Плевнелиев: Путин взриви световния мирен ред, трябва да плати цената

Позицията на България била изключително слаба
Обновена: 25 фев 2022 21:36 | 25 фев 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
304

Защо са безсилни ЕС и Алианса в кризата с Украйна?

"Отговорът на въпроса дали ще има Трета световна война, зависи от това кой е следващият. Ако следващият е Тайван, да, тогава ще има Трета световна война. Ако Китай реши да се възползва от ситуацията, в която се намираме, да наруши световния ред, такъв какъвто е. Обединените нации и Съветът за сигурност на ООН са абсолютно безсилни. Надяваме се това да не е така и този конфликт да остане ограничен в рамките на Европа", каза президентът на Р България в периода /2012-2017/ Росен Плевнелиев в "Денят ON AIR".

Още по темата

Той добави, че Китай печели при всички случаи, защото при тежките санкции, които ще бъдат наложени на Русия, руската икономика ще се насочи към Китай.

"Всички ние подценихме ситуацията. Диктаторът Путин трябва да плати голямата цена за това, че взриви световния мирен ред. За това, че се опитва да превземе една независима и суверенна държава. Диктаторът Путин вече е с окървавени ръце, защото виждаме хиляди невинни жертви заради неговата агресия. Той трябва да плати тази цена. Това може да стане по различни начини. Един от начините са санкциите. Аз вярвам, че тези санкции ще сработят, но колкото по-тежки, толкова по-добре", изтъкна Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът поясни, че се учудва на европейските лидери, които не могат да санкционират Путин с милиардните му скрити сметки, включително и в ЕС.

"Има две държави, които в ЕС играят ролята на Троянския кон. Кипър и Унгария - това са две държави, чиито лидери, но и техните икономики изключително много зависят от Русия. Това са двете държави, които стопират по-тежки мерки срещу диктатора Путин. Той говори за денацификация на Украйна. Това означава, че се подготвя геноцид", обясни Плевнелиев.

"Путин по-скоро играе покер. В момента крие част картите си. Дългосрочно Русия няма какво да извади. Битката в Украйна е всъщност битка за заздравяването на режима на Путин в Русия. Това му е необходимо", подчерта той.

Президентът заяви, че позицията на България е изключително слаба.

"Когато българският държавен глава повтори за втори път, че Крим е руски, това беше национално предателство. Тази слаба позиция на държавния глава, на министъра на отбраната, на външния министър е продукт на хибридната война на Русия, която се води не само в България, а и в цяла Европа. Категорично трябва да се противопоставим на Путин по всички възможни начини, преди да подпали и други региони", коментира Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още по темата: РусияПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роско, нарамвай пушката и беш към Киев. Тръгнете с Паси, Шаламанов и другите атлантици, че и те са нервни.
126
1
 
19
 
! Отговори
komentar преди 2 години
Помака Плевналиев не е политик а слуга на ГЕРБ СДС.Петков преключи с управлението.СЛАВА НА Русия.
125
2
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
пак сме на грешната страна в нато и ес сме без референдум искам мир а не вирусиваксини и воини сащ и нато са виновни за всичко което става по света от 2014притискат русия до стената донбас и луганс са като македония заради отношениетокъм българите не пускаме македония в ес а путин влезе за да защити рускоезичнотонаселение и с кои межд документ украина е отделена от ссср в сегашните си граници
124
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЛЪВНЬО ДРЪВНЬО СТОЙ СИ В ПОЛОГА И НЕ КУДКУДЯКАЙ!!!
123
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев: Путин взриви световния мирен ред, трябва да плати цената на Плевнелиев!
122
3
 
26
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Роско, млъкни бе и се скрий някъде. Ти си по-зле и от Зеленски.
121
0
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Затова нека вместо да правим залози кой кого, от което могат да възникнат само главоболия, да помислим как да помогнем да се реши проблема. Ето например вече в банките в Украйна са блокирани международните транзакции. Западът заплаши Русия , че ще ги изхвърли от swift , а пострада отново украинското население. Моля ви не злоупотребявайте, когато коментирате. Населението няма вина
120
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роско ти и Пасито защо не поведете хората да се бият за Украйна.Отпред с синоптичката и децата ти.
119
2
 
23
 
! Отговори
джо преди 2 години
Къде бяха гейзери от този сорт , когато НАТО бомбандира Сърбия? При това безогледно. Помним удара по Китайското посолство. Но там Плющяха "братята" Американци, а за тях или добро, или нищо. Осем години мълчаха и се правиха на слепи, сега всички вият на умряло.
118
1
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
На никого не му се умира. Най - малкото на хора, които са далеч от събитията - физически и морално. Разбирам, че всички ние сме хора с право на мнение, но понякога за добро на всички е да не напрягаме и без това достатъчно напрегнатото положение. Открай време светът познава войната като единствен начин за разрешаване на сложни въпроси, защото тя, освен че има свойството да убива ( за огромно съжаление и много невинни) до голяма степен опростява общата картина до ниво враг-приятел. Но не и днес..
117
3
 
25
 
! Отговори
Беше ПРЕЦЕДЕНТ... преди 2 години
... а не президент, защото, помним го,... като Магарето* на Бойко ...
116
2
 
14
 
! Отговори
Гледаш го нищо човек преди 2 години
ама голям ахмак, и Софраджия*- винаги надушва и се вре, където кьор-софра ще падне
115
3
 
25
 
! Отговори
асдаа преди 2 години
"Президентът поясни..." , "Президентът заяви..." - Акооооо... Тоя НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ. Годините когато беше набеден за президент са срамни за българската история. Тоя *** никога повече няма да бъде нещо с което да се съобразяваме.
114
2
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Тая пък менджайна какво се обажда? А, САЩ не 'взриви' ли световния мирен ред като избомби Югославия, Ирак, Либия или Сирия, а? Какъв ред има сега в Афганистан след десетилетия на 'умиротворяване'??
113
3
 
24
 
! Отговори
Плевньо, преди 2 години
взимай пушка и заедно с Деситу отивай да се биеш в Украйна!
112
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление цената ще я плати българския народ като изчезне от света в името на ,,членството,,
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Правилно", "Прав калиев"! Трябваше да остави Украйна на вълците, както ни оставихме Македония и берем плодовете сега! Сигурно даже щяха да приемат Русия в НАТО първа, после Украйна! Смях от неадекватни!
110
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнйлиееев, накъде ше бегаш като руските войски преминат дунава а това ше стане щото много сте отворковци и дано станета да ви исчистиме от родината
109
20
 
4
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
На времето Хитлер е започнал войната точно със същите твърдения,които и Путин използва "Ние с Украйна исторически и духовно сме един народ"АХитлер казва "геманците и австрийците исторически духовно са един народ" и на следващия ден анексира Австрия.След това същото говори за судетите и анексира Чехия.Така е с диктаторите.Имат голям апетит и Путин няма да се задоволи само с Донецк и Луганск.
108
7
 
7
 
! Отговори
иво папазов преди 2 години
тихо бе тиня