Напрежението расте: Каримански завежда дело срещу Асен Василев

Милен Велчев: Никога изборът на гуверньор не е бил съпроводен от такава ожесточена борба
Обновена: 10 апр 2022 16:20 | 10 апр 2022 16:12, Красимир Ангелов
53

Управляващата коалиция се събира, за да обсъди избора на нов управител на БНБ. Темата предизвика напрежение сред коалиционните партньори, а напрежението продължава.

Часове преди лидерите да се съберат, за да изгладят различията си по кандидатурата за управител на БНБ, напрежението около един от номинираните - Любомир Каримански, продължава да расте. Кандидатът на "Има такъв народ" ще заведе дело срещу вицепремиера Асен Василев.

Още по темата
"Вчера в едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е сложил подписа си с под документ, с който са откраднати 1 млн. лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система", посочи депутатът от "Има такъв народ" Ива Митева.  

Според финансисти подобен спор е прецедент в историята за избор на нов управител на централната банка.

"Никога досега изборът на гуверньор не е бил съпроводен от такава ожесточена борба. Не само, че кандидатът е бил само 1, но се е ползвал и с подкрепа на поне част от опозицията. Няма и 3 месеца от началото на мандата - и двамата искат да се спасят така да се каже в една авторитетна институция с 6-годишен мандат на управление", посочи бившият финансов министър Милен Велчев.  

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
13
 
! Отговори
Jan преди 2 години
Сега имало съд? Хахахах досега си плямпахте врели некипели и макар истина си остават недоказани твърдения. А сега за вашето 1дупе имало съд. Какви сте всички::???? Падение след падение. Няма ли някой, който да мисли за България. Не за Украйна, Македония и там всичките му съюзи.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора водят дела срещу Кокорчо, с една заплата не може да си плати исковете, според логиката на просто Киро това означава, че е корумпиран.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от козяк много се ооосссраха с избора на тези управляващи
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевските путински медии еднакво много обичат Байко Барисав, Пеевски, Путин, Лавров, Песков, Конашенков, Шойгу и Гешев. Пеевските путински медии провеждат хибридна война и информационна война на страната на Путин.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонихме Слави и неговите банкови измамници от БНБ. Трябва да се готвим да го изгоним от телевизия БНТ и вкарването на чалгата му в БНТ. Сега Слафчо ще премести темата за нов шеф на БНТ и ще предложи Сиромахов за шеф, а Сиромахов да вкара "Фалиралото шоу на Слафчо" на държавната трапеза в БНТ.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези циркове. Закривайте го това правителство и тоя парламент. Чорапа да си подава оставката и да почваме начисто с избор на истински президент а не руски слуга и истинки парламент без БСП и руските мекеренца от И3раждане.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалицията е коалиция колко да има апване и пийване на гърба на 70% аполитични. Но стане ли дума кой, че апва и че пийва повече си проличава що за бедняци са сите.
14
2
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
А вие какво очаквахте от ПП и ИТН???Цветя,рози и еднорози?Министър ходи дрогиран на работа и се хвали с това.Адвокати заливат посолство с боя,което си е направо КАЗУС БЕЛИ.Говорителката на кабинета се хвали с бонбонки за 150 кинта и шампанско за 170...Стигнахме 999 метра под дъното на блатото.И всички в един глас ни обясняват как сме супер,нищо че хора *** по опашки за бутилка олио.Да живее киро - нашата опора за светло бъдеще...
13
2
 
3
 
! Отговори
балък преди 2 години
До АнонименДа, така е.
12
6
 
7
 
! Отговори
Бачи Кико преди 2 години
Имаше един Карамански - Иво!!! Беше умно момче и мъж на Честта... Тоя карИмански си е просто пионка.
11
4
 
29
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Това е "Промяната" за която ви плащаше Черепа и толкова искахте дрогаре и другарки :))) Нулева корупция, никакви кражби и няма скрито-покрито. Всичко е прозрачно и достъпно до народа :))) Важното е, че Борисов вече чекмедже няма, новите ще имат цял банков трезор с кюлчета :)))))))))
10
0
 
15
 
! Отговори
п.п. преди 2 години
колко точно е произведението на славейков.....орел, рак и щука, по някаква си слука, такваз им работа дошла, да теглят заедно кола....всички знаем продължението, лошото е че тези некадърници го потвърждават!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокал се пише.
8
0
 
40
 
! Отговори
балък преди 2 години
Ще си издерат очите само и само да докопат кокъла! Направо са противни!
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лорер освен по раздуването и разтягането, по вънкашната политика, по здравната каца, по икономиката, може да стане и гувернантката на БНБ. И не само. Дялан камък, за всичко става. Може и зелето да си затиснеш.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма битка за банката. Там е заровено кучето и ключа за бараката също е там.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битката за БНБ ще е безмилостна и жестока!! Който владее БНБ владее парата в държавата.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези са на принципа-моето магаре е най-мъжко!
3
2
 
29
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
оставката е наи точното реиение на това вредно правителство.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е голяма власт да си Управител на БНБ, следователно трябва добре да подберат "нашият човек".