ДПС: Правителството няма план за управление на кризите

Управляващите действали ден за ден
24
ДПС: Правителството няма план за управление на кризите

Правителството няма план за управление на кризите в България предизвикани от войната в Украйна. Действа се ден за ден, на парче, без планиране и превантивни мерки. Това обяви в декларация от името на ПГ на ДПС Джевдет Чакъров.

Той призова кабинетът да разработи план за действие, като се търси надпартиен консенсус.

Още по темата
"Според експерти светът трябва да се подготви за дълга война и за това, че кризите породени от нея ще имат сериозни последствия. Правителството обаче не управлява в такава перспектива", обвини Чакъров.

Той припомни, че военният конфликт засили негативните ефекти от коронавируса, а световната ценова криза е довела до рекордни цени на газа, нефта и тока.

"Прогнозите за повишението на горивата е да продължи, защото Русия е на второ място в в сета по износ на енергийни носители, ако си стигне до напълно спиране на доставките от Русия, ЕС няма алтернатива. Няма план на правителството за такава патова ситуация", каза Чакъров.

По думите му земеделските производители, които осигуряват продоволствието, са в тежкото състояние заради скока на цената на торовете, някои от тях не могат са свържат двата края.

"Прогнозите са за драстично повишение на цените на храните, Русия и Украйна са производители на 30% от пшеницата, но няма мерки за подкрепа на социални слабите българи и на пенсионерите при тези високи цени на храните, тока и лекарствата. Никой не съобщава какви мерки са набелязани и за туризма, който също страда", посочи той.

Чакъров отбеляза и че за разлика от България, другите страни от ЕС предприеха сериозни мерки за кризите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Правилно
19
0
 
3
 
! Отговори
иван преди 2 години
баце винаги имаше план - един сутрин, друг на обяд, трети вечер. най-важният бе четвъртия с когото ни запознаваше като мине време и стане ясно какво се харесва на народа...
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството ако имаше План нямаше да се остави на Византия да ги християнизира при това насилствено през 866 г тоест Насилственото Похристиянизиране на Българския Народ (в Училище не в Учебниците по История , така че няма как да се знае от обикновените хора)
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо да каже за разпределителят на порциите? ДС, която създаде ДПС имат само един план: кражба, кражба и пак кражба! Оправдават се с политическите си проксита. ГЕРБ им беше най-успешният политически проект. По едно си приличат с Путин - крадецът вика дръжте крадеца!!!!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак и оценки дава. Кой знае колко е откраднал от България. Вижте му лукавия поглед. Но всичко в този живот се плаща и тези ще се сринат един ден.
15
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС= ВЛ преди 2 години
Само коалицията ГЕРБ-ДПС има планове и знае всичко. 12 години управляваха и БГ стана най-противната дупка в Европа.
14
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
а планът на дпс е бил винаги само един: да крадем, колкото можем, заедно с опг гроб
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е този? Да си взима измислените сапунени филми и да се маха.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При пазарна икономика няма планове. Олигарсите завличат всичко от 1989 година до сега.
11
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
Дори ЕС няма план за справяне с кризата ,нито пък не дай боже да избухне световна война ! За това не разчитайте на държавата ,а на себе си ! Само подготвените имат шанс ! Тези които имат къде да избягат и да се скрият ,имат запаси от храна, вода,лекарства,оръжие ! Как мислите министрите и депутатите няма ли да избягат ,ако тук стане война ? Те ще са първи !
10
4
 
7
 
! Отговори
2 преди 2 години
Напротив имат план, но той е за създаване на кризи такива батаци забъркаха , че не е ясно кой и кога ще успее да ги оправи. 11млрд дълг изчезнаха за 2мес и не е ясно за какво. През седмица теглят нови дългове. Уж тръбяха, че пари имало в държавата колкото искаш. Населението прогресивно обеднява, но пък е заливано с високопарни приказки без грам покритие.
9
0
 
6
 
! Отговори
ОСМАН преди 2 години
АБЕ КОЧУМ КАКВО СТАНА С ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ЗАЩО СЛЕД ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС СЕ КОАЛИРАХТЕ С ВЪЗРОДИТЕЛИТЕ СИ ЗАЩО НЯМА НАКАЗАНИ А ИМА КОАЛИЦИИ И ЗАМЪЦИ В РОСЕНЕЦ БАНКЯ ДРЪНДАР ДЖЕБЕЛ И САРАЯ РАЗБИРА СЕ ИНТЕРЕСЪТ ИЗКЛАТИ ФЕСЪТ ДПС И БКП МАШАЛАААААА
8
1
 
10
 
! Отговори
koko преди 2 години
ДПС е противоконституционна партия и няма място в българският парламент
7
4
 
5
 
! Отговори
ъхъъ преди 2 години
Оооо я виж ти, от ГЕРБ-СДС-ДПС хунтата пак надигат глава. Май е време да бъдат порязани отново
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защов България има турска партия, а в Турския парламент няма българска? Там има много повече процентно живеещи българи, от колкото тук турци. Да се забрани.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както ДПС са в управлението само шашми и измами.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я па тоя!Джевдет ли си, Мехмед ли си,не давай акъл на българските политици,защото вие намазахте най-много от всички власти.
3
4
 
7
 
! Отговори
ДъПъСъ преди 2 години
Планът за справяне с кризата, предизвикана от кражбите на ГЕРБ/ДПС е първо да се разкара гешеф, за да може прокуратурата да заработи, а после - дъ-то да ви е яко.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък кой е че ще дава оценки на нашето правителство? Да си дава оценки на турското.
1
4
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
А правителството дали изобщо има някакъв план,за каквото и да е било