Дипломат: На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин

Иван Анчев: Трябва цялостна система на "депутинизация" на България
2 мар 2022 22:26, Анисия Иванова
584

Путин е притиснат в ъгъла и всичко може да се очаква от него. Може да изгуби цялата структура на своята империя, която е изградил. На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин. При него няма логическа реакции, което го прави много непредвидим.

Това заяви дипломатът и специалист по национална сигурност Иван Анчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Той отбеляза, че редица американски сенатори са изразили опасения от непредвидимостта му, защото руският президент държи контрола върху ядрения бутон и няма кой да му се противопостави.

"Искам да вярвам, че пръстът не е сложен на червения бутон, но съм сигурен, че ядреното куфарче е отворено. Дори за ограничен ядрен удар в Украйна. Това говори, че си изчерпал всички останали военни аргументи. Виждаме, че инвазията на Русия в Украйна буксува. Нали не си представяме, че Путин ще върне всички войски в Русия? Това ще е краят му", каза още Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е напълно възможно да се стигне до международен трибунал след войната. Хора от обкръжението на Путин може да бъдат съдени за военни престъпления, смята той. Анчев подчерта, че жилищен квартал на Харков е обстрелван със системата за залпов огън "Град".

"Европа отговори с много ясен, едновременен и силен отговор. Путин и обкръжението му са мислели, че Европа е изморена от Ковид кризата, а в САЩ са затрупани с вътрешнополитически проблеми. Според мнозина Байдън е нерешителен. Заради това са предприели тази атака, неразчитайки отпора, който им дава украинската нация", обясни дипломатът.

Би било пагубно и начало на Трета световна война, ако САЩ влязат в пряк конфликт с Русия, изтъкна той. Хубавото на ситуацията било, че ще покаже всички агенти на Кремъл в България, смята Иван Анчев.

Той се познава с Валентин Цанков, обвинен в шпионаж в полза на Русия. По думите му се вербуват хора, които не са удовлетворени от системата или искат да предадат родината си за пари.

"Всяко разузнаване търси хора, които се чувстват неоправдани. След това се преценява какви методи на вербовка да бъдат употребени. Ще видим прокуратурата и спецслужбата какви доказателства са събрали. Въпросът е да се предприеме цялостна система на "депутинизация" на България. Трябва стриктен реподбор в ДАНС. След това трябва цялостен мониторинг на държавата. Има много къртици в администрацията ни", заяви специалистът по национална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


584
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
9
 
7
 
! Отговори
онзи преди 2 години
От Руска империя стана Путиристан.
321
0
 
1
 
! Отговори
436 НЕ не може преди 2 години
както виждаш....
320
6
 
8
 
! Отговори
430 каскет смачкан преди 2 години
в едно правителство не може някакъв министър да има различна политика от премиера....ако е така, просто напуска....понял?
319
8
 
1
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
До 424 Ясен си ми. Успех в чистенето на тоалетни, беренето на ягоди или грижата за някоя възрастна англичанка/германка. Дерзай! Далече ще стигнеш.
318
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България е пълно с руски под логи. Зам. военна министърка подаде оставка, защото не била съгласна с бг политика!!!100%тази е руска шпионка.Киреее, къде гледате когато ги назначавате?
317
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 413Как пък е подведен от Лукашенко след като Беларус и сега не признава Крим за руски.А Локашенко сега яко се изложи, защото преди години каза, че Беларус единствено може да нахлуе с комбайни, да помага за прибирането на Украинското жито.
316
4
 
3
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
До 416 О, повярвай ми, личи си че живееш на Запад. Алергичен си към истината както повечето западняци или повлияни от западните медии хора.
315
6
 
4
 
! Отговори
путьо късия преди 2 години
няма печеливш ход, вече настъпи мотиката и го заболя главата.
314
1
 
0
 
! Отговори
Хмм от 29 години преди 2 години
съм на "запад" психо и не съм го чувал. Избирай си средата, ако можеш.
313
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин беше подведен за Украйна от другия диктатор Лукашенко и от лакеите в обкръжението си. Явно и от малкото мозък в кратуната си... Сега няма достоен изход от ситуацията освен самоубийство...
312
1
 
1
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
До 409 Хората на Запад масово твърдят, че в България и на Балканите като цяло всички сме психопати :Д Тъй че явно на себе си го викаш.
311
2
 
2
 
! Отговори
Повтарям се преди 2 години
но е истина. ПсихопатЪ не си признава.
310
0
 
2
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
До 407 Това го каза вече и ти казах, че е доста изтъркана реплика в интернет форумите. Повтаряш се. Дай нещо ново.
309
0
 
3
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
До 404 Ще ми кажеш, че ти не искаш да се изкачиш до върха на своята професия? И да станеш там най-големия шеф в нея, на възможно най-високата позиция? Не знам каква ти е професията, но как да ти кажа... Не ти вярвам! Другият вариант е да искаш да полагаш робски труд цял живот и да си едно болтче или гайка в тая порочна система, в която живеем.
308
1
 
1
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
До 399 Първо тая реплика доста се изтърка вече. Второ, кое не е така? Дори в бизнеса има стотици примери как еди-кой си голям бизнесмен е адският диктатор, но пък е постигнал успех с тоя начин на управление. Кой човек не иска власт? Тези пък, които имат власт, искат още повече власт. Човешка природа се нарича. Всичко останало е лицемерие. Както беше казал великият Божидар Димитров, лека му пръст - "един човек решава".
307
0
 
2
 
! Отговори
На Диета преди 2 години
Гледаме си от нашите глави и какво се вижда а после демокрацията може истината да каже тези шиизита да казват лъжи и дипломати. Нато сме. Свободни. Всички там са панди
306
3
 
9
 
! Отговори
Пропаганда -Западна преди 2 години
Буксуване- Руската армия навлиза със скорост непозната в модерната военна история .Този шок явно не се нрави на някои.На практика е унищожена УА с изключение на 150 хил формирование отсъпвашо на Запад .Обръч до Приднестровие .След това ще се прочистват градовете .Обаче по всички медии съобщават "масирана" атака по жилищни сгради .Д гги питаш бандеровцит кво правят в сред цивилнит у за какво използват това
305
6
 
3
 
! Отговори
Помпей преди 2 години
Винаги ми се е искало да почна да питам хората един по един "ти искаш ли да бъдеш диктатор"? Демек цялата власт в една държава да е концентрирана в теб. Сигурен съм, че 80% ще кажат да, 10% ще изшикалкавят нещо, само да не кажат да, макар и да им се иска. Другите 10% ще кажат не и този отговор ще е лъжа :Д
304
6
 
4
 
! Отговори
Важното е да има преди 2 години
гроб територията на злото.....може и без надпис.
303
1
 
1
 
! Отговори
Америка преди 2 години
Също ни пороби но имаме парламент тея са панди нали сме левове справедливост не пише ли така с парите които живеем олигоfreni