Нинова разпореди проверка на всички бензиностанциите

Нямало да позволи на никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората
57
Нинова разпореди проверка на всички бензиностанциите
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възложи на Комисия за защита на потребителите (КЗП) проверки на бензиностанциите в цялата страна във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата.

Още по темата


Дирекция Регулиране на икономическата дейност към Министерството на икономиката и индустрията  започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

„Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите“, заяви министър Нинова, цитирана от пресцентъра на МИ.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички им е ясно как едни хора спекулират, държавата да си влезне в ролята. Това не са бизнесмени, а шмекери. В големите чужди хипер маркета издевателстват над хората и не се спазва КТ. Нямат ведомости, нямат фишове, в Била - Хиподрума, някаква стрина се подиграва с хората и ги пуска отпуск сега зимата, а хората не желаят, но според нея нямат думата, тия инспекции защо ги храним тогава, как не установяват нарушения, като те са очебийни. Като работят до 23 ч. с какво ще се приберат хората?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта карам жената на работа. Гледам бензина - 2.77 лв. Преди малко я прибрах от работа. Пак минах до бензиностанцията. Гледам бензина - 2.73 лв. Май някои плачат не само за проверки, а и за санкции.
48
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 години
Нинова е новото лице в политиката във правителството на продължаваме промяната...Честито на печелившите
47
0
 
12
 
! Отговори
заговезни преди 2 години
Пакетче халва произведена 2020 год с цена 1 лв днес се продава за 3 лв същото е с всички консерви и дълготрайни продукти. Нинова спи.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Турция дизела в момента е 2.05 лв. А в България е 2.83 лв.
45
0
 
7
 
! Отговори
цървул преди 2 години
Горивата са акцизна стока цената им се регулира като при цигарите. има граници за % надценки
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бензионстанцията с ракетите проверка ще има ли :)
43
0
 
10
 
! Отговори
Erik USB преди 2 години
Файда никаква.!! После ще кажат че няма картел и готово.. но все пак цените се вдигнаха заради ковида а сега заради напрежението в украйна ...просто са от полза тези неща за бензиностанциите да печелят.
42
1
 
6
 
! Отговори
До 43, 44 преди 2 години
Няма такова нещо! В България не се трупат запаси. Вие как си я представяте тая работа?Къде ще ги съхраняват тия запаси? Оборотните бензиностанциите в България зареждат на всеки 3 дена. Горивата изобщо не се задържат никъде. Рафинерията в Бургас работи постоянно. Там има запаси за 1 седмица.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Хаха Цената е пазарна,но петролът който се зарежда да речем цялата тази седмца е купен преди месец и платен на цените от минали месец. Дори днес да разтоварят един танкер петролът в него ще е от старите цени. И ако днес цената на борсата се вдигне трябва да се отрази при следващата пратка. Друг е въпросът,че сме пазарна икономика и не съм сигурен дали при петрола кго стратегическо суровина има законови граници колко може да е максималната печалба на литър.
40
3
 
9
 
! Отговори
you преди 2 години
До ХахахаТърговците имат горива в огромни количества купени на 60-70 долара барела.Това което продават сега да не са го купили на 111 долара !Минимум печалба на литър от 1 лв.
39
1
 
10
 
! Отговори
you преди 2 години
След една седмица ще излезе информация,че е минала проверката и всичко си е наред.Няма спекула,няма изкуствено надуване на цените и всичко е цветя и рози.Няма такива скапани управляващи като тия.Грам мисъл в главата за народа и за мизерията в която живеят.Милиарди вече се откраднаха и тепърва започват.Празни приказки за лека нощ.
38
1
 
6
 
! Отговори
Нинова: преди 2 години
За Бога братя не купувайте
37
6
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Какви проверки? Тая *** не знае ли че цената се определя на международните пазари?Миналата година на днешната дата петрола е бил 63 долара за барел а днес е 111 долара.От търговците в България нищо не зависи. На каквато цена купят на такава и ще продадат плюс няколко стотинки надценка. Все пак не могат да продават на загуба. И също да ви напомня че половината на от цената при краен клиент е данъци! Ако държавата толкова се е загрижила да махне ддс и акциза....
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой бил живял по-добре при мутpите? Може би самите мутpи.
35
5
 
6
 
! Отговори
ЛАЗО преди 2 години
Просто Киро провлачи крак към пълна оставка!Куни,чалгари,продължаваме пеша,карадерета ... бегом към Украйна!
34
2
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
тая пак се напъва ... ще вземе да роди едно нищо както беше с мобилните оператори ... много шум за нищо....
33
4
 
11
 
! Отговори
Чуки преди 2 години
Нинова,ще повярваме.ако на дисплеите на градския транспорт се изпише цена за бензин и дизел-2.52 лева за литър!Как не се спряхте да лъжете хората във всичко!Оставка на целия кабинет!
32
12
 
8
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
''ПРИ БОЙКО БЕНЗИНъ БЕШЕ 1.50 ...", А при бай Тошо беше 40 СТиНКИ , аман и от примитивни гербери !При Бойко : БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС ...
31
3
 
7
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Къде си бре сладурано , не четеш ли чужда преса , там пише : " ГОРИВАТА ГОНЯТ РЕКОРДИ'' ....има война , а когато има война кВо стаА , липса на стоки , вдигане на цени , ... и какви ли не неудобства !Нинова и Кирил , май не са чули че има война , и то МНОГО БЛИЗКО ДО Бг !