Росен Плевнелиев: Предсрочни избори ще има!

Беше сглобена една невъзможна коалиция, заяви той
17 апр 2022 12:10, Петя Славова
123


"Убеден съм, че предсрочни избори ще има. Това правителство няма как да продължи до края на мандата си. Първо, защото беше сглобена една невъзможна коалиция, която беше основана единствено на омразата към политическа партия ГЕРБ. Тя беше съставена по един непрозрачен и изключително неефективен начин", заяви президентът в периода 2021-2017 година Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора".

Според него и двете кандидатури за управител на БНБ не са били подходящи, "нито една не ставаше за нищо".

"Повече от ясно беше, че тук дори се извърша предателство срещу националния интерес на България. Националният интерес на България означава по най-бързия начин да влезем в Еврозоната, защото само тогава ние ще изпълним действия с историческа значимост за България. Само тогава българския народ ще се интегрира в сърцето на европейския проект за демокрация, мир и просперитет. Всички институции на България ще заработят по-добре", допълни Плевнелиев.  

Още по темата

По думите му по начина, по който политическите партии минават през трудните и истински важните моменти за тях, виждаме кой, кой е.

"Наложеното със сила от "Има такъв народ" гласуване в парламента, за да се изсипят 1,200 млрд. лв. за пътно-строителните фирми, без никаква прозрачност, проверка и процедура, абсолютно убеден съм, че отново ще бъде подкрепено от ДПС. Парламентът не може да се занимава с плащането на пътно-строителните фирми. Има си министерство за това", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"От една страна министър-председателят и неговите съветници правят една политика във външната сфера, президентът Радев прави друга. Винаги съм казвал, че президентът рано или късно ще свали това правителство, защото той вече започва да усеща цената на това, колко му струва на него. Единственият голям печеливш във войната между изпълнителна власт и прокуратурата е президентът Радев", завърши Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, днес ако спечели Льо Пен във Франция, не знам къде ще ходят тези с ценностите. Националният интерес на България бил по най-бързият начин да влезем в Еврозоната, за да не можем да се измъкнем никога от тинята. Затова цените отиват към /х2/, за да може после да делят на 1,2. Ще ходят на Марс, "Всички институции ще заработят по-добре", демек левовете им пречат, трябва да обръщат в евро, като заделят за "вишУ в Харвард" за пра-пра внуците.
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До обективенНаистина и двамата, Росен и Деси са втръснали на всички. Росен с логореята и плюенето срещу настоящия президент, а деси Банова с тъпите си интервюта се изживява като Мона Лиза. Загадъчно се усмихва и клати глава. Не се ли усещат, че излъчват антипатия.
42
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има вероятност да гласувам за възраждане
41
14
 
16
 
! Отговори
Аоов преди 2 години
Само Възраждане
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултата пак ще е неколко месеца без правителство но този път дсб няма да влезнат може би а възраждане ще имат министерство
39
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРБ! Тия ще ни закопаят под дъното!
38
6
 
23
 
! Отговори
заповед преди 2 години
Всички герберюги-марш в зайчарника на Буги!
37
2
 
22
 
! Отговори
Банова ще го изгони преди 2 години
Тоя ЧEXAЪЛ вчера цел ден беше у телевизоро да ръси глапутевини и да му се смее цела Бг, а бебето немаше кой да го гледа!!
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРБ-ДПС и президентът им Расим Пехливанлиев на власт!
35
25
 
5
 
! Отговори
Djo преди 2 години
Герб трябва да управляват на всяка цена
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да има,но тебе няма да те има.Какво толкова се вълнуваш.Взимаш си тлъста пенсийка за няколко години шляпане по врата...
33
6
 
10
 
! Отговори
Точен преди 2 години
Нито една националистическа партия не е дясна или лява. Национализмът се грижи за целия народ - от най-бедния до най-богатия. Национализмът е национално единство, а не ФАЩ-демократично разделение. Възраждане е партия на целия народ, затова партийните *** не я обичат.
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пак изпълзя от дупката Росана Банова
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да не е купил медията, че толкова често го публикуват ?!?Млъквай и се скривай някъде, противяга досаден !
30
3
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
даже герб да има наи много гласове при едни нови избори пак няма да е навласт защото никои няма да ги подкрепи освен дпс така че спокоино не се палететолкова
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво - пак ли да се върне на варианта ГЕРБ-ДПС, които ни яздиха 12 години.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязвам, че в последните два месеца всички политически трупове от миналото са се активизирали по медиите. Вероятно смятат, че е минало достатъчно време и хората са забравили колко продажни и некомпетентни са били.
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и Доган продължават да държат медиите и основните листова на властта. Сгрешиха, че не ги изчегъртаха веднага. Мафията ГЕРБ-ДПС отново надига глава.
26
7
 
9
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Най после да каже нещо умно... Ще има, ще има и то много скоро...))) назначените си заминават по кънадатя...
25
3
 
12
 
! Отговори
Мухльовци преди 2 години
Учредете партия с Б.Б, идеално си пасвате, до заличаване на държавата България.