ГЕРБ подозира, че се готви приватизация на ЕСО и „Булгартрансгаз“

Пари по Плана за възстановяване тази година нямало да има
18
ГЕРБ подозира, че се готви приватизация на ЕСО и „Булгартрансгаз“
Снимка: архив, БГНЕС

Като добра новина определи Томислав Дончев от ГЕРБ оценката на ЕК за Плана за възстановяване на България.

Въпреки това той предупреди, че процедурата не е приключила.

Още по темата
„Пълната версия на новия документ, това, което е одобрено, се появи едва вчера и излизат куп въпроси - и стари, и нови“, коментира той.

Той попита до какво ще доведе забавянето от една година на представянето и одобрението на плана.

„До края на 2022 г. трябва да се договорят 8,5 милиарда лева, което няма как да се случи. Средства от ЕК до края на годината едва ли ще получим, защото трябва да се извършат разходи от националния бюджет, но миналата година не беше договорен аванс от ЕК, така че до началото на до 2023 г. няма да има пари от ЕК“, предупреди той.

Теменужка Петрова коментира, че по темата за енергетика има изненади в Плана за възстановяване.

„В Плана за възстановяване и устойчивост на страница 116 под мотото на реформа номер 11 се предвижда изваждането от БЕХ на две от най-печелившите дружества - ЕСО и „Булгартрансгаз“. Това са дружествата, които разполагат с активи за милиарди“, коментира тя.

Петкова обясни, че това означава финансов колапс и фалиране на държавната енергетика, както и че това е първата стъпка към приватизацията на тези дружества.

„Нещо, което ние през годините устояхме и това не се случи“, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Кольо Фичето преди 2 години
Ау, каква изненада. Ми те в енергетиката са си от Теменужкино време. Отдавна си го подготвят, ама сега реват, щот Слафчо Пеевски ще си отчупи и той парченце, па то нали им е бащиния. Даже приватизаторът е ясен - от щата Разбойна, Търговишко, избирателния район на спец Петкова. Даже и активите си обезцениха, че то пари бадева дават ли се.
17
0
 
4
 
! Отговори
Енергетик преди 2 години
Първо.Ръководствата на двете дружества трябва да бъдат изведени с белезници.Второ.Авторите на '"Пътната карта", сегашното ръководството на Булгартрансгаз и енергетиците от ГЕРБ, изпратим по Путин.Трето:Записаното в тази карта, която е договор изпълнено ли е?
16
1
 
5
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 2 години
продажните и корумпирани некадърници от ГРОБ защо не го пратиха по-рано? Чегъртането продължава,вън мутрите на кратуната.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи в плана пише само да се извадят от БЕХ, а нуша твърди, че това значело приватизация и новината веднага е приватизация :) А може ли да се придържаме към фактите :) И да си отчете "печалбите" от пАтока нуша
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата била лош стопани, ама всички е един глас реват "държавта да помага". Ами оправяйте се, нали сте по-добър стопанин от държавата.
13
3
 
9
 
! Отговори
Оле мале преди 2 години
Ония с кравешкия поглед е виновен, иска да продаде държавта на запада. Всичко де що е печелившо да се подари пардон продаде за 1 лев на западни фирми. Друго си е от САЩ да ти казват кога ще ползваш електроенергия и на какви цени.
12
4
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Киро, затова ли те избрахме, да раздадеш цялата държава на частниците ли ?
11
1
 
9
 
! Отговори
внимание!!! преди 2 години
Такиа кражби се подготвт, че бандитската приватизция на Костов ще изглежда като сладък сън!
10
1
 
7
 
! Отговори
каскетя преди 2 години
Приватизираха ЧЕЗ, Енергопро и ЕВН и какво стана ? Чехия, Германия и Австрия диктуват правилата в България. Ей това ни чака. Или някой откачен като собственика на WALLTOPIA да казва кой колко и гога ще си пуска печката.
9
3
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Теменужка и Делян Добрев уредиха цялата рода в ЕСО. Това го знаят всички. Отделно ДПС кадрува в енергетиката от 22 години насам.
8
1
 
8
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Икономическата политика на правителството е следната. За малкия и средния бизнес - кредити, за местната олигархия - угояване с нагласени сделки, за чуждесттранните корпорации - привилегии и реални бизнес опции, за каквито тук не сме и сънували.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нуша първо да върне пътната карта на путински пАток, после да ръси мозък
6
3
 
15
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Просто Киро и Кокорчо това искат-да приватизират тези две дружества , да заробят страната с нови заеми , да обслужват олигархията и като положението стане напечено , яко дим да си отидат там откъдето са дошли!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу и мъжът на пи ар Севи ще му бият шута
4
4
 
12
 
! Отговори
Счетоводителката преди 2 години
Теменужка спомня ли си,че искаше да хариже ЧЕЗ на приятелката си Теменужка от Пазарджик?И от кога "подозренията" са факти?
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко ще унищожат, което Костов не можа.
2
1
 
9
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 2 години
ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА ЦЕЛИЯ ЕНЕРГИЕН СЕКТОР!.. ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО В ТАЯ КРИЗА.... ХАХАХААА....
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злите езици говорят, че в есо работи цялата рода на теменужка,не че ги е уредила , невероятно способни са. От древен енергиен род са.