Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена

ГЕРБ ще подкрепи бюджета на второ четене
Обновена: 18 фев 2022 09:39 | 18 фев 2022 09:38, Нели Христова
557
Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена
Снимка: БГНЕС

Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Докладът е приет на комисия в НС. Благодаря им за което, добави Борисов.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война, посочи Борисов. Но народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

"Ние подкрепяме тези точки, подкрепили сме ги в лицето на госпожа Атанасова и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги направят. Логичен би бил въпросът откъде ще се одрежат пари. Именно затова финансовите минситри на европейските страни, когато правят бюджет, правят и разчети - за да вкараш пари за отбрана, от къде да ги вземеш", обясни бившият премиер.

Не 100 дни, а от година са министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. "Когато казват "предишното правителство" могат да уточняват кое - сложебен кабинет едно, две и т.н. Този доклад за СРС-тата е бил готов преди месеци, но излиза наяве сега, защото е угодно да се твръди, че по наше време са подслушвани хората", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Много е вероятно до догодина държавата да е счупена. Мине не мине ден президентът с КСНС излезе с доклада. Вчера застава пред разсада с крастваици и вижда, че са 7,50 лв. Казва им го. Няма в една сфера да видим мерки за овладяване на инфлацията. Едните с ток ще ги компенсират, другите с газ няма да ги компенсират. Не е справедливо", каза Бойко Борисов.

"Когато свалихме акциза на най-ниския таван, в ЕС ДДС-то може да бъде - 20%, 9%, 0%, всяка държава да си избере. Ние сме държали горивата на 20%, но сега, когато нафтата е 3 лева, предлагаме то да слезе на 9%, за да не получи бизнеса този пореден тежък удар. После пак го вдигнете. На храните ние сме държали 20%, но сега олио, домати, краставици - какви са им цените? Затова направете го 9%. Това не е популизъм, което е размуно за хората, ще го направим", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нямаме общо с "Възраждане", нито искаме да имаме общо с "Възраждане", но за глупостта "зелен сертификат", който е побългарен и не работи, а да не говорим, че 40% са фалшиви, ги подкрепихме. Ние сме против "зеления сертификат", който е въведен по този начин - да тормози хората", каза още Борисов.

"Ние им предлагаме по най-болезнените теми подкрепа, а те излизат и казват "във Facebook се заяждат с нас", заяви бившият премиер. 

"Измря народа, десетки хиляди починаха, а това не е тема. Ние всеки ден ви отговаряхме на въпроси. Как изчезна тази тема? Средно на ден по 100 души умират. По два автобуса българи...Те оставиха на самотек. Каквото господ си прибрал, това е. Една мярка не им сработи", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя е вече счупена след като се обезлюди след 1989 т. и след 2009 г. Като изчезне населението няма и държава,
403
23
 
18
 
! Отговори
Браво Бойко! преди 2 години
За съжаление Бойко беше само 12 години на власт. Но има време пак да бъде. Един ден хората ще споменават "златните години", а после децата ще учат за "златния век" на България когато сме се отърсили от социалисти вся социалистическая ***. Победа, крах, победа! О! Случаи без край!
402
15
 
15
 
! Отговори
Некой преди 2 години
Повече счупена отколко ти ли си я остави, ***....
401
10
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Не искам и да знам мнението на ...човека,чието ...дело сегашните л.Е.кенца продължават.
400
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че още са негови хора на постове които той си ги избра но за 12г управление няма как да не са твои хора страх лози пази.
399
9
 
9
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Конфуций - "Не можеш два пъти да счупиш едно гърне". Разбира се, БХ не знае кой е Конфуций - иначе щеше да вдене, че не можеш да счупиш вече счупената от него държава!
398
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Borisov, 65 procenta ot postradalite klienti na opojarenia italianski korab krai grackite bregove sa bg grajdani i kamioni s stoka na bg firmi, a vie niamate nikakva choveshka saprichasnost i grija kam horata li?
397
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един нагъл ром от село Банкя се гаври с всички вече 15 години! Срам!
396
13
 
13
 
! Отговори
Онази джипка преди 2 години
Опонентите на Борисов много ги дразнеше джипката му, но сега не слизат от нея.
395
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На дъното сме заради скъпият ти Радев, който предизвика най-голямата инфлация в България след Виденов.
394
9
 
7
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
Да те счупят знаеш ли къде, Боце...?
393
13
 
16
 
! Отговори
Бай Коко преди 2 години
Ти я счупи преди 12 години. Сега я поправяме.
392
2
 
2
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 2 години
"ПАЛАТИ" грешка
391
5
 
4
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 2 години
Днес, е бил у ало, ало селото Ясеновец, където всички са с ТЕЛК решения, от малки, до големи, и плати за милиони евро... И селяните го боготворяха, че имат улици, лед лампи, и куп други неща... Ей това се казва електорат. Един от селото му вика, дай да прегърна един хубав човек.
390
11
 
13
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Няма ден без да го показвате по-сайтовете и медиите, като го вкарат в затвора и върне крадените средства и имоти, заедно с другите крадци, ще дойде този ден в който няма да го показвате по-сайтовете и медиите
389
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце не е разбрал, че сме в дъното на всички класации на тоя гнилоч здраво ли викаш? Може ли по-счупено? Или само да се върнеш, ще видим че може
388
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце, като/ако се счупи и те признаваме за най-добрия еб4ч. Но ако не стане те пращаме при бай Ставри
387
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре да запалим държавата. Никой не се интересува от нея, а само от тиквата и сие.
386
14
 
5
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Борисов е тумор а Киро Куролацията и Асен Измама.. са метастазите Всичкало трябва да гори за да се излекуваме
385
8
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Има тук един дет ногу риве що Бурисув не бил при мен в затвора?!Искам да му утговоря ясно и кратко!Аве мунче чирвену,крадливу?Чи за кво ми е на мен в затворът чиляк дет уж бил мафиот,а той напротив взел,чи раздал парити на мафиотити и на крадливити ви началници на простолюдиету?!Чи какъв шъй тоз мафиот,дет вашия чиляк Ражкув му рови от една гудина зайчарникъ и му бруи пилцити и зайцити,а м,ангити ги немъ!тУРИЛА му БУБОКУВИЦА в чикмиджету фълшиви пачки и дай дъ м,рем!Чекам ви ВАС у пъндизя!!