Арестът на Борисов е провал за МВР, според проучване

Данните показват, че така смятат 61% от участниците
23 мар 2022 19:51, Петя Славова
37
Арестът на Борисов е провал за МВР, според проучване
Снимка: "Алфа Рисърч"


Едва 34% от българите отчитат като успех в борбата с корупцията арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова в четвъртък вечерта. Това показват данните от специалното проучване на "Алфа Рисърч", направено за БНТ.

Според 61% от анкетираните акцията за задържането на лидера на ГЕРБ е провал на МВР, защото арестите са извършени без доказателства. Най-сериозният ефект от арестите е сплотяване на ГЕРБ.

Според 40 на сто се е засилила войната между институциите. 36,2% смятат, че след арестите е дискредитирана прокуратурата, почти същият процент са на мнение, че са отслабени позициите на правителството. Общият процент надхвърля 100, защото на този въпрос анкетираните са давали по повече от един отговор.

А според повече от половината от участниците в проучването конфронтацията между управляващи и опозиция ще доведе до предсрочни избори тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е провал за МВР- те са изпълнители. Провал е за Йорданова, която е наредила ареста, въпреки липсата на улики в дома на Боко. Мислете какво ни чака, ако тази профанка вземе креслото на Гешев.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е за Рашков, че му избраха такава неадекватна правосъдна министърка, накрая той ще опере пешкира и. В борбата за креслото на Гешев тая не знае кога да спре.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19: Името на този "някой" вече е известно - новата министърка Йорданова.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщост е провал на министърката Йорданова, която организира това под внушение на аверката си Елена Йончева. После се уплаши и хукна към Брюксел да си кудкудякат двете и да плетат нови интриги.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога Гання е критерии за това кое е правилно и кое не???Може ли един дебилляк да каже кое е добро и кое не?????Щото 99% от българунгелите са тежко дИбилни папуняци !!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай с начале
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее,щом Алфа рисърч са го правили,считайте,че е манипулативно.Известни са пристрастията на Боряна Димитрова към Б.Борисов.Не знам на каква основа са,дали само на финансова или.....и друга,може само да се гадае.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз мисля, че е провал. Щеше да е успех, ако бяха застреляли Тиквата в гръб при опит за бягство.
24
4
 
8
 
! Отговори
До 24 - Иванчева преди 2 години
Ами като те спипат с белязани пари на задната седалка на колата ти, ще те държат с белезници там, където те хванат. Какво общо има с това, да нахълтат по време на вечеря, да не намерят нищо при обиска и накрая да те арестуват?
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков, Рашков и Божков са от един отбор Потребители на руски капитали. Затова действат синхронно в полза на инвеститорите си.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига с тоя, защо все ги пазят. Този в момента е никой, лидер на партия. Иванчева беше поне кмет, а как я държаха с белезници и какво ли не. Герберите винаги наглеят. Цяла България е наясно как по времето на винету се уреждаха нещата в държавата и кой печелеше обществени поръчки. Гешев как беше назначен и всички калиинки по високите етажи, много от които още са там и саботират сегашното правителство.
21
3
 
13
 
! Отговори
Валя преди 2 години
А Кире няма ли да каже с ентусиазъм поредната опашата лъжа по въпроса?А Льоначка Бориславова?А Тошко Африкански и шефа му -мутрата на дивана?Ха,ха,ха, какви клоуни решиха да стават ,,герои"
20
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е провал на МВР а на действията и подкрепата на Гешев
19
5
 
22
 
! Отговори
Вебер преди 2 години
Арестът на Бойко Борисов влезе в дневния ред и на Европейския парламент.Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер обяви, че принципите на правовата държава в България са нарушени.Лидер на опозицията е арестуван незаконно, призовавам комисия в ЕП да разследва нарушение на закона и правото в България, във връзка с ареста на Борисов
18
4
 
6
 
! Отговори
Вицът за Вълко преди 2 години
Навремето ръководителят на БКП - Вълко Червенков наредил на окръжните милиции във всяко кътче на България да арестуват и пребиват всеки, който разказва виц. Разказа ли му за някакъв човек на име Маньо, който много приказвал вицове за него. Червенков затегнал службите на ДС да го открият, да претърсят всеки български дом. Арестували и пребили цял град хора, за гдето чули че говори виц, ама Маньо не открили.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията уважава Бойко, самия Менков каза, че някой се е обадил на полицаите и им е крещял да изведат Бойко с белезници, но полицаите са отказали
16
3
 
16
 
! Отговори
Провал след провал преди 2 години
Най-напред провал в Украйна, а сега провал и в БГ.
15
4
 
22
 
! Отговори
Nobody преди 2 години
То пък едно правителство.... LOL
14
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Точно на МВР е в правомощията,да лови престъпници! А че прокуратурата се " самосезира" когато и е угодно е друга тема!!!! За мен лично,прокуратурата Не работи ефикасно!-:(((( Какво и кой и пречи не знам! Но щом могат един крадец на кокошки да го вкарат в затвора за години,що не могат крадците на милиони да вкарат в затвора също не знам!-:(( Но не е нормално това!!! Обществото ни за това не вярва в " правосъдието" ни!!!
13
3
 
13
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
...резултат от осмина финал на Шампионска лига:МВР-Прокуратура 0:1....очаквайте:четвърфинал-полуфинали и финал/ОСТАВКА на ПРАВИТЕЛСТВОТО/...