Петков: Няма да влизам в договорки с РМС, коалицията решава

Без санкцията на НС нямало да се заема каквато и да е позиция
64
Петков: Няма да влизам в договорки с РМС, коалицията решава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Аз като премиер нямам правото да направя каквито и да е договорки по отношение на РС Македония", увери премиерът Кирил Петков.

"Имаме ясно разписано коалиционно споразумение, което стриктно го спазваме. Спазваме всичките си действия да са в унисон с него. Имаме рамкова позиция, декларация. Всяко решение трябва да се случи с пълно обединение с коалицията, и с опозицията", каза той.

Още по темата
По думите му няма да се вземе каквото и да е конкретно решение без санкцията на парламента.

"Сегашната ситуацията в Украйна направи казуса с РС Македония още по-деликатен. Западните Балкани също са регион под риск, сигурността на Западните Балкани е от огромна важност за българската държава. Трябва да подходим с голяма отговорност към тези решения", коментира Петков.

"Хубавата новина от вчера е, че ЕК заяви, че те са готови да бъдат гарант през преговорната рамка на правата на българските малцинства, на българите в РСМ, за да сме сигурни, че интересите както и всички права на тези българи са спазени и преговорната рамка и процес ще допринесе за това добросъседство, на което ние толкова се надяваме", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
19
 
! Отговори
МРЪСЕН БОКЛУК преди 2 години
никой не ти вярва,чака те бай СТАВРИ
32
1
 
22
 
! Отговори
иво преди 2 години
Решава народа.А цяла България е на едно мнение-никакво допускане на С.Македония.Точка.
31
1
 
29
 
! Отговори
оставка, кире! преди 2 години
Не решава коалицията. Решава НС и българския народ. А, българския народ въпреки, че е разделен на фили и фоби, на сини и червени, на променкаджии и анти - за едно нещо е категоричен: България не може да допусне РСМ в ЕС, ако не се решат проблемите с кражба на нашата култура и история, с езика на омраза от страна на северо-македонските управници и медии, ако не спре тормоза и геноцида над хората с българско самосъзнание в РСП. Така, че просто киро, внимавай, че херо и урсула няма да те спасят!!!
30
1
 
9
 
! Отговори
Ивайло Шопски преди 2 години
РМС - Работнически младежи съюз. Обаче мисирлъкът на територията е доста скаран с историята и абревиатурите.
29
0
 
10
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Нали ти си премиер бе, Вълкочервенков? Обща безотговорност, нали!? Ти си в момента начело, заеми позиция като мъж(в което се съмнявам) и като премиер, не се крий като п.тка зад коалицията.
28
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
какъв премиер си ти бе, льо-льо - карикатура!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преценете нивото на политиката ни щом с една банда шопски селяцци толкова време не могат да се оправят! 3 автобуса роми от Столипиново им пращаме и камък върху камък няма да остане от това петно на картата. Само ако краката си накиснат в Охридското езеро и ще бъде еко катастрофа с химическо оръжие.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Земя с народ като една човешка длан,а тръгнал да се ежи на по-големият си брат.Яааа,у лево и всяка жаба да си знае гьола.
25
2
 
10
 
! Отговори
Ами аз само така... преди 2 години
Ами аз само така... Да информирам невежите и мързеливи бивши ваксъри и сегашни военни експерти на заплата тук и там... На тези, които срещу заплащане призовават да пращаме оръжия за Украйна. Да ги информирам, че след края на първата световна война кредитите за превъоръжаване на нацистка германия са разписани от господин Прескот Буш. Знам, че сте мързеливи, но да отворите една Уикипедия и да прочетете кой е бил той може да рискувате да си превъзмогнете мързела.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пуснем македонците в ЕС,едно маке няма да остане в бившата ни територия.Ще се разбягат като пилци кой накъдето му видят очите.И тогава няма да остане никой за да ни се репчи.
23
1
 
23
 
! Отговори
Бе Кирчо ! преди 2 години
Повтаряш думите на Урсата..като папагал! Това е нещо,което като нерасъл на Балканите индивид не го знаеш..може би . Една поговорка!!!! " Изпусни питомното,да гониш дивото". Сега,когато всичко зависи от нашето "вето",при здрави топки..и мъжко поведение..ни македонията..ни Урсулинките не могат нищо да направят. Веднъж пусни ги тия балкански "украинци" да не зависят от тебе...и чакай..и гони Михаля/още една българска мъдрост/.
22
4
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
И той това каза бе,шут,народното събрание решава.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НС решава бе шут, да ви се невиди нефелната коалиция.
20
19
 
7
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
Петков, разкарай Митрофанова и окажи възможната военна помощ на братска Украйна. Ясно е че не ставаш за политик, но поне покажи, че си българин и ментално нормален човек.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заговори ли се за Македония идват избори.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чупката, ментак!
17
6
 
21
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
На България са нужни патриоти да я управляват, но не прозападни, нито проруски, а пробългарски патриоти! Има ли такива или всички са на заплата към някое посолство? Не визирам само патриотичните партии, а всички партии. Има ли партия, която да не е на заплата към Анкара, Москва, Вашингтон или Брюксел?
16
4
 
19
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Още от сега мога да предположа какъв щебъде следващият рефрен. "Русия иска да раздели и отслаби Европа, и затова който е против присъединяването на РСМ към ЕС, значи е русофил, путинофил, и незнам си какъв още". Помнете ми думите, и дано да не се случи разбира се.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темата за РСМ сигурно е единствената, по която са единни почти всички българи и ще е голям автогол ако тези направят компромис
14
1
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ами то ЕС (в частност Германия, Франция и няколко други много значими в ЕС) бяха гаранти и за сигурноста на Украйна, ама.... Думи, думи, думи.... А като го извикат пак в едно от посолствата друга песен ще запее. Дано не "клекне" за Македония и за оръжията за Украйна, че точно сега избори не ни реябват.