Българският Банкси: Кой нарисува Бойко Борисов зад решетките?

Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си...
24 мар 2022 09:15, Петя Славова
55

 Бойко Борисов зад решетките. Това нарисува графити майстор. Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си?

Неговите графити изобразяват знакови политически лидери и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, но никой не знае кой реално е той. Или пък тя.

Първият графит на EmircA се появява преди около 2 години в София. Оттогава целият град говори за творбите му, които са безпардонни и до болка откровени. Може би точно за това голяма част от тях са заличени. Но народната памет ги пази, защото са толкова силни, че оставят отпечатък.

Пазят ги и архивите на фотографа Иван Шишиев. Той е и един от малцината, успели да осъществят контакт с мистериозния графити майстор.

"Единственият ни досег е по Instagram и с него се разбираме. Той ми показва всъщност къде ще бъде следващият му графит и по какъв начин ще изглежда той. Дава ми напътствия и аз отивам да го снимам", сподели Иван Шишиев пред Bulgaria ON AIR.

Графитите на EmircA имат способността да изпреварват събитията и да предсказват критични моменти. През ноември 2021 г. уличният творец нарисува Бойко Борисов зад решетките. Няколко месеца по-късно картината се превърна в реалност и разследващи отведоха бившия премиер от дома му в Националната полиция, където беше задържан за 24 часа.

EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски.

"До голяма степен наистина предсказа, че той е отслабнал, защото буквално една седмица по-късно Пеевски се появи изключително отслабнал, точно както Emirca го е нарисувал. Колкото и да е невероятно - графитите му се появяват случайно и същевременно предсказват събитията", допълни Шишиев.

Градските легенди говорят, че EmircA е мъж. Той има и специална тактика, за да не бъде засечен от полицаи - рисува по един графит на денонощие. Прави впечатление, че повечето от градските му шедьоври са в китния квартал "Лозенец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30. Казваш всеки строй това се отнася само за България . Защото за Запада това не е така.
24
4
 
8
 
! Отговори
Идеи преди 2 години
Човек с каскет в рисува Б.Б зад решетки. Текст: Ами като нямаме данни за престъплениеМалкия ББ си играе с платноходка в разплискана от руски ботуш локва и плаче. Текст: Ти ще видиш като изпратим военна помощ за Украйна.
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги... при всеки социален строй... най-маззните лакеи и раболепни слуги на силните за деня, властимащи СА БИЛИ АРТИСТИТЕ... ХУДОЖНИЦИ ... ПОЕТИ... УЧЕНИ...------Друго си е да си диванен герой, който по форумите анонимно защитава Бойко до виртуална смърт! Ето такива хора са гръбнака и солта на една държава!
22
4
 
9
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Винаги... при всеки социален строй... най-маззните лакеи и раболепни слуги на силните за деня, властимащи СА БИЛИ АРТИСТИТЕ... ХУДОЖНИЦИ ... ПОЕТИ... УЧЕНИ... ТРОЛЕИ и всякаква друга папплач финансово зависима от господарите си сред управляващите . По времето на бат Тошко , всички тия поддлизурковци си почупваха краката да слугуват на мазния правешки сееллляк... Сега също толкова предано служат и на новите си господари... като успожливо се активизират ВЕДНАГА след като някой падне от власт ..
21
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския Банкси кога ще нарисува зад решетките Доган, Станишев, Виденов, Нинова, Рашков и прочие червена шайка, или тоя "артист" работи само по поръчка?
20
6
 
27
 
! Отговори
хаха преди 2 години
страхотни графити, съдържащи послание. Такива хора трябва да имат правото ненаказуемо да изразяват идеиите си на съответните места, ане да се крият
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щерю Е, поне той му плаща за "изкуството". Иначе самия Рашков отдавна са е една от любимите теми на софийския Банкси.
18
18
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Истинският Български Банкси е... Рашков Дамаджански...
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако застанат на портала на руското пасольство лесно ще разберат кой е.
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боку Салама или Суджука май беше.
15
7
 
34
 
! Отговори
митко преди 2 години
И децата знаят,че Боко Тиквата е за затвора.Само каскета Гешев и Цацаров се правят на неразбрали.Скоро всички ще правят компания на бай Ставри.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Back - Шиши. Туй кефи. Та се сещам къде се завря лня шо пар бре?
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да е,поздравления!
12
3
 
27
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Хубаво рисува
11
1
 
22
 
! Отговори
Лошото преди 2 години
е, че български политик трайно зад решетките може да е само на графити!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов та Борисов добре ама Фил Димитров ,Сергей Станишев ,Жан Виденов,Ахмед Доган,Лютви Местан ,Иван Костов кога ?Ами над 30 олигарси кога ?
9
1
 
27
 
! Отговори
Не знам кой е, преди 2 години
но заслужава поздравления! Надявам се в следващите графити да разшири клетката и да нарисува зад решетките всички *** вътре от последните две поколения, без значение от цвета, с който са се пребоядисали!
8
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да нарисува и комунистическото ченге Бойко Рашков в напъни седнал върху един от 19те си клозета.
7
10
 
6
 
! Отговори
Българският Шерлок преди 2 години
Чи как кой ? Елементарно, български Уотсън. Разбира се , че българския Леонардо ДаВинчи. А сега след като загадката е решена послушайте българската Доли Партън , веднага след новините представени от българската Опра Уйнфри за изказването на българския Зеленски как всичко ни е тамън в нашта българска Швейцария ......
6
0
 
19
 
! Отговори
Беше преди 2 години
китен Лозенец. Някога!