Кирил Петков предложил пост на Каримански далеч от България

Имало натиск към него да се откаже от надпреварата за БНБ
115
Кирил Петков предложил пост на Каримански далеч от България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева пред Нова телевизия. Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.

Още по темата

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, посочи тя.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева.

„Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи.

„Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
7
 
! Отговори
Е и преди 2 години
Нямали независим кандидат ,а?Какви са тия смешници.И БНБ ще бъде управлявана от просто Киро и Ку-ку клоуни.
83
1
 
8
 
! Отговори
J.P.Morgan преди 2 години
Вече за всички стана ясно,че надутите и прехвалени харварди са дишли тук само да ...кешират! Идат предсрочни ИЗБОРИ!БЪЛГАРИЯ си отива..Фискалния резерв се е стопил да...4.6 милиарда лева...
82
0
 
14
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Киро е замислил голяма далавера , щом иска да се отъве от Каримански и да сложи шуробаджанака Андрю и да овладеят БНБ.Тези измамници трябва да си ходят веднага.
81
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Кирил Петков предложил пост на Каримански далеч от България-на Малдивите....
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беднякът-милионер Васко от "Модерно предградие" го излъгали със 100 лева от банката на Каримански. Обещали му 1000 лева, дали му 900 лева. Лъжат бедните хора. Взели 1,2 милиона, а му дали само 900 лева.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слафчо ще предложи за шеф на БНТ Сиромахов. Сиромахов ще предложи на Слафчо да се премести в БНТ да проповядва чалга. Далаверите на Чалгафон Велики, Тошко лъсват.
78
1
 
5
 
! Отговори
6 преди 2 години
Еми предложете му в Инвестбанк. Близо.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагъл и несъобразяващ се със закона и разделение на властите, нито с правата на премиера и докъде се разпростира неговата власт К.Петков. Мисля, че няма да изкара дълго на този пост и САЩ ще си го прибере. Навсякъде, където можа, направи скандал. Този насила ще върне ББ на власт.
76
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-виновен е РАДЕВ! РАДЕВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА!ЗЛОБЕЕШЕ НА БОЙКО! МНОГО ИСКАШЕ ДА УПРАВЛЯВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!ДА БЛЕСНЕ!ЕЕЕ БЛЕСНА КОЛКО Е НЕКАДЪРНИК!СЪСИПА ВВС СЕГА СЪСИПВА БЪЛГАРИЯ! ПЪЛЕН ПРОВАЛ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА ПАРТИЯТА НА доведената от РАДЕВ КОКОРЧОВЦИ
75
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето е търгаш и добре, че го усетиха за Македония! Чуждо тяло е това в България- нито е учил, нито знае нещо за тази държава! Жалка работабеладжия
74
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Мислят за кокала. Народът изнемогва, кой го интересува?! Като сега повече от десетилетие не е било. Ама това си заслужаваме
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спортният министър Радостин Василев (Руди Гела), излъчен от Има такъв народ, в така нареченото правителство на България, оглавявано от Просто/то/ Киро, докара спорта до катастрофа!За първи път вече четвърти месец до месец април нито една федерация не е получила финансиранe за 2022 година, което финансиране включва средства за подготовка и възстановяване на спортистите, както и заплати на треньори и състезатели от националните отбори
72
1
 
10
 
! Отговори
истина преди 2 години
Славчо се прави на голяма работа, но ще духа супата.
71
5
 
5
 
! Отговори
До 89 Анонимен преди 2 години
Значи ББ за чекмедже с 2 кюлчета и Карамански за 1 милион в ареста а това че в края на годината Кокорчо харчеше по 1 милиард на ден без да се знае за какво може.Слави вземи се в ръце за да продължим да гласуваме за теб!Искарай ги на съд тези крадци и народа ще те понесе на ръце!Тези мутри плашат и пращат СМС така свалиха Янев но той нямаше партия която да го подкрепи.Карамански е най ценния човек от ИТН и Слави ти трябва да се бориш и да ги пропилееш за обидите които му отправиха.Мачкай Слави!!!
70
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившият диктатор Борисов днес е диктатор само в собствената му Партия. ГЕРБ са под диктатурата на Борисов.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слафчовият Каримански трябва да се разледва за банкова измама за 1,2 милиона лева. Трябва да му предложат пост в ареста и после в затвора. Чалгарите защо не са разследвали по гугъл техният скъпоценен кандидат и незаменим експерт. Тошко Африкански нали разследва Петков, Василев, а Каримански пропуснал.
68
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 2 години
КАКЪВ НАТИСК , А БАНКАТА БНБ Е ВАЖНА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ И ДА СЕ ПОКРИВАТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ . КИРИЛ И АСЕН ЗНАЯТ ТОВА . КАРИМАНСКИ НЕ ИМ Е УДОБЕН ПО ПРЕДНАТА ПРИЧИНА .
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си е слагал подписа заедно с неграмотните не са ли го заплашвали тогава?
66
1
 
16
 
! Отговори
Народен съд! преди 2 години
След оствката на това престъпно, некомпетентно, крадливо, предателско и антибългарско правителство трябва да има народен съд за абсолютни всички участващи в него министри и зам министри, както и всички в министерствата дето се спотайват, гледайки как се краде от парите ни.Оставка и затвор!
65
2
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Хахахха тоя каримански като го чуеш само...Пак за мутрите кой говори бойко мутрата и славчо певеца на другите мутри.Като искат избори пак ще има само изчистват списаците,че да не се окаже пак при 6млн население да имат право на глас 7млнСлави изчезва от парламента при нови избори.Изборателната активност ще е 1млн гласували.