Бойко Рашков: Министерството е застинало с десетилетия

Планират се структурни промени
31 мар 2022 12:31, Росен Стойчев
64
Бойко Рашков: Министерството е застинало с десетилетия
Снимка: БГНЕС

Министерството в голяма степен е застинало с десетилетия. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков при представяне отчета на МВР.

В момента се обсъждат структурни промени в МВР. Рашков допълни, че промените няма да намалят способността на министерството да изпълнява своите задачи и функции.

Още по темата

"Искаме да направим сериозни структурни промени в МВР - на централно и на местно ниво. Има изготвен математически модел, който ще приложим. Промените ще се правят с помощта на всички колеги от цялата страна и след обсъждане във вътрешната комисия в НС", каза Рашков.

Министърът уточни, че ще бъдат направени и промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

„Няколко пъти аргументирах тази потребност в парламентарната Комисия по вътрешен ред. Промените ще са в четири направления. Част от тях касаят образуването на досъдебни производства, извършването на някои действия по разследванията и др. Ако законите не са актуални, те не могат да обслужват днешните отношения. Работим в тази посока”, обясни Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
2
 
! Отговори
Изхвърляй преди 2 години
Пожарни, селски защити.....и на 100 $ реконструкция!
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служителите от системата на МВР които са на заплата и пенсия едновременно до кога ще ги държиш на държавна хранилка а и ти беше на заплата и пенсия,забравих .Какво да очакваме,пенсионерска държава
30
0
 
12
 
! Отговори
До Рашков преди 2 години
Реформа на милицията из основи!!!Това е пътят!
29
5
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Рашков отдавна мина времето на комунизма когато без съд и присъда се пращаха хора в затвора! А ти искаш да възстановил това и да вършиш незаконни арести и разследвания не става! Вече мина времето и всички разбраха че сте адвокати на Божков и останалите!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено ти др.Чашков откакто пое МВР от една година,много шум и никакви доказателства, но пред камерите немаш равен
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моя приятелка я преби гаджето и тя заведе дело. Ама 5 години минаха и нема никой. Тя ми вика, да дойда с нея в някакво следствие зад нов български университет. Тя влиза, а аз чакам отпред. Чакам ли си чакам поне 2 часа. Излиза тя, ама те и забутали делото в някакви папки, не могат да го открият. Кви папки, като има компютри? Това е нещо неописуемо и наистиная застинало в каменната ера. Ама нали сме горди натовци и не обръщаме внимание. Папки, мола ви са?
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цели селски региони попълват родната полиция и репресивните служби. Селяните от Благоевградска област например са разпределени така - мъжете стават куки, да бият хората, а жените отиват в НАП, да тормозят и рекетират бизнеса.
25
6
 
14
 
! Отговори
Ели преди 2 години
И ти Дамаджано го раздвижи .Всеки ден зулуми с политически противници,а престъпността расте.22 имота от държавна работа а Дамаджано?!Как става тая работа бе?!Че ти си първия с който МВР и Прокуратурата трябва да се раздвижат,а не да дерибействаш
24
0
 
12
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 2 години
МВР Е ЕДИН ГОЛЯМ ПОЧИВЕН ДОМ ! 1000% вярно!!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Ботевград има едно семейство Георгиеви. Мъжът в криминална полиция, съпругата в администрацията на районното, синът катаджия, другият син към апи бг тол, снахата на големия в охранителна полиция, обискира *** женици. Цялото семейство е в МВР.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се вкара закон според, който да е забранено двама души от семейството да работят в МВР и друга администрация. Всички полицаи с жени в общини, администрации, училища и т.н. По този начин се изграждат корупционни практики!!! Освен това да се променят правилата за пенсия. Който има трудов договор да няма право на пенсия. След като се пенсионират, стават най-работни, а младите хора са принудени да странстват в чужбина. Държавата за едни майка, а за другите мащеха.
21
1
 
16
 
! Отговори
българка преди 2 години
Преди 6-7 години по повод на поредната "реформа", една социоложка каза по БНТ - "МВР Е ЕДИН ГОЛЯМ ПОЧИВЕН ДОМ !!! " Кратко, ясно, точно ! Няма какво да се добави, а и нищо не се е променило през последните години в това отношение. Увеличава се само броя на чантаджиите. Преди месец съобщиха, че в пожарната чиновниците са над 50 процента и по-малко от половината служители са на терен ! А НАЙ-ГОЛЯМАТА НАГЛОСТ Е, ЧЕ ЛЕЛКИТЕ ПО ГИШЕТАТА И ТЕ СА ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД И НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ !
20
2
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами няма как да бъде другояче след като в момента го управляват комунистически милиционери от времето на Прехода, когато Илия Павлов и Георги и Васил Илиеви си имаха държава пазарувайки си такива като чашкоФ на килограм ... !!!
19
1
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Вярно е, че в нормалния свят пожарна и гражданска защита не са в състава на силовото министерство на полицията!!!!
18
1
 
19
 
! Отговори
60000 хрантут ника преди 2 години
Няма такава държава с толкова голям репресивен апарат!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЮТУБ НОРА СТОИЧКОВА И МИХАИЛ ХАЗИН СЪВЕТНИК НА ПУТИН НА 2. 12.2019Г- ПЛАН ЗА НОВ РЕД И ХАЗИН- НИЕ ЗАЩО ИМ ДАДОХМЕ ТИЯ МИЛИОНИ МИЛИАРДИ И ВТОРО И ТРЕТО А ТЕ КАКВО НАПРАВИХА ТИЯ БОГАТИ ХОРА НИЩО- ЕТО ИСТИНАТА КОЙ СЪЗДАДЕ ОЛИГАРСИТЕ И АКО НЕ СА ПОСЛУШНИ КАКВО ИМ СЕ СЛУЧВА- ВИДЯХТЕ ТИЯ ДНИ КАК БЕШЕ ПОДСЕТЕН ЕДИН ПРЕГОВАРЯЩ ОЛИГАРХ КАК ЩЕ БЪДЕ ПООТРОВЕН АКО НЕ СЛУШКА БАЩИЦАТА
16
0
 
14
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 2 години
То в Мвр са предимно пенсионери и техните жени в администрацията. По цял ден нямат работа,пускат глупави имейли да отчетат дейност и накрая бууум 4000,5000 лв.пенсия и заплата....
15
6
 
11
 
! Отговори
Този преди 2 години
Просто Киро, този Юнак ще ги струва главата. Каквито и мисли да му преписвате, видимо и де факто е *** милиционер. Със него и Гугъл мажоретка цирк става, но води до смях и срам. Е помагат ти да си отидеш, и това е добре. Бутай ги напред, за да се отървем и от теб.
14
3
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
ОЛИГАРСИТЕ НА ПУТИН И МАРИОНЕТКИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ ОБИТАВАТ ЕДНА И СЪЩА ОРБИТА...
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обществеността в град Ловеч очаква пълна проверка на корумпетата Корнелия Маринова и бившия кмет Минчо Казанджиев. Тези двама хубавци завзеха и унищожиха всичко в град Ловеч. Днес първата крачка на гражданите бе предприета и се извърши мирен щурм на община Ловеч, ако изпълнителната власт не предприеме действия ще се стигне до брутални сцени. Бойко Рашков докога ще сте в летаргия за случващото се? Положението излиза извън контрол!