Румен Радев осъди признаването на Донецк и Луганск като независими републики

Решение на кризата не може да има чрез нарушаване на международното право
22 фев 2022 10:38, Нели Христова
479
Румен Радев осъди признаването на Донецк и Луганск като независими републики
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев на свой ред осъди в Twitter признаването на двете отцепили се области Донецк и Луганск като независими републики.

Преди него това направиха още късно вечерта на 21 февруари премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска, отново в Twitter.

Според президента решение на кризата не може да има чрез нарушаване на международното право и с военни средства

Признаването на т. нар. Донецка народна република и Луганска народна република от Руската федерация обрича усилията за деескалация на конфликта в Украйна и води до нарастване на напрежението в целия регион", написа Румен Радев на английски в Twitter.

"Устойчиво решение на тази криза не може да бъде намерено чрез нарушаване на международното право и с военни средства", категоричен е още държавният глава.

Нарушаването на международното право бе разкритикувано и от бившия премиер Бойко Борисов снощи, но с пост във Фейсбук. Лидерът на ГЕРБ предупреди за нов военен конфликт след подписването на указите за признаването на ДНР и ЛНР от руския президент.

Така до момента българските политици демонстрират синхрон в позициите, които са идентични с тези на западната общност и НАТО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
ФЪФ неделя , в предаването по БТВ , --- 120 минути / ако го гледахте / , се каза то ПРОФЕСИОНАЛИСТ - ЧУЖДЕНЕЦ , какво я чака България , ако падне БОРДА !
218
1
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
И Радев се на_дупи на БайДън. През 2008 г. 111 държави признаха Косово,която се самопровъзгласи и отцепи от Сърбия. С какво ситуацията в Донецк и Луганск е по-различна от тогава??? Краварски слуги станахме и нищо не е по-различно от кланянето на кликата на Бай Тошо на СССР преди години.
217
1
 
13
 
! Отговори
ЛЬОТЧИК преди 2 години
Не се ли разбра до сега , или ---главите в пясъка : ВСИЧКИ ПАРИ ТРЯБВА ДА ОТИВАТ В САЩ !Защо не го казвате НАПРАВО ?
216
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колаборационисти които предават своята държава за чужди интереси
215
3
 
11
 
! Отговори
Смук преди 2 години
Радьо, земи осъди твойто ***(Простата Канадска Пѐтка̀) и се извини на Буци, че работата е много зле вече. Мани Украйна, то там си е тяхна работа какво ще правят!!!
214
1
 
11
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До сега никой не ми е отговорил : Защо в България имаме национален празник на ''НЕЗАВИСИМОСТТА'' , и от кой сме били независими до сега , от Византия , Турция , Германия , Русия , или сега .... А ?
213
1
 
12
 
! Отговори
Логиката преди 2 години
Много са разочаровани от Президента , аз пък съм разочарован от ЕС , явно след няколко години ще останем единствени в ЕС , някой вярва ли друго , ЕС вече не е същият който бе преди години , Англия , Унгария , вече и Полша , Испания , Италия и др. са на друго мнение за ЕС !?
212
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно, как точно протича процеса: Някой звъни и казва "Румене, не е зле да осъдиш Русия в Туитър.". И той осъжда. Или обратно, събужда се сутринта и си казва "Като гледам какво става, не е зле да драсна нещо в Туитър, че ще ми резнат премията".
211
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живеят ДНР и ЛНР.Украинците сами са си виновни.Радев, Радев - и ти ли Вуте се огъне под американския ятаган?И на теб ли Мустафата ти даде нареждания какви да ги плещеш.Голяма смешка си Радев. Добре, че този път не гласувах за теб.
210
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фурнаджийска лопата.
209
3
 
4
 
! Отговори
ОдГОВОР преди 2 години
До Случаен... НЕ РАБРА ли , че Крим е на герб и ДПС !
208
0
 
9
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До Вики.. България какво ли е имала , за 32г. ..... , образование ли , здравеопазване ли , икономика ли , НОРМАЛЕН бизнес ли , СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ЛИ , ЧИСТИ ВОДИ , ВЪЗДУХ ИЛИ ЗЕМЯ , където и да погледнеш , съсипия и корупция !За съжаление , и в другите държави нови членки на ЕС е имало КОМУНИЗЪМ , но къде са те , България НИКОГА няма да стигне европейските ПАРИ , по заплати и пенсии , да не говорим за икономиката , ....затова НЯМАМЕ ГОТОВНОСТ ЗА ЕС !!!!
207
3
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Аз не разбрах Крим руски ли е?
206
3
 
11
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Бавно ли го е писал това Триморецът синергетик, както си говори. Иначе реакция изкара, барабар Румбата с мъжете. Също като другата щатска пионка Петков. Бързат като палета пред майка си. Да внимават само, че да няма после що така си отиде и тоз "елит на нацията". Аналогиите, дето ги правят някои с кърджалийско и делиорманско не важат, нали с Ердоган сме натовски партньори и дружно ще громим руснаците. Като през първата световна. А помните ли какъв договор подписахме в края й?
205
1
 
14
 
! Отговори
user преди 2 години
Кои са тези и кой ги пита, за да си дават мнението. Фактор ли са някакъв? Някой смята ли ги за нещо?
204
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, както и предполагах, настана вселенски квич. Аз си направих пуканки.
203
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колониалният администратор наречен ,,президент'' няма право да осъжда никой ,това право имат само сюзерените .
202
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До АнонименТи правиш ли разлика между Тайланд и Тайван? Коментарът ти показва колко ги разбираш нещата.
201
0
 
1
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Вики.. А според вас , КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ ?
200
2
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Каквото и да каже Президента , все ще е зле , ''ние'' сме против всичко и всички !