Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена

ГЕРБ ще подкрепи бюджета на второ четене
Обновена: 18 фев 2022 09:39 | 18 фев 2022 09:38, Нели Христова
557
Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена
Снимка: БГНЕС

Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Докладът е приет на комисия в НС. Благодаря им за което, добави Борисов.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война, посочи Борисов. Но народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

"Ние подкрепяме тези точки, подкрепили сме ги в лицето на госпожа Атанасова и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги направят. Логичен би бил въпросът откъде ще се одрежат пари. Именно затова финансовите минситри на европейските страни, когато правят бюджет, правят и разчети - за да вкараш пари за отбрана, от къде да ги вземеш", обясни бившият премиер.

Не 100 дни, а от година са министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. "Когато казват "предишното правителство" могат да уточняват кое - сложебен кабинет едно, две и т.н. Този доклад за СРС-тата е бил готов преди месеци, но излиза наяве сега, защото е угодно да се твръди, че по наше време са подслушвани хората", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Много е вероятно до догодина държавата да е счупена. Мине не мине ден президентът с КСНС излезе с доклада. Вчера застава пред разсада с крастваици и вижда, че са 7,50 лв. Казва им го. Няма в една сфера да видим мерки за овладяване на инфлацията. Едните с ток ще ги компенсират, другите с газ няма да ги компенсират. Не е справедливо", каза Бойко Борисов.

"Когато свалихме акциза на най-ниския таван, в ЕС ДДС-то може да бъде - 20%, 9%, 0%, всяка държава да си избере. Ние сме държали горивата на 20%, но сега, когато нафтата е 3 лева, предлагаме то да слезе на 9%, за да не получи бизнеса този пореден тежък удар. После пак го вдигнете. На храните ние сме държали 20%, но сега олио, домати, краставици - какви са им цените? Затова направете го 9%. Това не е популизъм, което е размуно за хората, ще го направим", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нямаме общо с "Възраждане", нито искаме да имаме общо с "Възраждане", но за глупостта "зелен сертификат", който е побългарен и не работи, а да не говорим, че 40% са фалшиви, ги подкрепихме. Ние сме против "зеления сертификат", който е въведен по този начин - да тормози хората", каза още Борисов.

"Ние им предлагаме по най-болезнените теми подкрепа, а те излизат и казват "във Facebook се заяждат с нас", заяви бившият премиер. 

"Измря народа, десетки хиляди починаха, а това не е тема. Ние всеки ден ви отговаряхме на въпроси. Как изчезна тази тема? Средно на ден по 100 души умират. По два автобуса българи...Те оставиха на самотек. Каквото господ си прибрал, това е. Една мярка не им сработи", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
15
 
10
 
! Отговори
Днес-а преди 2 години
А махнете го тоя,бе.
383
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ ДЪЛГО ВРЕМЕ Е ОБЩУВАЛ СЪС КОКОШКИ ЩОМ СЕ Е НАУЧИЛ САМО ДА КРЯКА.
382
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е протестъри, сега по-добре ли сте...тиквата ви пречеше, а сега кой?с такъв негативизъм само комунисти ще ви мачкат
381
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
419-СВЕТИ ПЕТЪР ЩЕ ВИ ВДИГНЕ ВСИЧКИТЕ БЕ. ЩЕ ВИ ПРИБЕРЕ ПРИ НЕГО.
380
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТРОЙТЕЛЯТ НА ДЕВЕТАТА ДУПКА НА КАВАЛА ВЪВ СЕЛО ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ.
379
3
 
10
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Мужики,Паляци!Радвам са,чи успяхме да ва насъсками срещу банкянеца и да впрегнем цялата ви щу,ретия и злоб като могъща сила в нашта мелничка и ни смляхте брашънцето!Ша ми разпрая Баджо,че имало такъв народ??Викам му ,Баджо треа да обърнеш абревиатурата на Нема Такива И,диоти!Само шарани и крадци като МЕН могат да кълват на чекмеджета,кюлчета,къщи в Барселона и так дале!Стреснахме и Гешя и вместо да се гепи за Дамаджанко с 2те резиденции и 20 апартамента,свива ушити и кротува!!
378
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено ГЕРБ-ДПС, водени от генерал Бойко Борисов са в състояние да спасят България от хаоса който Румен Радев забърка!!
377
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов е преродения Васил Левски!!
376
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите трябва да се вдигнем като един и да върнем Генерал Борисов на власт!! Той е роден да води България!!
375
12
 
6
 
! Отговори
.... преди 2 години
Ей ревете с големи зълзи за падането на герп от власт, вожда няма какво да ви даде да смучете от българската държава, още колко ще ревете. Ха ха ха
374
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя си вярва....начи..
373
12
 
9
 
! Отговори
3 преди 2 години
Делянчо Добрев е като летящия холандец-от телевизия в телевизия!Не трябваше лш да е на топло?
372
9
 
22
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
След април ще запеете друга песен.Като една заплата ще стига само за хляба за месеца.Ако другия член на семейството не работи ще ядете само хляб.Тогава пак подкрепяйте простия Киро.
371
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ти я счупи е тиква десет години мамата и ...!
370
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е българина, от глад ще мре, но важното другаря да е зле.
369
2
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 387 ТИ заплашваш ли *** Я върви да другаде да разправяш простотиите си Кой си ти че ще се разпорежда ш в България Разни анонимници незнайни постоянно драскат каквото и падне и се правят на някакви а иначе са въздух под налягане
368
11
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ БОРИСОВ С ПОКАНА ДА УЧАСТВАВ МЮНХЕНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ *** на подмяната каквото и да пишете жалки сте безсилни Лидерът Борисов е европейски политик всепризнат А вие сте жалки Анонимни наети драскачи никуму неизвестни Хайде сега пишете измислици лъжи клевети Давайте
367
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Кюлчето беше добър в задържането на цените ниски. Затова задържа и заплатите и пенсиите ниски. И икономическия растеж го задържа нисък. Но пък чекмеджетата бяха пълни и подкупите високи. Ех, какви 12 години бяха...
366
12
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВЕЧЕ САМО 10 % ОТ ГЕРБЕРУХИ ВЯРВАТ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
365
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е вероятно догодина Пинокио Борисов да е при бай Ставри.