Напрежението расте: Каримански завежда дело срещу Асен Василев

Милен Велчев: Никога изборът на гуверньор не е бил съпроводен от такава ожесточена борба
Обновена: 10 апр 2022 16:20 | 10 апр 2022 16:12, Красимир Ангелов
53

Управляващата коалиция се събира, за да обсъди избора на нов управител на БНБ. Темата предизвика напрежение сред коалиционните партньори, а напрежението продължава.

Часове преди лидерите да се съберат, за да изгладят различията си по кандидатурата за управител на БНБ, напрежението около един от номинираните - Любомир Каримански, продължава да расте. Кандидатът на "Има такъв народ" ще заведе дело срещу вицепремиера Асен Василев.

Още по темата
"Вчера в едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е сложил подписа си с под документ, с който са откраднати 1 млн. лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система", посочи депутатът от "Има такъв народ" Ива Митева.  

Според финансисти подобен спор е прецедент в историята за избор на нов управител на централната банка.

"Никога досега изборът на гуверньор не е бил съпроводен от такава ожесточена борба. Не само, че кандидатът е бил само 1, но се е ползвал и с подкрепа на поне част от опозицията. Няма и 3 месеца от началото на мандата - и двамата искат да се спасят така да се каже в една авторитетна институция с 6-годишен мандат на управление", посочи бившият финансов министър Милен Велчев.  

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама се карат, Бойко си идва.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВОЙНА МЕЖДУ ОЛИГАРСИ- ПРЕДИ ВОДЕХА БИТКИ С МУТРИ СЕГА С "ПОЛИТИЦИ"...БЪЛГАРИЯ Е ОВЛАДЯНА ОТ МАФИЯТА И МНОГО СКОРО ЩЕ НИ ПОВЛЕКАТ КЪМ ЕВРАЗИЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПРИЕМЕ В ЕВРОЗОНАТА С РАЗБИТА ИКОНОМИКА ПЪК НЕКА НАСТИМИРЧО ЧУПИ ДЖУКИ И ПЛАЧЕ КАК ГЕРБ САБОТИРА ТЕХНИТЕ ВЕЛИКИ ДЕЛА
39
5
 
4
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
ИТН вече практически го няма. Те са 5-та партия в парламента. Когато бяха първи не направиха нищо, сега вече не са от особено значение.
38
0
 
1
 
! Отговори
XXL преди 2 години
Те са...
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да разтурят седянката и да се свършва с тази агония.вярвах, че няма как да е по-зле от боеко и тройната коалиция, но тези *** намериха ново дъно. Всеки ден нов Бисер. И въобще не коментираме, че П.К продаде националните интереси за торба пари. Тя фон дер Лайен не дойде, за да ни каже Браво, гисподине, страхотен план. Да си заминават, да идват следващи избори и така да безкрай. Правителство не ни трябва.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клептомански когато заведе дело да се обади. На всяка закана ли трябва да се обръща внимание?
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната.. ПРОМЯНАТА! Промяната момчета!
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се получава, когато е налице обсесивно компулсивно разстройство. Тези, новодошлите, така се вторачиха в изчегъртването за да се намърдат във властта и да я овладеят на 100%, че не признават нищо! Чакайте нещо добро да се случи!
33
3
 
13
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Лъжливото Асенче, рано или късно ще разцъфти. Сега само я напъпил, но има време. Идва лято, евро средства и Асен на кацата с пари. Ще гледаме още цирк и със мажоретка на Лена. Само хляба е скъп, забавата е пълна. До кога ли?
32
3
 
11
 
! Отговори
СПЕЦПРОКУРАТУРА преди 2 години
В близките дни повдигаме обвинение срещу Кокорчо-Асенча Василевия ! Нещата са много сериозни! Ще искаме задържане за 72 часа!
31
1
 
19
 
! Отговори
Prima преди 2 години
Напрежението расте, а цирка продължава. Шоуто пак е пълно. Да му мисли народа, който не може да си плати сметките. За следващата зима не ми се мисли.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко - Киро ще му даде Лена да го защитава! А Лена е супер и Каримански губи веднага и пада по гръб!
29
5
 
15
 
! Отговори
БНБ преди 2 години
Ами лъжа ли е, че Каримански си е сложил подписа под документ, с който лице от ромски произход сключва договор с банката, че е получил над 1млн. лв?! После МВР го намират и той признава, че е получил 900лв. за услугата. Каримански да излезе и да каже за какво става въпрос!
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се, че Каримански е банкерът и съветникът на мутрите и шоомените като Слафчо, който им помага да крият и перат парите си. Специалист по фиктивни сделки, смяна на управители на фирми с Васко от "Модерно предградие", създаване на офшорки и тайни банкови сметки. С какво друго е бил ценен за Слафчо?
27
0
 
14
 
! Отговори
Кратунчо преди 2 години
Голяма борба за тия постове щото знаят че птичето няма пак да кацне на рамото. При следващите избори 90% от тия хрантyтници ще са вън от властта. За съжаление до тогава ще са опоскали де що има бюджети и фондове па и кредити за 10 години напред.
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е никой, нищо не прави, никого не обвинява, никого не оправдава, никого не арестува, никого не управлява, назначава и уволнява. Той е един празен човек без работа. Няма да обвини Каримански за банковата измама за 1,2 милиона лева.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де, ама иначе коалицията е стабилна.
24
2
 
14
 
! Отговори
Има такова нещо преди 2 години
Става въпрос за изтеглени пари от сметка на футболиста Мартин Петров в банка Уникредит. Парите са 4 милиона. Измамата е извършена от служителка на банката. Подпис на Каримански наистина има за изтеглената сума. Самият той заяви, че документите минавали през разни отговорници и накрая той подписвал формално по две огромни папки на ден. Дали е така е отделен въпрос
23
2
 
15
 
! Отговори
Дечифутизатор преди 2 години
Коалицията е стабилна, защото се клати стабилно, а-хахахахахаааа...
22
1
 
16
 
! Отговори
Янко преди 2 години
ИТН май забравиха набързо фиаското с Великият Плагиат дето искаха да ни натресат, за това и тоя Каримански може да се окаже същия баклук.