Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава

Сега Путин е повече от всякога изолиран от света, заяви президентът на САЩ
Обновена: 2 мар 2022 08:12 | 2 мар 2022 06:09, Елка Василева
437
Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си "За състоянието на Съюза“, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс.

"Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света", каза президентът на САЩ.

Още по темата
Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с овации и развяване на украински флагове изразиха подкрепата си за борбата на народа на Украйна срещу нашествието на Русия.

"Преди шест дни руският президент Владимир Путин се опита да разклати устоите на свободния свят, мислейки, че може да го накара да се подчини на заплашителните му методи", каза президентът на САЩ. "Но той много се обърка".

Байдън описа украинския народ като "стена от сила, която /Путин/ никога не си е представял".

Той похвали украинския си колега Володимир Зеленски и украинските граждани за "тяхното безстрашие, тяхната смелост, тяхната решителност, /която/ вдъхновява света".

"Нахлуването на руския диктатор в чужда държава струва скъпо на целия свят", заяви Байдън в речта си.

Но "в битката между демокрацията и автокрацията демокрациите се изправят на крака и светът ясно избира страната на мира и сигурността", каза той.

Светът е "изолирал" Владимир Путин за това, че е изпратил руските войски да нахлуят в Украйна, заяви президентът на САЩ като се зарече, че опустошителните санкции ще "изцедят" икономическата сила на Русия и ще отслабят армията ѝ.

"Сега Путин е изолиран от света повече, отколкото някога е бил", заяви Байдън, като добави, че "той няма представа какво го очаква" по отношение на икономическите санкции и наказания.

Американският президент предупреди и руските олигарси и "корумпирани лидери", които според него са измъкнали милиарди долари по време на режима на Путин: "Идваме за вашите незаконно придобити печалби".

Байдън повтори, че американските сили "няма да участват в конфликта с руските сили в Украйна“.

Съединените щати ще освободят 30 млн. барела петрол от стратегическия си петролен резерв като част от международните усилия за стабилизиране на пазара след нахлуването на Русия в Украйна, заяви американският президент.

По въпроса за борбата с инфлацията в САЩ той отбеляза, че има две възможности. Едната е тя да се ограничава чрез намаляване на доходите и оттам обедняване на американците. По думите му другата възможност е по-добра и тя е да бъдат намалени разходите за живот на хората, а не доходите им, като в страната се произвеждат повече автомобили и полупроводници и бъде изградена още инфраструктура и въведени иновации.

"Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата", предрече той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат модернизирани пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии навсякъде. Според президента предстои изграждането на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електромобили, ще бъдат подменени "отровните оловни тръби" на водопроводите и ще бъде осигурен на достъпна цена високоскоростен интернет "за всеки американец в град, предградие, село и племенна общност".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
0
 
2
 
! Отговори
Щ.Мл. преди 2 години
Само така Байдъне приятелю - дай им на комсомолците да разберат, че тяхното време отдавна изтече и иде времето на свободните Българи!
311
0
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
Накрая ще се окаже,че Путин е малко дървено човече с дълъг нос и торба с лъжи,но зелените тикви на изкрейзляците от "Възраждане на руския колониализъм" не го разбират и на четвърт процент!
310
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и бъдете сигурни,една "операция"на Свободният Свяат в Украйна ще е най-ниската цена която ще плати Света ни...4-5 дни ще удържат руснаците...каквито и манипулации да правят...те с мирни невъоръжени не могат се справят...сп провесионални и високотехнологични армии ли?Спрете ги в Украйна...за да не се наложи да ги спираме в нашите домове!Путин иска война...не ние рушим домовете на руснаците,не ние убиваме мирни руски...те го правят в Украйна!Спрете ги в Украйна...или е грешка!!!
309
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименнима през ВСВ не бяха избити над 50 милиона...крепостна русая е 100,никои не е искал да убива наранява или...един човек...страхлив без ценности,с ореол създаден от обслужващи го...убива невинни жени и деца в Украйна...путин "освобождава" Укройна като убива украйнски майки и деца...за Справедливост и Ценности е борбата...е путин и руснаците нямат...имат само амбиции и жестокост...и се самоубиха...икономически,политически,финансово...и морално най вече,Света ни никога няма да прости
308
2
 
2
 
! Отговори
Тюх язък преди 2 години
Кратка беше радостта на сина му Хънтър Байдън за украинската газова тръба и ето я пак в руски ръце. Е, животът винаги носи изненади.
307
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да изолираш от света страна заемаща една седма от сушата на земята, притежаваща толкова природни богатства и ресурси. Но можеш да мечтаеш за това.
306
2
 
18
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Провали се дядка...бегай, докат е време! Кво значение, че Путин не знае какво се задава? Много по-важно е, че ние знаем какво се задава и то не е никак хубаво! Трябваше при преговорите преди войната да се разберете! Сега и да се наказвате, няма смисъл!
305
3
 
22
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Браво на Байдън успя да докара трета световна, нещо което Хилари Клинтън не успя да направи.
304
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война се води осем-девет години и много хора и деца бяха убити от нацистите в Украйна - десетки хиляди, а още толкова деца и хора са инвалиди за цял живот, цяла Украйна е парализирана от страх от тези украинско-нацистки банди и масови убийци, включително и Зеленски се страхува от тях, вашия латиноамерикански журналист също каза, че се страхува от тях, а Зеленски и Коломойски са военнопрестъпници и трябва да бъдат съдени в Хага!
303
3
 
23
 
! Отговори
преди 2 години
Току-що прочетох, че украинските нацисти масово са започнали да убиват украинците , опитващи се да избягат от страната, жителите нямат право дори да напуснат войната и бъдат бежанци, а на арабите , поне им разрешаваха да напускат и дори се грижиха за бежанците, това не е ли двоен стандарт? Украинците станаха заложници и пушечно месо за украинските нацисти, които ги избиват, оставете Украйна на мира и спрете тези убийства извършвани от нацистите!
302
0
 
12
 
! Отговори
Историк преди 2 години
До Solar Power -Ти първо се запознай как САЩ окупират Хавай през 1893, и анексират островите към през 1898. Съвсем демократично. После същия номер го прилагат на Филипините. Въпрос на време е било през 2та Световна да атакуват и Япония, а пускат бомбите, за да може Япония да капитулира по-бързо пред САЩ, а не пред СССР, понеже Сталин на 8ми август вече е тръгнал да напада Япония. Така започва всъщност и ядрената надпревара и студената война, резултата от което е наличен и днес.
301
17
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Историк 347: И за какво да се извинява ? САЩ бяха неутрални докато Япония не нападна САЩ в Пърл Харбър. Този който трябва да се извини е Япония и тя го направи. Сега трябва да се извинява *** лер и освен това да плати сметката защото той пръв нападна това са реалностите !
300
5
 
23
 
! Отговори
... преди 2 години
Този сенилен старец не прави разлика от Украина и Иран.Дано не изпрати военна помощ в Техеран вместо в Киев
299
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идваме за вашите незаконно придобити печалби! Първо обаче в България, но като знам, че Байдън-син минимум по 85 000 месечно иска ми се струва, че няма да можем да го заплатим! Ще трябва заем от Баце!
298
1
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
колко много вярващи останаха зад теб Джо!?
297
3
 
6
 
! Отговори
Джо преди 2 години
То и аз не знам какво се задава ама Путин пък съвсем.
296
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за сетен път Байден потвъждава,че американците ще се бият с руснаците до последният уакраинец...
295
2
 
18
 
! Отговори
Историк преди 2 години
до 340 - я дай дата, име, място - американски президент да се е извинил за бомбардировките над Хирошима и Нагазаки?
294
2
 
30
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Не знам кой в какво ще се превърне и кой каква представа има какво се задава, но гледам сега някакви колони от коли се виждат пред бензиностанциите. Така че . . . честити ви санкции, сънародници!
293
1
 
8
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
А аз нямам представа къде се намирам и какво говоря.