Йорданова: МП няма правомощия по действащи разследвания

МВР все още не е потърсило правна помощ от министерството
18 мар 2022 10:47, Нели Христова
10
Йорданова: МП няма правомощия по действащи разследвания
Снимка: БГНЕС

Това, което ми  е известно на мен е това, което е известно е известно на цялото общество и се съдържа в официалната информация от МВР. Министерството на правосъдието няма правомощия по действащи разследвания, освен ако от нас не бъде поискана правна помощ по надлежния ред.

Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова минути преди отново да започне парламентарният контрол.

"Призовавам всички - нека да дадем време на разследващите органи да свършат своята работа. Законът трябва да се прилага по един начин за всички. Аз настоявам той да се прилага така, че да бъдат съхранени правата на всички засегнати", каза още министърът на правосъдието.

Тя бе категорична, че не е обсъждала вътрешно политически казуси по време на срещата си с главния европрокурор Лаура Кьовеши. "Коментирахме единствено и само взаимодействието на Министерството на правосъдието с Европейската прокуратура и по-конкретно - необходимите законови изменения", уточни Йорданова.

До този момент МВР не са поискали правна помощ от Министерство на правосъдието.

"Очаквам всички органи на България да изпълнят своите правомощия така, както изисква закона", каза Йорданова. Тя уточни, че очаква това и от главния прокурор, въпреки че настоява за неговата оставка.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха хаНаш Киро не е завършвал Харвард!!! Изкарал е просто един онлайн курс. Има огромна разлика.
9
1
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
На Кирето му трепереше гласчето и май някой стоеше насочил нещо към него да не би да се изметне от сценарият!А той е да се освободи глутницата от овчарското куче,та да може червените вълци да си похапват т,ъпи агнета,докато последните на воля и с кеф си търкат билетчета,мечтаейки да забогатеят и да стигнат нивото на главния вълк в манадата,укрит в Дубай!!Сега е ред на Европа да ни увери тя на коя страна е?На вълците или на агнетата?Тъй като гледам бая червени вълци се намърдаха в осганите на ЕС
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Практически няма как да бъде издадена прокурорска заповед за обиск на Б.Борисов, докато българската прокуратура е зависима и подчинена на кръгове от властта. Все едно Бойко да арестува себе си.Затова арестите се случиха именно след намесата на Евро прокуратурата и те трябва да приемат разследването. А тази Йорданова въобще не знам как беше спусната и кого защитава! Само да ни казва кой има правомощия и кой няма.
7
1
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Не е редно да се смеете на Кирил Петков че е завършил Харвард. Смейте се на Харвард, че Кирим Петков го е завършил!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Употребиха румънката, като я забъркаха в политически скандали и репресии срещу опозицията! Това в Брюксел може да й подлее вода и дори да я махнат щото скапва имиджа на ЕС, който брутално арестува шеф на опозицията! Саркози не са го арестували по нощите, нито Курц... Друга хипотеза- в България ЕС е възможно и да експериментира новост- сваляне на политици и затварянето им без националните органи дори и да знаят!
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са задържани неправомерно, защото нямат доказателство и осъдят България в Страсбург за този арест, незнам Просто Киро къде ще се скрие?
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да му предоставят служебен защитник за да са сигурни, че правата му няма да бъдат накърнени.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без прокурорска заповед нямат право да ги арестуват, нито да правят обиски в домовете им.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати и министерството аз, щом информация вземате от медии.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичко са виновни търкачите на билетчета дето едно време са бягали от часовете по математика, за разлика от Васил Божков...