"Български пощи" преминават към вицето по ефективно управление

Целта – модернизация на дружеството
30
"Български пощи" преминават към вицето по ефективно управление
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите решиха, че "Български пощи" ще преминат под шапката на вицепремиера по ефективно управление, който към момента е Калина Костадинова.

С приетите на първо четене промени в Закона за пощенските услуги парламентът отне управлението на дружеството от Министерството на транспорта.

В мотивите си вносителите от мнозинството посочват, че целта е модернизирането на "Български пощи" и превръщането на пощенските клонове в центрове за комплексно административно обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Български пощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Призовавам за пълен бойкот на Еконт - то бива простотия ама това вече. Решения да се заметат конфликтите на интереси.
25
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Тази "вице" не беше ли щуравата, която непрекъснато се хилеше и задяваше наоколо? Тя да беше посочила на тези пп пътя назад и заедно с тях да се измитат.
24
0
 
7
 
! Отговори
Серги преди 2 години
Както е тръгнало,много скоро ще преминат на работа и подчинение към министерството на "Еконт".За да получиш,трябва да дадеш!
23
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Модернизирането на "Български пощи" е наложително, даже бих казал, че много са закъснели с тази идея. Въпросът е обаче колко ще струва това на НАС БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ - отново да плащаме за нещо и на някой!!! Това предприятие е държавно и е субсидирано от държавата ... тоест от данъците ни!!! Може ли някой да каже с колко милиона лева загуба е приключило това дружество за миналата година или за последните няколко години?Сега ще стават модерни или пак ще усвоим едни пари без резултат!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер са си пощите.Да си има и Калинка фирма за управление и забогатяване.Тия са бетер бойковата чета. Лапат като невидели са.
21
2
 
5
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
Реклама на Българските Пишман Пощи :Ако искате да получите отелжала ракия , нека ви изпратят прясна ракия по български пощи!
20
0
 
9
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
там са много ниски зплатите. Дано някои се погрижи за служителите в БП
19
1
 
4
 
! Отговори
Нарко Марко преди 2 години
Направете Пощите да се управляват от партия Изваждане от "депутатката" Михайлова , така съпругът и карикатурист ще може да пренася и да разпространява по - лесно амфетамините с които се занимава !!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Карамфилов преди 2 години
Ползвам услугите на пощите и нямам забележки. Вътрешни пратки подадени до обяд пристигат до получателя още на следващия ден. Известяват ме по телефона и цената на услугите е доста тънка.
17
0
 
15
 
! Отговори
Бай Серафим преди 2 години
Демек да се откраднат още малко пари. Пощите са модернизирани от доста време, но им трябва малко реклама, защото никой не знае например че вместо частните куриери, може да ползва пощите които също доставят в рамките на 24 между градовете и то на 1/2 цена от тази на частниците.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано спре източването им,че сега всяко шефче е с кола за над сто бона,по талон на зълвин Митю на буля му.
15
0
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Сега вече може. Наздраве! Знаеш ли, че всичките тия са молионери. А знаеш ли, че са и милиционери. Като другаря Чашков. А знаеш ли, че са от котилото на една партия, която в момента е част от управлението. ... тежко и на Кьовеши с такива доносници, а на нас два пъти!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо са му зели на еконта пощите нали от това разбира има конфкт на интереси
13
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Български пощи имат много добре изградена логистична система, терени, имоти, вътрешна сортуерна мрежа, съгласувана с другите ес държавни такива. Човешкият фактор, автопарка, раздутия щат и некомпетентността са водещи там, уви. С изриването на оборите, не знам колко щастлив ще е сегашният министър на транспорЪта, тъй като получава директно държавно спонсориран конкурент, който нито е франчайз, нито непрекъснато оптимизира автопарка си, персонала или цените...
12
0
 
14
 
! Отговори
дон Ковид преди 2 години
Никакъв шанс пощите да станат ефективни.Заплатите - мизерниАктивите - безброй и в лошо състояниеУслугите - неконкурентниКадрите - пред пенсия повечетоУправлеския екип - винаги политически назначен
11
0
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Уууумен! Не прекалявай! Няма 12.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добро решение тъй като собственика на еконт щеше да унищожи Пощите.
9
2
 
6
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Ги вадят от транспорта? Ходи обяснявай на Кьовеши после, че няма конфликт на интереси. А дълаверата е голяма. Ще налеем милиони в нещо което ще преватизираме под масата за жълти стотинки. Автопарка на ЕКОНТ е амортизиран, нужна е ПОДМЯНА. Както строеж за милярди на завод за батерии! Ризова, Цеце, искаш ли да оближеш още някоб з.....к. Черепа плаща!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай списъка на слугите на Америка , няма ти стигнат символите :)
7
6
 
7
 
! Отговори
слуги на Москва преди 2 години
Вижте кой определя общественото мнение в България - платените от Русия псевдо социолози Андрей Райчев(махащият с ръце), Кольо Колев(червен Кольо),Кънчо Стойчев(червен Кънчо),посредствената журналистка и медийна "па.чавра" мадам Вал. Велева, платените от Русия псевдо журналисти П.Блъсков, П.Волгин, Н.Бареков,червената(манджа-мерудия) гимнастичката Нешка Робева, братя Чукови и др.подобни...Защо трябва да се учудваме, че България е на този хал след 30 години преход. За да избегнем вредното влияние на тези руски поодлоги, трябва да им се дава по-малко медийно време и скоро ще забравим за тях.