Доц. Стойчев: Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС

Според Георги Киряков много политици идват от нищото и правят глупости
16 фев 2022 22:15, Нели Христова
77

Началникът на кабинета Лена Бориславова допусна грешка, като свърза протеста на синдикатите на МВР и пожарникарите в събота с лица от криминалния контингент, включително купувачи на гласове. Информацията бе по-късно опровергана от силовия министър Бойко Рашков.

"Въпросът е такива грешки да са случайни, а не да са систематични, защото понякога се крие систематично усилие да се внуши нещо, което не е истина. Лошото е, че когато се говори за синдикални протести – автентични, за заплати и по-добри условия на труд – да ги изначално инкриминираш е меко казано неслучайна грешка, а целенасочено усилие да се дискредитират", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"Тези грешки засега не са фатални, но хората, които ги правят, трябва да осъзнаят, че вече не са в рамките на приятелските си кръгове. Те казват всяко нещо от гледната точна на управляващи. С думите си могат да наранят хора физически и трябва да внимават много. Такива хора трябва да бъдат обучени. Страшно много политици идват от нищото, без знания и правят глупости, които после трябва да замазват", посочи колегата му Георги Киряков.

Според него не трябва да се дава трибуна на хора, които не са готови да поемат политическа отговорност.

"Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС. Това означава, че самата функция на говорителя е дефектна. Не на всеки премиер му се отдава да говори и затова е важно такава работа да е професионална", допълни доц. Стойчев.

Политолозите в студиото коментираха и скандала с къщата в Барселона, придобил популярност като "Барселонагейт". Доц. Стойчев определи казуса като "кьорфишек" на фона на нарастващата престъпност в страната.

"Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност – нещо, за което МВР не обелва и дума. Питайте застрахователите колко коли се крадат на ден, колко домови кражби има на ден – когато този бум на престъпността се увеличава, какво следва от това? Тогава ще разберем колко е вредно министърът на вътрешните работи да се занимава с всичко друго, но не и с вътрешните работи", заяви политологът.

"Това не е кьорфишек, а тема с развитие, която няма завършек. Тази тема трябва да бъде приключена. За да се престане да се говори за това, трябва да има резултат от някакво разследване, а такова няма. Щом имало съмнения за пране на пари, трябва да се види какви са тези пари и как са изпирани. Тези хора трябва да са ги взели отнякъде... Дали детето на Борислава Йовчева е на Бойко Борисов? И да се види дали не е осигурена комфортно тази жена заради това нещо - по какъв начин и с какви пари", контрира го Киряков.

По думите на доц. Стойчев обаче, предметът на интерес в разследването е самата къща, а не детето на Йовчева. "В България това, което може да махне главата на политик, е облажването с имоти", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 А семейството Лорер с каква дейност толкова забогатя?Явно само с това,че е евреин-полага му се.
12
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто ви е яд че момичето е успяло и изкарва много пари, а вие сте балъци! Завиждате на успелите млади хора и Иксперчь от ПП!
11
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За Ленчето Бориславова направо ми иде да запея "Калинка,калинка,калинка моя".С нищо не се отличава от Бойковите,нищо че е по-образована.Какво да кажеш-какъвто е началникът(Киро-ментата),такива са и подчинените.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 "който миналата година яде бой от гражданите" Платената шайка на Черепа не са "граждани" или по-точно, са всичко друго, но не и "граждани". Избери си някое от следните 1) маргинали 2) платени протестъри 3) криминални елементи 4) домашни терористи 5) всички от изброените. Само не ги наричай "граждани".
9
3
 
13
 
! Отговори
АААААА.. преди 2 години
ХАХАХАХАХААААА...., голем цирк !
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търкулнало се гърнето(Петков) и си намерило похлупакът(Бориславова). Все на Борисовови и Борисовци ни върви.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Рашков как е купил тия 23 имота?
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лена изведнъж спря да се пъчи и надува. Изглеждаше твърде кахърна. Бързо и потънаха гемиите.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разследването в Испания по Барцелонагейт е приключило. Какво се дъвче още тази къща ? А на кого е детето въобще не ми е важно. Важно ми е пак да мога да пътувам до Испания. Да се престане с този Ковид и да се движим свободно.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тези грешки засега не са фатални" Не са фатални, защото ДС държи навсякъде властта и каквито и простотии да правят техните кукли няма да позволят да се случи нищо. РАзбира се, това също означава, че България като демокрация е отекла в канавката, но, както се е изразил и единия от участниците "това са дребнотемия" за българския народ.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лошото е, че когато се говори за синдикални протести автентични, за заплати и по-добри условия на труд да ги изначално инкриминираш е меко казано неслучайна грешка, а целенасочено усилие да се дискредитират", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев" А ДОБЪР ДЕН. Вие СЕГА ли разбрахте, че ДС ни управлява и че тия "грешки" не са никак случайни, както и приказките на Рашков, Радев и други ДС кукли.Не разбрахте ли, Комунизъма се завърна и в момента ви обработват точно както го правеха тогава!
2
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете го момичето. Може да не е умно, но е красиво!
1
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Стойчев кой беше? Не беше ли един на хранилка при мутрите?!