Калоян Паргов: Всички обвинения срещу мен са съшити с бели конци

До един мотивите са неверни, категоричен е лидерът на БСП - София
18 фев 2022 10:57, Анисия Иванова
11
Калоян Паргов: Всички обвинения срещу мен са съшити с бели конци
Снимка: БСП-София

Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов.

По думите му постоянно е съществувало такова подозрение. „Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа“, обясни той, цитиран от пресцентъра на БСП -София.

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата.

Още по темата

„При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ“, пита Паргов.

Той припомни едно гласуване през същата 2019 година на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от „БСП за България“ гласуваха "За". А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян.

„Трябва ли да искаме наказание и за тогавашния председател на парламентарната група Корнелия Нинова? Може би трябва, след като на мен ми искат наказание заради това, че общински съветници от БСП са подкрепили Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на СОС при тайното гласуване, което се случи, докато аз самият бях под карантина заради Covid-19“, изтъкна председателят на групата на БСП в общинския съвет в София и допълни, че това е отговорът му на две от всичките обвинения.

Той обясни, че е имал възможност да изрази писмено становище по мотивите за искането да му бъде наложено партийно наказание. „До един тези мотиви са неверни“, категоричен е Паргов.

„В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално“, каза в заключение Калоян Паргов.

Припомняме, че Паргов отдавна е в опозиция на Нинова в БСП, след като през 2016 г. тя стана шеф с неговата решаваща помощ, включи го в ИБ, а после го отстрани. Това е поредният случаи, в който се стига до наказание на нейни критици. Последните два пъти противниците ѝ бяха изключени.

В края на 2021 г., бившият заместник на Коарнелия Нинова и настоящ неин противник Кирил Добрев бе изненадващо изключен от партията. Преди него ръководството на БСП изключи бизнесмена Георги Гергов от партията.

Самата Нинова определя тези две решения в традиционния за нея аргумент като част от битката със "задкулисието" в партията.  По повод искането срещу Паргов в сряда тя обяви, че още “не е запозната”.

Сериозно сътресение в БСП имаше и още през септември 2020 г., когато шестима депутати напуснаха парламентарната група на "БСП за България" - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. Тогава петима от тях напуснаха и партията, като само Жаблянов остана член на БСП.

Последният публичен сблъсък между Нинова и Паргов бе по повод изключването на Кирил Добрев от партията, когато Паргов заяви: "Много от нас няма да участват в гласуване за изключването му. В Софийската организация имаме принцип – не приемаме изключването на който и да е социалист заради мнението или позицията му, защото това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които БСП отдавна е дала своята историческа оценка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
към к.7 преди 2 години
Следващата цел на стринката от влашкото село Крушовица, което впрочем познавайки я, не гласува за БСП, ще е да свали кабинета чрез интриги. Само че Киро и Кокорчо са американски хора и нищо чудно да й спретнат някой комплот. В страната се носи слух, че тя е човек на Б.Б. и се е готвила БСП да влезе в кабинет ГЕРБ-ДПС-БСП, но Радев пусна напред Промяната и калимерата се е разсъхнала.Участието й в този кабинет е началото на залеза на Корни.
9
0
 
1
 
! Отговори
до к.7 преди 2 години
Президентът навреме разбра какво представлява стрина Корни и се отдалечи от нея. Нинова се опита да действа срещу Радев, но К.Добрев пое агитацията за президента в БСП и социалистите гласуваха за Р.Р. Нинова отмъсти на Дибрев, като го изключи от БСП, сега е погнала К.Паргов като лидер на най-голямата организация на БСП в БГ. Засега против Стрина Корни са ППО в Пловдив, Варна, В.Търново.Сега селянката ще разцепи и тази в София.
8
0
 
4
 
! Отговори
дреме ми преди 2 години
нас това не ни интересува , ходи го кажи на министър импексова .
7
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 2 години
Нинова ще затрие не само БСП, НО И БГ ЧРЕЗ РАДЕВ И РАШКОВ. УСПЯВА.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова не работи с бели конци а само с червени.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички цитирани по-горе са наказани не за мнения, а за действия. Но демокрацията у нас се възприема като безконтролност и безотговорност. Добре се постараха партийните лапачи да осребрят членството си в партията и усърдно да работят против идеите й.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли време Нинова да бъде изхвърлена от поста,който заема,Тази диктаторка,която разделя Партията,която с болното си его накрая ще затрие БСП до кога ще я търпите...... -
3
2
 
5
 
! Отговори
не преди 2 години
може и не ме занимаваи сьс сатанисти
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отстрелване на дивите зайци
1
0
 
12
 
! Отговори
fact преди 2 години
че кво значение има? Когато партията реши: напрао ти реже главанта и исус да си - се тая!айде ново обвинение, че отричаш!