Рашков се ядоса в НС. Напусна заседанието

Той поиска да има законодателни промени в НПК
23 мар 2022 20:04, Петя Славова
75

 

Вътрешната комисия в Народното събрания бе придружена от скандал. Вътрешният министър Бойко Рашков напусна заседанието, след като призова за законодателни промени в НПК, така че да се премахне посредничеството на прокурора между разследващия орган и съда.

"Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми", заяви Рашков по адрес на прокуратурата, предава Bulgaria ON AIR.

"В момента монополът върху разследването е предаден на един държавен орган, когато не спазва закона. Той може и блокира разследващата дейност в страната, ако щете, по причината политически пристрастия",  смята силовият министър.

От ГЕРБ видяха в предложенията на Рашков байпас на прокуратурата.

"Направо да извадим учебниците отпреди 10 ноември и направо да хванем бика за рогата", отсече депутатът Радослав Чолаков.

След това напрежението в зала ескалира и вътрешният министър напусна заседанието.

След кратко преследване с медиите Рашков заяви, че всички преписки, които отлежават в прокуратурата ще бъдат публично показани, а от ГЕРБ видяха в предложенията връзка с политическите арести от миналата седмица.

"Моята студентка Десислава започна да ми чете лекции тук и това беше една от причините, макар че не е надминала своя учител", коментира Рашков по адрес на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Не ми се иска да ги свързвам с последните събитие, но толкова очевидна демонстрация на причинно-следствена връзка е, че имат връзка. Аз съм негов студент, това което той твърдеше няма нищо общо с правото и с развитието на НПК", отвърна Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако прокуратурата и съда в България работеха, ГЕРБ нямаше да откраднат милиарди, а щяха да са в затвора много отдавна.
53
7
 
21
 
! Отговори
от кръчмата преди 2 години
заклетия комунист милиционер ше се пръсне по шевовете , не му се получават нещата :)
52
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напусна защото няма доводи за да остане! БКП сволащина! Европарламента иска разследване за ареста на Бойко Борисов, обръча се затяга около БКП задниците начело с Рашков - Дамаджаната!
51
2
 
1
 
! Отговори
Духа от бутилката преди 2 години
"Би било добре, да следваме новите ни братя, оттатък океана, с материалните им възможности, с всичко останало... би било добре, да търсим милитаризъм... но ние не можем да се откажем от правото... то да бъде право..."
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев импийчмънт. Нинова ни ги пробута всичките. Нинова - в затвора.
49
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Рашков не се справи с нарастващата битова престъпност, което му е в задълженията, ами се занимава само с прокуратурата.
48
3
 
21
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Отишъл е да търси на патката главата....
47
4
 
25
 
! Отговори
Диков пита Рашков преди 2 години
- Рашков, натаралянкам съществително ли се води или е глагол?- Диков, приятелю мой, "натаралянкам" е цел.
46
4
 
34
 
! Отговори
Рашкова преди 2 години
За бъбреци Рашков пие бира. За храносмилане - бяло вино. За ниско кръвно - червено вино. За високо кръвно - коняк. При настинка - водка.
45
5
 
38
 
! Отговори
Алкохолът не прощава преди 2 години
Тоя даже и си спомня коя му е била студентка? Каква памет само? Колкото до доказателствата, ами че ние ги чакаме вече две години? Не е лошо да ги покаже, че да се посмеем ! Сигурно ги пази за следващите избори!
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиело му се е, а е трябвало да иде трезвен на комисията. Бързал е към чашката. Мъка.
43
6
 
22
 
! Отговори
Постулат преди 2 години
Често пъти учениците,студенти,докторанти...НАДМИНАВАТ СВОИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ по придобити знания,честност,морал! Браво на Деси Атанасова! Срам за Рашо,срам..
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, Кокорчо и Дамаджаната пълзят по жп линията и си говорят:-Е, тия стълби край нямат...-промърморил първият.-Пък и парапетите- ниски, неудобни...-оплакал се вторият.-Братчета, -казал третият -няма страшно, асансьорът идва!
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавинообразно увеличение на престъпността се отчита след встъпването на Рашков в МВР. Увеличение на контрабандата, измамите, убийствата, посегатествата срещу МПС, вломните кражби, хулиганствата.Оставка!
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е над закона, Рашков!
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков не може за две пари работа да свърши, но иначе бил ядосан. Аз знам как се лекуват нерви в такива случаи - с незабавно пенсиониране. Ще е много полезно и за Рашков и за България.
38
2
 
18
 
! Отговори
Неотложност преди 2 години
Рашков ако Василев укрие доказателства по обвинението ти ще си виновен нали знаеш! Веднага 24 у седмо! Наздраве!!!!
37
1
 
13
 
! Отговори
до №42 преди 2 години
Хахаха така е. Но махмурлукът не е страшен. Страшна е мисълта, че въпреки целия зор на следващия ден нищо няма да се е променило.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се коси милиционерче. Прибери се в къщи. Буля ще ти е направила салатата, цапни му едно юзче и тогава с други очи ще погледнеш на света и ситуацията. Живота все пак е хубав
35
2
 
14
 
! Отговори
мдаааа.. преди 2 години
Махмурлука го гони тоя....