Кирил Петков предложил пост на Каримански далеч от България

Имало натиск към него да се откаже от надпреварата за БНБ
115
Кирил Петков предложил пост на Каримански далеч от България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева пред Нова телевизия. Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.

Още по темата

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, посочи тя.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева.

„Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи.

„Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
4
 
! Отговори
Димитров 7112136860 преди 2 години
"Край на българската собственост в Русия, Путин я конфискува"(Поглед-Инфо). Благодаря Свети Руснаци! Това е начинът! През Анархия,а не през капитализъм се достига до обичният ни Комунизъм. Защото не е Законът,който дава справедливост,а Произходът..Семейството. Отнемате от богатите,значи давате на Бедните Българи! Да живее Руско-Българо-Сръбската Держава! Да живее Н.В. Володя Путин! Обичам Ви!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Каримански като и Гюров, удари единия, та да падне другият. Готви се голямото лапане. Старият гуверньор е по-достоен и от двамата но ще пречи на управляващите, да крадат на едро. Ако спечели опериращият с руски пари в австрийските банки, допреди идването му в България Гюров, ДБ и ИТН, само ще легитимира кражбите на ПП . Борбата е кой да намаже повече от кражбите.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, предлагайки пост в Световната банка, разкрива пред обществото, че там има корупция, след като са възможни подобни назначения. Самият той знае от опит, как става издигането в кариерата защото цял живот се е изкачвал нагоре в нея, по "оня начин". Как може, да търпите такъв премиер?
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' е логично и близко да се сетим откъде идват тези заплахи. '' ............................... айде бе, ... румънец влязъл в България за 5 минути и активирал карта само за един смс ? ... На мен пък ми прилича на активно мероприятие на едно посолство, дето вчера го изцапаха с червена боя.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Каримански като и Гюров, удари единия, та да падне другият. Готви се голямото лапане. Старият гуверньор е по-достоен и от двамата но ще пречи на управляващите, да крадат на едро. Ако спечели опериращият с руски пари в австрийските банки, допреди идването му в България Гюров, ДБ и ИТН, само ще легитимира кражбите на ПП . Борбата е кой да накаже повече от кражбите.
19
4
 
23
 
! Отговори
Кой? преди 2 години
Кой сложи на власт такова мутренско, бандитско правитеслтво , което заплашва магистрати, арестува опозиционни лидери и дори собствените си депутати заплашва със смърт и саморазправа?Кой?
18
3
 
17
 
! Отговори
та така преди 2 години
сега живеем по добре , купуваме си обещания , гледаме едни усмихнати костюмчета как ни го слагат и им се наместваме даже . няма протести , няма блокиране на кръстовища и мостове , значи всички сме доволни от промяната .
17
1
 
9
 
! Отговори
каримански е мошеник преди 2 години
Вижте историята как Каримански е откраднал 1млн с помощта на малоимотният рoм Васил Колев. Каримански даже не отрича - неговият подпис е под редица документи.
16
1
 
14
 
! Отговори
мвр преди 2 години
Рашков всичко знае но този път мълчи не измисля лъжи.
15
2
 
13
 
! Отговори
Киро Тъпото преди 2 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ СМЕ ПОЧТЕННИ! ЗАПОМНЕТЕ!!! !
14
2
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Оставка Оставка Оставка Държавност разрушена Мутри кой от кой по голяма мутра се настаниха на софрата Просперитет небивал възход цари в България вече втора година ИМА ЛИ ИЗОБЩО ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКА ИЛИ
13
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Карамански е история
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от итн са много агресивни и нагли. Така ли ще управляват?
11
2
 
12
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Малко ви е , скотоve, лятото пак *** Орлов и докарайте някой инфантил от Йейл да ви оправи :)))
10
0
 
9
 
! Отговори
не знаещ преди 2 години
е айде осветете ни кой и защо е заплашил кандидата .
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се избира гешев е лошо,че няма втори кандидат, когато се избира председател на Върховния касационен съд - не е проблем, за БНБ - двама кандидати - не е добър знак - странни стандарти
8
1
 
13
 
! Отговори
Херо каза преди 2 години
на Киро да предаде на Карамански...
7
3
 
26
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Една оставка за Великден на всичките тия некадърници, ще се отрази Благотворно на Българският Народ...)))
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро тpaHзиcтора в затвора ВЕДНАГА!!!
5
4
 
14
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Ще ревете за мен