Плевнелиев: Путин взриви световния мирен ред, трябва да плати цената

Позицията на България била изключително слаба
Обновена: 25 фев 2022 21:36 | 25 фев 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
304

Защо са безсилни ЕС и Алианса в кризата с Украйна?

"Отговорът на въпроса дали ще има Трета световна война, зависи от това кой е следващият. Ако следващият е Тайван, да, тогава ще има Трета световна война. Ако Китай реши да се възползва от ситуацията, в която се намираме, да наруши световния ред, такъв какъвто е. Обединените нации и Съветът за сигурност на ООН са абсолютно безсилни. Надяваме се това да не е така и този конфликт да остане ограничен в рамките на Европа", каза президентът на Р България в периода /2012-2017/ Росен Плевнелиев в "Денят ON AIR".

Още по темата

Той добави, че Китай печели при всички случаи, защото при тежките санкции, които ще бъдат наложени на Русия, руската икономика ще се насочи към Китай.

"Всички ние подценихме ситуацията. Диктаторът Путин трябва да плати голямата цена за това, че взриви световния мирен ред. За това, че се опитва да превземе една независима и суверенна държава. Диктаторът Путин вече е с окървавени ръце, защото виждаме хиляди невинни жертви заради неговата агресия. Той трябва да плати тази цена. Това може да стане по различни начини. Един от начините са санкциите. Аз вярвам, че тези санкции ще сработят, но колкото по-тежки, толкова по-добре", изтъкна Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът поясни, че се учудва на европейските лидери, които не могат да санкционират Путин с милиардните му скрити сметки, включително и в ЕС.

"Има две държави, които в ЕС играят ролята на Троянския кон. Кипър и Унгария - това са две държави, чиито лидери, но и техните икономики изключително много зависят от Русия. Това са двете държави, които стопират по-тежки мерки срещу диктатора Путин. Той говори за денацификация на Украйна. Това означава, че се подготвя геноцид", обясни Плевнелиев.

"Путин по-скоро играе покер. В момента крие част картите си. Дългосрочно Русия няма какво да извади. Битката в Украйна е всъщност битка за заздравяването на режима на Путин в Русия. Това му е необходимо", подчерта той.

Президентът заяви, че позицията на България е изключително слаба.

"Когато българският държавен глава повтори за втори път, че Крим е руски, това беше национално предателство. Тази слаба позиция на държавния глава, на министъра на отбраната, на външния министър е продукт на хибридната война на Русия, която се води не само в България, а и в цяла Европа. Категорично трябва да се противопоставим на Путин по всички възможни начини, преди да подпали и други региони", коментира Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още по темата: РусияПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнята се опитва да впечатли краваристан с верността си.
46
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев що не сложи каската и да грабне автомата и в Украйна?
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роси що още не си препасал сабята и пищаците. Оглуши ми ушите с твоето врякане.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цъкайте минуси фактите са ФАКТ!!
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО ФАЩ НАПАДНА (ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ) АФГАНИСТАН, ЮГОСЛАВИЯ, ИРАК, ЛИБИЯ, СИРИЯ ТИ ЗАЩО НЕ КАЗА НИТО ЕДНА ДУМА? ИЛИ НЕ БРОИШ ХОРАТА ТАМ КАТО "ЧОВЕК"?? КОЛКО ХОРА ЗАГИНАХА? НЯМАШ СРАМ..
42
18
 
12
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Е антихриста описан в Библията , фашист и нацист на 21 век !!! Проклет да е , животно руско!!!
41
4
 
19
 
! Отговори
Познат ми е отнякъде преди 2 години
Кой беше Плевнелиев? В "Кошмари в кухнята" ли участваше?
40
1
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Значи като напишеш името на тоя с когото почва заглавието, излиза със дзвезди...Да не е пукнал и отишъл при тях бе?
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изведнъж изчезна така опасната за човечеството китайска кихавица. ПЛАНдемията свърши за часове. Бившите пандемици, математици и "експерти" си преквалифицираха и сега сега са военни стратези и геополитически експерти. Ковид зомбитата смениха профилната снимка от "Аз съм ваксиниран срещу кромид", с украинското знаме
38
3
 
29
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Абе от два дена ровя да видя снимка на епруветки и инжекции и колко заразени има, и колко ритат в болници, и за кои е дошъл попа, ама няма бе... Няма вируси, няма ваксини, няма ги професорите да броят умрелите-станали шоумени бе...Оня с мустаците таланти избирал, а пък Чорбаров песни пропял...Значи тоя Путин отърва света от вируси бе...край на пандемиите бе! Трябва Нобелова награда да му дадат и паметник да му направят, пък *** всеки ден да го мие с веро и лъска с вълнен ***
37
1
 
18
 
! Отговори
Angel преди 2 години
Яхна метлата, търси си хранилка за следващите 5 год. Продажници за 30 сребърника душата ще си продаде
36
28
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Нека не забравим какво причинява Русия на безащитните хора в Украйна, нека бъдем поне съпричастни със украинският народ. Бъдете за малко човечни, утре тези агресори могат да направят същото и със България, и тогава великите сили пак ще се оправдаят и няма да се месят бъдете сигорни
35
4
 
27
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 2 години
Защо ни показвате отново този комсомолец, политическо недоразумение!
34
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЛЕВЕЛA СЛЕД КИРЧО ДЕЙСТВИЕТО И БОЙКО *** ДA СИ РAЗБИЯТ КAСИЧКAТA И ДA ДAДAТ ПAРИЧКИТЕ НA СAЩ ДA ИМ НAПИШAТ ИМЕТО НA НЕКОЯ ОТ ОНЕЯ БОМБИ
33
27
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
По Логиката на Путин, Ние Утре - Може да Превземем С.Македония , и Гърция и Сърбия и Албания - Могат да Превзема С.Македония. Ердоган точи зъби за Половината - Ирак, Сирия , Гърция , Целия Кипър ( има сила). Такива Конфликти има в Почти Всяка Държава - И Ако се Нарушат - Правилата на Играта - Тогава Действат Правилата на Джунглата , Но Тогава Малките Държави и Народи - Ще се Заличат от Лицето на Земята. Плевнелиев е Прав , Много Прав
32
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Метеороложката пак го е изпуснала от килера!
31
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трета, световна, Ядрена война със сигурност ще има. Новия Хитлер се роди, а и ядрените оръжия са на разположение. Украйна е само началото!
30
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей срамота е ,приберете го това малко същество отново в нафталина ,че ще вземе да напляска путин и ще ни вкара и нас в война. А СЕГА ТРИЙТЕ.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най новата новина ! Чеченския десант е вече в Киев ! Ахаааа ! Ще падат бандеровски глави
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А то приятелите ти го укрепиха мира в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан....Цъфти и върже...***