направи и един посредствен ученик в БГ училище. Тая дама сигорно има спомени от участниците на протестите преди две години.Гузен не гонен бяга. Срам за титулованите псевдо образовани харвадци.
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен-Е каква смислена работа свърши ? Като ни върна 20-30 год. назад ли ?Като то ни наложи космически цени на храните и отоплението ? Като ни принуди да се откажем от отопление и да живеем в една стая,за да си плащаме жестоките сметки за отопление,за да можем да имаме за храна ? За народа това е важно и това го интересува-а именно КАК ДА ПРЕЖИВЯВА в този ХАОС който ни докара ПРОМЯНАТА-тези лъжци и наглеци ! Търпението се изчерпва!
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хм,! Няма да успеем да преживеем всички ***, мераклии да упрвляват, но се надявам, че тези, настоящите, ще ги преживеем!
46
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прости тия от подмяната бе!
45
8
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
ПРОСТО КИРЕ И ДЕДО ЧАШКОВ СЕ ОФЕКАЛВАТ ПУБЛИЧНО ВСЕКИ ДЕН, А НИЕ- ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ, СМЪРТНОСТ И ЦЕНИ В ЕВРОПА/ОТВОРИ KAUFLAND.de И ВИЖ ЦЕНИТЕ, НЯКОИ ХРАНИ КАТО У НАС НЯКОИ ЛЕКО ПО ВИСОКИ, НО ТАМ МИН ЗАПЛАТА ТАЯ ГОДИНА ЩЕ МИНЕ 2000ЕВРО, А НАШАТА ЕДВА 710 ЛВ КОИТО ИНФЛАЦИЯТА ВЕЧЕ Е ИЗРЪФАЛА- НО ЦИРКОВЕ, ЛЪЖИ И ОБЕЩАНИЯ СА В ХОД И СЕГА КАТО ПАДНЕ МОРАТОРИУМЪТ ВЪРХУ БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НАПРАВО ДА ГИ ИЗЧАГЪРТВАМЕ ОЩЕ ОТ СЕГА- ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ СЕНИЛНИ!
44
3
 
22
 
! Отговори
Та така преди 2 години
първо лъжат, после мажат.
43
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво му е парадоксалното? Случва се непрекъснато, в цял свят. В Белия дом е редовно. Голобрадото доцентче е старо герберско мекеренце, милиционерски кадър от новото поколение.
42
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 "Кога ще извършат демутризация в България? Нали затова ги избрахме на изборите." На изборите си докарахте да ви управлява ДС, а те създадоха мутрите. Според теб, каква "демутризация" ще има?
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще извършат демутризация в България? Нали затова ги избрахме на изборите.
40
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчев даже и за Калинка на ГЕРБ не става.
39
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 "Трябва много внимателно да се слуша какво казват платените социолози на мутрите като Стойчев. На практика истината е винаги обратната на това, което казват платените социолози."Казваш, когато Ленка каже, че протестите на синдикатите и полицаите са платени, това е така, а? :)))
38
5
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Рашков просто обърка Старите протести от лятото с купените протестиращи с Новите протести на МВР. Да се смееш ли, да плачеш ли?! Рашков управлява държавата, ама взе да се оплита, милия, като пате в калчища. Възраст!
37
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва много внимателно да се слуша какво казват платените социолози на мутрите като Стойчев. На практика истината е винаги обратната на това, което казват платените социолози.
36
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчев съм го запомнил още от времето на Борисов, че нищо смислено не казваше.
35
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадоксално е, че още се намират хора, които да защитават мутрите срещу жълти стотинки.
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадоксално е, че още не сме бутнали НС и Президенството. Как така преди се самозапалваха хора? Къде са майките на Манолова? Защо палатката пред МС е празна? Оправи ли се живота на децата със специфични потребности? Или всичко беше ала-бала, платено от олигарсите клиенти на прокуратурата? Защо никой не протестира? Радевата зима ще остане в историята с мълчанието на агнетата.