Петков поиска адекватни ремонти на пътищата и европейски магистрали

Тази седмица решението на АПИ трябвало да мине през НС
70
Петков поиска  адекватни ремонти на пътищата и европейски магистрали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Надявам се решението за АПИ да мине през НС тази седмица, за да може да започне разплащането към пътностроителните фирми. Това каза премиерът Корил Петков по време на днешната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътищата.

Още по темата

„Сега трябва да похарчим над 1 млрд. лв. За ремонти, които са направени в миналото, но без да ги дадем фирмите не искат да ремонтират“, каза той.

Петков съобщи, че автомобилният състезател Димитър Илиев става част от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ към Министерския съвет.

„Димитър Илиев не е просто съветник оттук нататък. Очаквам проблемите, които той повдига, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, защото е време да се промени цялата структура как се вършат нещата и оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и нужда от ремонти, нови магистрали, които да са на нивото на европейските пътища и всичко това трябва да стане максимално бързо“, заяви премиерът.

„Безопасността на движението по пътищата за мен винаги е била кауза. Аз работя в тази сфера от доста години насам. Проблемите не са само в пътищата, това е социален проблем. На първо място трябва да разглеждаме човешкия фактор, отговорните хора на пътищата. След това състоянието на пътищата и на автомобилите“, каза от своя страна Димитър Илиев.

По думите му има страшно много проблеми за решаване и това може да стане само с общи усилия на национално ниво.

„Отговорността е голяма. Ще дам всичко от себе си, но една птичка пролет не прави и тук трябва да срещнем подкрепата на цялото българско общество“, допълни Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Г-н Петков мисли с главата си и слушай народа(той те избра) не се дръж за полата на Урсула защото те си плетат тяхната кошница. Видяли какво направи австриеца?
60
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Петков,сигурно чака Урсула и Байдън да му кажат какво да прави, без тяхното напътствие той не може
59
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Аз искам адекватен премиер ...
58
0
 
5
 
! Отговори
Жител преди 2 години
Живея в с.жегларци ,обл. Добрич,г-н министър председател,ела да видиш улиците в селото,ние сме данъкоплатци от 50 години,магистрали не ни трябват,а една алея да можем да отидем за хранителни стоки.магистралите не са българия.в селата живеят повече хора.помислете и за тях .
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОСТАКЪТ Е КРЕМЪК- КОРАВ И МОГЪЩ...ЗА СРАМ НА ЕВРОПА НА ВСИЧКИТЕ НАС, КОГАТО ДОКОПА В РЪЦЕТЕ СИ ВЛАСТ ПО СТРАШЕН ОТ СПИНА ПО ЖИЛАВ ОТ РАКА, ЗА СЕГА СЕ ОКАЗА ПРОСТАКА..
56
2
 
7
 
! Отговори
Хмммм преди 2 години
"Отговорността е голяма. Ще дам всичко от себе си, но една птичка пролет не прави и тук трябва да срещнем подкрепата на цялото българско общество, допълни Илиев." демек отишъл е да вземе едни пари и накрая ще ви каже птичката, че няма пролет :)
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хубаво иска ама от една година един лев не е дал
54
1
 
5
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
Като слушам Петков, той може един протест срещу политиката на правителството да организира и лично срещу Премиера - щото те се отговорни за общественото строителство.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
резервът на БНБ стопен наполовина за 1 месец.....отказват им нови заеми, не знам на какво се надяват тея още, чакаме новите цени на тока само, чашата преля......
52
2
 
8
 
! Отговори
222 преди 2 години
Пълен провал на правителствот от ПП и служебните. Не си мръднаха пръста за пътищатаМислят че някой друг трябва да им ги прави. Нямя ли най после да си отиват без да ги сваля народа. Не стават това с проба/грешка.те не разбраха за цялото това време, че те "Управляват" все някой друг им е виновен - до кога.Това не е школа за премиери , а държава.
51
8
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Фирмите, които изпълняват Обществени поръчки са свикнали да си плащат на ОПГ герПдпс, и да си вършат работата през пръсти !!! __ Трудно се променя такава мафиотска практика ...
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна, промяна......то не е само да я искаш. Нали не си лукова глава, ами начело на това правителство, стегни ги да работят, стига сте се дърляли кой е по-по-най, щот такъв нема при вас. Искал бил Киро и трябва да сме му благодарни. И аз искам много работи, ама нема.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несправедливи сте към изграждането на пътищата - те издържат повече от тротоарите и велоалеите на Фандъкова, които се разпадат от само себе си за няколко месеца. А тези по Графа дори не могат да издържат здрави до момента на рязането на лентичката - още по времето на строителството се ска.пват.
48
2
 
10
 
! Отговори
селянин преди 2 години
О С Т А В К А ! ! ! ! ! ! !
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече става една година както Борисов не е на власт, а тези все още не са разбрали, че те трябва да изградят европейските магистрали и да контролират за качествените ремонти.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи си в прав текст , че те е страх да поемеш отговорност и, затова мяташ партенката на НС, ако стане нещо да се изсулиш мазно и тихо с решението на депутатите. Този филм го гледаме вече 30 години..., а промяна уж беше!
45
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Само който е гласувал за анти- брюкселска партия може да се оплаква, че го лъжат и крадат. Останалите про'стаци да мълчат!
44
2
 
22
 
! Отговори
Палячо преди 2 години
Най-важното от всичко което каза е "Надявам сЪ".
43
2
 
19
 
! Отговори
Бате Бойко преди 2 години
Пелтек. Ти си Пълен Провал !
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то и ние искаме ама с приказки не става!До сега един метър светлоотразяване по мантинелите не е почистен,да не говорим за подмяна.Срам ме е от хората от Балканите дори,пътуващи по нашите пътища,приличащи на пътища в изостанала и изолирана държава.Навсякъде наноси от кал и пясък в банкетите,ръжда по мантинели и стълбове,скрити от храсти и неугледни табели,неокосони и непочистени буквално джунгли над пътя и много други...