Красимир Янков: Предстоят социални бунтове

Според него положението е непоносимо
24 мар 2022 21:20, Екип на Bulgaria On Air
56
Красимир Янков: Предстоят социални бунтове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството на Кирил Петков отчете 100 дни управление. Кризите, с които трябва да се справя, се увеличават лавинообразно - увеличение на цените на стоки от първа необходимост, на горивата, междуинституционални кризи.

"Предстоят социални бунтове, положението е непоносимо. Някакви спестявания спасяват положението. Но като цяло обедняването генерира напрежение, ако няма адекватни мерки. А за тези 100 дни обедняването на българина е най-големият проблем", коментира председателят на ПП "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че ситуацията в страната е извънредна и трябват адекватни мерки. Сред тях - реорганизация в Комисията за защита на потребителя.  

"Ние сме разглеждали вариантите по друг начин да работи държавата с обединен орган за защита на конкуренцията и защита на потребителите. С това поведение на КЗП и с твърденията на управляващите, че олиото не може да е повече от 3 лв., а по рафтовете хората го виждат 5-6 лв., се излагат. Олиото е еманация на това, което се случва с хранителните стоки. Обедняването на хората не трогва това управление. А в момента цените на хранителните стоки галопират", заяви бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Янков предрича предсрочни избори през есента. Тогава напрежението сред хората ще ескалира, заедно с покачването на цените в началото на новия отоплителен сезон.

"Следващите месеци ще има много зрелища, още драстичното увеличаване на цените, народът ще накара правителството да хвърли оставка", убеден е Янков.

Както и в това, че е нужен нов ляв политически проект, който да даде решение на проблемите на обикновения българин.

"Заради несъстоятелността на партиите и управлението, няма партия, която да защитава хората на наемния труд, ощетените от тази политика. Лявото пространство трябва да се разрои и после да се обедини. Започнахме разговор за обединяване на усилията за преглъщане на егото, с всички сме готови да разговаряме. Ние сме ясно оформена лява партия, която започва да търси съмишленици за целите - спиране на обедняването, по-добър живот", каза лидерът на БПЛ.

Той коментира и акциите на МВР и напрежението с прокуратурата. Според него в МВР тече вътрешна проверка заради ареста на Борисов и Горанов, който бил незаконен.

"Рашков е политическо лице, иначе самата операция се ръководи от други служители. Вероятно има такава проверка за длъжностно престъпление срещу лицата, които са я ръководили. Борисов и Горанов са задържани в качеството им на членове на МС, а по нормативна уредба тези действия трябва да се извършат от следовател. Ако МВР не спазва закона, какво да очакваме от българските граждани, щом правоохранителната система погазва закона", допълни Янков.

И призова, ако има виновни лица, да бъдат подведени под наказателна отговорност. Той определи акцията като "зрелище", чиято цел е била да отклони вниманието от актуалните проблеми в държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: правителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
1
 
! Отговори
до ПП в колонията преди 2 години
"Пародия в колонията"? Колония по време на възкачващ се смотан английски цар и златно дворче за учащи царски *** у нас не се нарича "пълна пародия" , а булшит. Историческия на СУ са исторически булшит, щом са позволили това да стане. Някакъв английски цар да си прави дворец и украинеца да разправя насам натам, че е във война с русия, след като е свален от власт за "лоши бюджети", криза + украински ЕП бюджет, бюджета къде е?
35
0
 
3
 
! Отговори
цени? преди 2 години
Била като много удачен бабешки магазин дига цените на хляба и основните продукти от началото на кризата, понеже са много умни, вместо да държат поне тези неща, ги удвоиха... понеже имат пенсии!
34
5
 
9
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кирчо да си ходи в Канада!
33
3
 
8
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Коя е тази партия?
32
4
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
янков...ен.чарствното по нашите земи не е ценност!!!
31
21
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
приятели дори не четох статията признавам...призовава и насъсква Българите да разрушат държавата си...домовете си...това е престъпно...това е отвратително...от неосъществен политик...от хранещ се с копийки...закъсват го...и опитват да ни вкарат в параграф 22...българите си знаем...69 за путин и ен.чарите,Бог да пази България!!!
30
13
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да сте чували за умрял като боко да е възкръснал?възраждане залагате на умрял кон,правите опити да рушите държавата ни,голяма глупост...идола ви путин убива жени и деца...малко му остава...както и на вас...ен.чаре!!!пак ме блокирайте...заплашвайте...актове...няма начин да успеете...България ще е тук и след възраждане и слугите на путин...достойна,уважавана...децата ни няма да се срамуват от нас,и това ще мине...не и за възраждане...плющете минуси...копейките не се котират костя
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е според Кирил Петков позицията на България за войната в Украйна? Позицията ни е, че войната е голям конфликт. Още се смея, след като го чух. Страшен анализатор е Киро, ненадминат!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38 ПРОМЯНАТА Е ФАКТ!
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Регистрираните безработни в бюрата по труда за периода от началото на 2022 г. до 20-ти март достигнаха близо 59 000 души (58 968). Това показват данните от специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.
26
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков посегнал на евродепутат, дошъл в България да разследва ареста на Борисов
25
10
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПРЕДИШНАТА СЕДМИЦА ИСПАНСКИТЕ РИБАРИ НЕ ИЗЛЯЗОХА В МОРЕТО , ПРОТЕСТИРАЙКИ СРЕЩУ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВОТО !!!
24
2
 
27
 
! Отговори
ра преди 2 години
Телевизийте в БГ не показват протестите в Испания.
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 БАНко////\/Абе тъ пак стига си лъгал, аз от 15 год. живея в Италия и няма такива надути цени като в България. Дори цените в Италия са по ниски от колкото в България.
22
3
 
11
 
! Отговори
Митьо Пеераса преди 2 години
Давай Кирче, покажи им....в леглото си бомба, ама в политиката нещо......
21
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лесно всичко може да се оправи. На първо място трябва да се промени формата на управление в България! Най-добре е да сме президентска република, което ще наложи да се променят много закони и да направи така, че президентът да може да се сваля по-лесно. Народното събрание да бъде разделено на долна и горна камара. Съдебната система да е напълно независима и с контрол от страна на гражданите. Тогава всичко ще си дойде на мястото, но много хора ще влязат по затворитеи затова не се случва!
20
7
 
28
 
! Отговори
Пешко преди 2 години
Ще има и погроми и напущане на НАТО дори.
19
6
 
27
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
То проблемът е че тия в София, Варна и Пловдив най-много гласуваха за тези ...
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички правителства прокламираха "европейския" начин на живот с цел да се евакуира голяма част от населението ни, за да няма кой да излезе и да раздава правосъдие...
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв пък е този ляв многознайко!? Знаем ги ние начините на левите да оправят народа. Вдигат данъците, слагат мораториуми на цени, теглят кредити на корем и раздават на бедните. После държавата леко фалира, магазините се изпразват и народа атакува парламента. А левите си седят и се чудят - тоз народ сега защо е сърдит? Нали иска пари и ние му раздадохме щедро. Само дето парите не се ядат.