Фандъкова за Борисов: Притеснително е, че има арест без доказателства

Всички трябва да се безпокоим от начина на действие, заяви тя
21 мар 2022 15:03, Нели Христова
67
Фандъкова за Борисов: Притеснително е, че има арест без доказателства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никой не е над закона, дори и правителството, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод арестите на бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

"Арест на лидера на най-голямата опозиционна партия без достатъчно надеждни доказателства, видяхме какво се случи още през първия ден. Това, разбира се, е огромен проблем и голям скандал и насочва изцяло към политическата част този въпрос. Изобщо не коментирам всички пропуски, които бяха признати и от по-голямата част от водещи експерти и анализатори, които никой не може да заподозре в симпатии към ГЕРБ. Видяхте събота и неделя слушахме внимателно анализи. Това, което е притеснителното, е фактът, че се пристъпва към арест без доказателства", каза още Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Тя посочи, че оттук нататък не изключва каквито и да е действия, насочени към опозицията. Йорданка Фандъкова заяви, че всички трябва да се безпокоим от начина на действие.

Фандъкова коментира и продължението на метрото. Кметът на София заяви, че от днес стартира строителството на продължението на третата линия на метрото.

"Това са 3 км, с 3 метростанции. Средствата са заложени в Плана за възстановяване и развитие. Да се надяваме, че той все пак ще бъде одобрен, защото ние започваме преди това със заплащане частично на аванса със средства от бюджета на Столична община. Осигурихме ги, за да може да не се бавим и да стартира строителството. Малко повече от 3 години е срокът за строителство, като след това ще имаме 55 км метро мрежа и 50 метростанции.", каза кметът на София.

Тя уточни, че 40 хил. души ще имат възможност дневно да ползват най-удобния екологичен градски транспорт. "С тях общо около 450 хил. души ще ползват метрото след 3 години. Това знаете, че е най-екологичния проект. 85 хил. тона годишно вредни емисии ще се спестяват след построяването на тези 3 км. Да се надяваме, че ще можем да се преборим и осигурим и финансирането за останалите 6 км, с които ще имаме изцяло завършена трета линия. Те са през "Слатина" към "Цариградско шосе", каза още Фандъкова.

Тя поиска гаранция за следващите 3 години, както й е обещано от финансовия министър и от министър-председателя. "Гаранция може да бъде дадена с едно решение на МС, за да можем спокойно докрая на годината да стартираме и строителството на следващия участък", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липсата на закон за частната жалба до К.С.позволява на хора във или извън Съдебната система и политици,народни избраници или даже хора с престъпни намерения( адвокати,бизнесмени и др.подобни)чрез процедурни"хватки" дори да суспендира и Конституцията(особено в часта за правата на гражданите)и най вече в нарушение на Чл.60 от нея.Крайно необходимо е да се"допусне" в закон и частната жалба до К.С.както бе обещано от политиците преди последните избори за Н.С.Помним,не се услушвайте а действайте.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглите 3. Всички гербери в затвора!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите ги чакат много притеснения, защото много са крали.
32
1
 
14
 
! Отговори
Притеснително е, преди 2 години
Притеснително е, че още няма разследване за разхищенията и кражбите в София! И да не забравят и вече изгонените от ОПГ да разследват, като т.нар "археолог"...
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази толкова е опротивяла.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички в Съдебната система имат имунитет относно служебните си Дела но не и когато са извършили престъпления или нарушения на законите на Р.Б.Затова и съществува Инспекторат към ВСС.Всеки гражданин станал жертва на такова или е нарушено то му право по процесуалния закон,може да подаде жалба в Инспектората към ВСС.Прокурорите от своя страна не могат да нарушават Н.П.К. когато има неоспорими доказателства за престъпление по Н.К.
29
3
 
17
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Притеснява се, че може да е следващата...
28
2
 
16
 
! Отговори
мак преди 2 години
Тая нали е кмет, а не адвокат или говорител на т.лупа. Много се излага даскалицата.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера ми се наложи да мина през подлеза на надлез Надежда- там е сметище, има и
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички трябва, ама ти най много Дърта кожо! Знаем колко си омазана покрай Бате си
25
2
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Ти ли ги брои 20 млрд ?
24
8
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
До АнонименЕ как няма да е зле градът ? Нали искахте промяна ? Промяната обаче се оказа без пари и на кредити. Как промяната ще отпусне пари на гербаджийски кмет..
23
8
 
2
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До л Ти виждал ли си ги ? Рашков ли ти ги показа ? Айде дайте ги тия доказателства..нека станат достъпни за народа и да ги видим тези "безспорни" доказателства. Чашков, що не изнесе малко факти, които да са подплатени с документи, снимки, записи, а говори само небивалици и после др му е виновен. Ама това е то да си комунист-милиционер.. Един ми каза, че са му казали, че някой е видял еди си кво...еми ест че няма прокоратура в света дето да повдигне обвинение
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданина Божков може да бъде разпитан по делегация в друга държава извън ЕС с която България има договор за сътрудничество в правото и може да даде показания и доказателства с личния си подпис.Заиграването на юридическа основа,по отношение разпита на гражданина Божков,е юридически неиздържано,защото има и други възможности за разпит.И чрез конфирентна връзка по Скайп или по друг.Как всички вярват на журналисти или други лица за събития в други държави,когато излъчването или интервюто епо скайп
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тази сега трябва да си купя джип. Не защото изкарвам повече. Улиците по София не стават за ниска кола. Трудно проходими са, тесни и изискват качване по тротоари и огромни кратери по централни софийски улици. За капак и паваж навсякъде. И се чудя освен няколко метростанции, нещо друго в София подобри ли се? Увеличиха сини и зелени зони, увеличиха цена на билетче, скъпи данъци и такси за жилища и коли, а какво насреща? Верно е няма доказателства, че се краде, но много се усеща.
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще ни занимавате с това? Фандъкова, виж града на какво гето е заприличал, не се правят нови улици, не се почиства, всичко е потънало в мръсотия, за 5 минути разходка и обуквите ни са вече мръсни, такова нещо в европейски градове не ми се е случвало, ти какво правиш по въпроса? не се изхождай по теми, дето не са твоя работа. свърши нещо за града
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строителството на метрото не оправдава извършените престъпления.Единствено вярно е,че непознаването на закона не освобождава гражданина от отговорност.Така пише А Борисов няма имунитет и макар да е председател на Политическа партия е отговорен за действията или бездействията си.Всички нали сме равни пред законите и не може да има по-равни,затова че са политици.Депутатите имат имунитет само за дейността си вНС но не и срещу преступната дейност.
18
15
 
8
 
! Отговори
Ставри преди 2 години
Не мога да повярвам колко много увредени хора има. Какво ви става, не виждате ли че ни натресоха международни измамници да ни управляват? Тези хора подредиха съпругите си, любовниците си, приятелите си, кумите си на държавната софра. Това е ОПГ. Управлява ни един роднински кръг, какво очаквате? Ще ограбът държавата и кой откъдето е. Вие слепи и глухи ли сте?
17
6
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ооо ама Фандъкова, и вие ще седнете на подсъдимата скамейка някой ден
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето уби Чакъра заслужава доживотен затвор всичко прикриха и потулиха