Кирил Петков няма да обясни на депутатите идеята за форсмажора

Шефът на НС Никола Минчев сметна, че това не е необходимо
70
Кирил Петков няма да обясни на депутатите идеята за форсмажора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки многократните настоявания на ГЕРБ от началото на пленарното заседание в НС да дойде премиерът Кирил Петков и да обясни лансираната от вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова за обявяване на форсмажор по всички междуфирмени договори заради с войната в Украйна, това няма да се случи.

"Не намирам за необходимо премиерът да идва и да дава обяснение по този въпрос", отсече председателят на парламента Никола Минчев, след поредното настояване от страна на ГЕРБ, този път в лицето на Томислав Дончев.

Още в 9 ч. председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова припомни, че вчера парламентарната група поиска изслушване на премиера Кирил Петков по темата за мерките на правителството за борбата с ценовата криза и спекулата, но то не беше прието.

Още по темата
„Вчера следобед с голяма изненада разбрахме, че вицепремиерът Корнелия Нинова е заявила, че правителството обмисля въвеждане на форсмажор. В тази връзка, моля по силата на правомощията, дадени ви от правилника и Конституцията вие по своя инициатива да поканите министър-председателя Кирил Петков да отговори на този толкова важен за целия икономически бранш и бизнес въпрос“, призова тя.
След нея искания премиерът на дойде в НС направиха още няколко депутати от партията.

Йордан Цонев от ДПС пък настоя Корнелия Нинова да обясни на депутатите какво точно предлага.

"Ние не знаем какво включва терминът форсмажор. Искаме да дойде в събранието, да я изслушаме. ДПС ще подкрепи всяка инициатива, която е в полза на бизнеса и на хората. Ако това означава блокиране на всички договори в държавата, тогава трябва да се каже какви ще са последствията. Едно такова предложение иска системно разяснение, за да знаем дали да го подкрепим", настоя той.

А междувременно стана ясно, че нито управляващите, нито опозицията одобрява идеята на Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Кирил Петковфорсмажор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Киро!!!
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искахте евроинтеграция и гласувахте за нея бе европеиди про'сти?! И тиквата и тоя се крият и отказват да се обясняват пред парламента. Следващата стъпка към евроинтеграцията е да се забранят референдумите, защото сте про'сти. Холандците и белгийците ще ви кажат същото.
54
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглото куче от Банкя отиде ли веднъж нещо да обясни ?
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Гугъл да се образова.Да не излезе,че и Харвард е завършил там
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължение от 60// Ние сме невинни човешки жертви, а вие наши палачи! И ще си платите за това.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в ЕС! Клубът на богатите и безнаказани престъпници!!!Отиваш на бензиностанция и зареждаш горива от престъпници, влизаш в хранителен супармаркет /германски/ даваш си парите на престъпници, които ти продават фалшиви стоки на тройна цена, отиваш на лекар господи помилуй, влизаш в МОЛ перачници на пари, имаш нужда от полицейска защита от умрял писмо, трябва ти административна услуга плащаш на ръка и само тогава. Как се нарича тази цялата простащина и хайдутство по-горе?И не, *** крадливи, ние не сме НАТО, нито сме ЕС!Ние сме невинни човешки жертви, а вие наш
50
2
 
7
 
! Отговори
Угасна преди 2 години
Абе Другарката...я вземи да се занимаваш с нещо полезно за НАРОДА! Или по-добре изчезни!!!
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, прецакаха те, Кире. Всичките, които те тупаха по гърба. И знаеш ли защо. Нямаш собствено мнение, не само,че не можеш да водиш хорото. И за комсомолски секретар не ставаш, чоджум.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е една опустошена държава и ако отидете в провинцията ще намерите всичко онова, което виждате днес като опустошение от войната в Украйна. Правителството все повече се изгубва в международните теми по неясни причини и неглижира своята отговорност към българските граждани. Нас ни няма на техния хоризонт! Ние сме предназначени да работим като волове и да умрем в браздата от болести, глад и безсилие! Те искат нашата смърт. Сами виждате колко лесно могат да заселят територията, с каквото си пожелаят и както им е удобно на външните.
47
3
 
21
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
колкото по бързо си отиде тази четворна уж коалиция , толко по малко България ше затъне !
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията надмина 10%. /според официалната статистика, реалната е над 30%.Да не говорим за държавно организираната спекула на пазара. Другарката Нинова въобще не искам да я слушам, защото тя е една от първите олигарси на грабежа, а социално и политически ангажиран олигарх е същото като дървено желязо. Цените хвърчат не в проценти, а в пъти! За разлика от доходите, които веднъж се стопяват от инфлацията, а отделно се ограбват чрез спекула.Престъпната ни държавна мафиотска власт се облагодетелства от всичко, каквото може.
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРО ПРЕГОВАРЯ С МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ОТ САЩ И НИ ВКАРВА ВЪВ ВОЙНАТА ОТ УПОР. КОЛИТЕ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО СА ПРЕД МС. РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО КИРЧО ДЖОН ТРИ ВОЛТА БЕШЕ СПУСНАТ С ФАЛШИВИТЕ ИЗБОРИ? ПРЕДАТЕЛЯТ НИ Е ПРОДАЛ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
44
1
 
1
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
До 34. Питай Пеефски.
43
15
 
3
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Алоу, ГЕРП, вашия тл.ъст лидер ходеше ли като го викаха от НС? Дж.уркаше с ж.ипката по могили и паланки, а Народното Събрание го заобикаляше по северната дъга както дявол бяга от тамян. Сега кво ревете?
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** освен да вдигна двойно цените друго до сега не си направил !!!
41
1
 
24
 
! Отговори
Този на снимката преди 2 години
Той просто не може да ви обясни какво има предвид ! Довечера ще се появи по телевизията ухилен до ушите и със накривена уста ще започне да пелтечи...."Ние работим иновативно иии мислим диалогично и гледаме глобално нна нещата" и "Ние сме А.аа отборът на България " ?! И бабите дето припадат по него ще се напикаят от кеф пред телевизора. Продължавайте пеша. Това е промяната. Нали това искахте протестъри ?
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този заапочна да се покрива както и Боко го правеше.
39
1
 
11
 
! Отговори
форсмажорно преди 2 години
Някой да предлага олио на по ниска цена, щото в провинцшята където няма големи търговски вериги, под 6лв. за литър няма.
38
1
 
9
 
! Отговори
киро преди 2 години
ами как да обясни като и той не разбира като му е спусната от бсп и радев , *** праеителството което се формажира да влезе в режим на кражба и е лоялно на масква , колко ли млн форсмажора в евро ще ни струва тази поза и коалоция
37
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За бог ли се мисли