Кирил Петков: МВР най-накрая е свободна да действа както е по закон

Премиерът обяви, че засега няма да даваме ракети на Украйна
Обновена: 18 мар 2022 12:31 | 18 мар 2022 12:30, Нели Христова
132
Кирил Петков:  МВР най-накрая е свободна да действа както е по закон
Снимка: БГНЕС

Никакви ракети няма да се дават на никой, подкрепата ни за Украйна ще продължи както досега, България ще говори в един глас с всички от ЕС. Време е българската прокуратура да си застане на мястото и на страната на хората, заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в района на Стара Загора, където е на инспекция на газовата връзка с Гърция, предаде репортер на БГНЕС.

Петков коментира снощния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, войната в Украйна и посещението на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин у нас днес и в събота.

МВР са свободни да направят нещата, които по закон трябва да направят. Това е единственият начин. Недосегаемите вече не са над закона, заяви министър-председателят.

Разпитвахаме за доклада на Министерство на финансите за одитната агенция, която регулира еврофондовете. Има явни факти когато Владислав Горанов е бил в МФ за поведение на корупция. Разпитвахаме и за разговора ми с Лаура Кьовеши, оповести Петков, който в изявление още сутринта информира, че е дал показания по повод арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и пр-ът на Борисов Севдалина Арнаудова.

Запитан дали от страната ни ще се иска въоръжение за Украйна, Петков отговори:

Никой не отива на никаква война. България напълно подкрепя Украйна - изпращаме хуманитарна помощ, медикаменти, посрещаме бежанци и работим координирано с НАТО по източния фланг. Никой не е говорил с мен от американска страна да искат оръжие, заяви Петков.

Нито ПВО, нито специални ракети - това са фалшиви новини, опитват се да наслагват страх в хората. България няма да ходи на война, категоричен бе Петков.

По думите му, странна е опорката, че арестът на Борисов има цел да отклони вниманието от целта на посещението на Лойд Остин у нас.

Посещението на Лойд Остин показва уважение, каза Петков.

Той съобщи, че има потвърждение от Европейската комисия, че процесът по Плана за възстановяване е технически завършени и скоро ще има дата кога ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде в България, за да подпишат плана. .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо гриндара с боядисаната коса е пътник. Ураааааа
65
3
 
13
 
! Отговори
КАНАДСКИ ПОМИЯР преди 2 години
и ние сме свободни да ти направим тъпата манерка,на футболна топка
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво значи ЗАСЕГА, канадско повръщано такова?
63
1
 
13
 
! Отговори
Пиночет преди 2 години
Новото чили е тук харесва ли ви промяната
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рдев импийчмънт
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР по закон трябва да арестува първо Радев, че те назначи противоконституционно.
60
0
 
2
 
! Отговори
Пиночет преди 2 години
Идва на власт на 11 септември 1973 г. след държавен преврат, чрез който е свален Салвадор Алиенде първият социалист, избран за президент на Чили. Превратът слага край на период на обтегнати отношения със САЩ (които дейно подкрепяли свалянето на Алиенде). Оглавява военната хунта, поела властта след преврата. На 27 юни 1974 година се самопровъзгласява за президент на Чили и управлява страната като диктатор до 1990. Напуска президентския пост на 11 март 1990 година, оставайки обаче главнокомандващ на въоръжените сили на Чили до арестуването му.
59
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков въвлича България във война! Ареста на Борисов е само прах в очите.
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баневи , арабаджиеви , бобокови сега ликуват ще им ядете ...
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надежда Йорданова днес още по-ухилена. Не знаела нищо по темата.
56
10
 
4
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Ама Кирето как им го тури по харвардски :)
55
3
 
17
 
! Отговори
Почна се. преди 2 години
Диктатурата на комунизма.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали разбирате, но Рашков току що свали Петков, и докара служебно Янев.Това не е несъгласувано действие с Дондуков 2. Това е целенасочено действие именно за дестабилизация на кабинета, колкото и Петков да си мисли, че е в негова полза. Започват интересни дни!
53
3
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Отмьщението на черепа е жестоко
52
6
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Рашков ,Защото им се обясняваш .Те правят парлама пред електората сиУж депутати пък не знаят кояВласт са МВР и коя власт е прокуратурата. По Скоро са правят че не знаят.Зелен кон виждал ли ...Аз не.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах кой е издал прокурорска заповед за арест и обиск в домовете им?
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на Божков -светата водица ненапита, по чиито доноси действат Петков и Рашков Черните вълци на Путин, чийто аналог в България са боец. бг., да им е е честито. Вряменно...
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит комунизъм, българи! Честито Белене! Честит рашков главен прокуров, Елена Йончева премиер, Бареков - шеф на медиите и Радев - доживотен диктатор -президент. Честито!
48
3
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Човекът с "главно Ч" който наскоро внесе обвинения в Прокуратурата базиращи се на изрезки от публикации във Фейсбук и Гугъл, сега е издал разпореждане на комунистическият милиционер рашкоФ показно да арестува Борисов за да сбъдне въжделенията от мокрите му сънища ... Просто киро за пореден път счипи термометъра и показа на практика че българските закони по никакъв начин не си кореспондират с него и водените от него правителство и министерства, което означава че в известен смисъл той е над тях...
47
7
 
3
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Аз не но вожда ти заминава за дълга и заслужена почивка.А ти защо си губиш времето с коментиране ходи пред министерството да подкрепиш крадеца