Петков поиска адекватни ремонти на пътищата и европейски магистрали

Тази седмица решението на АПИ трябвало да мине през НС
70
Петков поиска  адекватни ремонти на пътищата и европейски магистрали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Надявам се решението за АПИ да мине през НС тази седмица, за да може да започне разплащането към пътностроителните фирми. Това каза премиерът Корил Петков по време на днешната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътищата.

Още по темата

„Сега трябва да похарчим над 1 млрд. лв. За ремонти, които са направени в миналото, но без да ги дадем фирмите не искат да ремонтират“, каза той.

Петков съобщи, че автомобилният състезател Димитър Илиев става част от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ към Министерския съвет.

„Димитър Илиев не е просто съветник оттук нататък. Очаквам проблемите, които той повдига, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, защото е време да се промени цялата структура как се вършат нещата и оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и нужда от ремонти, нови магистрали, които да са на нивото на европейските пътища и всичко това трябва да стане максимално бързо“, заяви премиерът.

„Безопасността на движението по пътищата за мен винаги е била кауза. Аз работя в тази сфера от доста години насам. Проблемите не са само в пътищата, това е социален проблем. На първо място трябва да разглеждаме човешкия фактор, отговорните хора на пътищата. След това състоянието на пътищата и на автомобилите“, каза от своя страна Димитър Илиев.

По думите му има страшно много проблеми за решаване и това може да стане само с общи усилия на национално ниво.

„Отговорността е голяма. Ще дам всичко от себе си, но една птичка пролет не прави и тук трябва да срещнем подкрепата на цялото българско общество“, допълни Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
2
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Виадуктите и тунелите бяха пред сриване! Чирпан-Ст.Загора не можеше да се кара! Преди Долна Диканя пропадане и срутища. Преди София от Перник също!!! И ти си щастлив/а, че е построено като да падне след 2-3 месеца??? Явно имаш много кoфти зъболекар...
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера се обърна към Министър-председателя.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към кого се е обърнал Петков да поиска адекватни ремонти - към Министър председателя?
38
3
 
12
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Кириле, за е би ги пътищата. Я направи един язовир. Там по те бива. Ако не друго, то поне една фотосесия по дъното ще направиш...
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38Каква попара ще сърбаш на герберте? Те видяха, че с тези тромави процедури на обществени поръчки няма строене на пътища. 9 месеца се забави пускането на последната част от Южната дъга на Околовръсто на София заради безумно обжалване! Виадуктите и тунелите бяха пред сриване! Чирпан-Ст.Загора не можеше да се кара! Преди Долна Диканя пропадане и срутища. Преди София от Перник също!!! Кой оправи това наследство и построи още? Тези с колко години ще ни върнат?
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали щяха да правят по магистрала на година? Те дупките не могат да запълнят! При "крадливите"гербери пътищата се подготвяха още есента. Като се отвореха дупки веднаха ги ремонтираха с изрязване на асфалта, а не с пълнене със студена смес! Последното допотопно временно действие го бяхме забравили 10 години! С тромавата процедура на обществени в сегашния им вид поръчки нито пътища ще видим, нито ремонти!!!!
35
6
 
21
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Всички искахме промяна, но ти не си подходящия човек. Ти дори си вредния човек. Ще се наложи да пробваме пак.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението трябва да бъде гласувано от НС защото парите в бюджета свършиха. Освен това ще трябва да ес изплащат и главниците за 16-те милиарда евра облигационен заем, гласуван от предишно НС. Тези облигации бяха емитирани от третото правителство на Борисов и сега не е ясно дали ще трябва да ги изплаща БНБ или МФ.
33
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На герберастите тепърва ще им сърбаме попарите, това с пътищата е най-малкото, а там най-много пари окрадоха. Ама за 500 млрд магистрали така ще е, айде пътувайте.
32
2
 
15
 
! Отговори
питам преди 2 години
Кога ще прави втори мост на Дунав ?
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещах ми Кире светло бъдеще, през 2030-2040г.Живи няма да сме да видим
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за асфалти, обаче чекмеджето е бетон. Пълно е, пръска се по шевовете.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно всички политици, преди да влезнат в парламента, трябва да минават, през полиграф.Ама много лъжат, ама много.
28
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Европа да дава пари. Нали сме лоялни васали и следваме сляпо каквото ни наредят. Че ако не дават пари, от европейски съюз, повече ще станем на европейско робство.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да поиска адекватни ремонти на пътищата и европейски магистрали, да отговори защо нашите моряци освободени и спасени от части на ВС на РФ и ДНР са все още в Донецк? Кога българското правителство ще се погрижи за българските граждани или спасителите и занапред трябва да продължават да се грижат за българските граждани в Донецк, докато Про100Кире се грижи за бендеровците по българските хотели?
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 Явно знаеш колко са изкрали герберите. Ама СКОРОСТНИЯ път дето следва терен и трасе на стария път Даскалово-Долна Диканя при Станишев, е на същата цена като следващия участък и то МАГИСТРАЛА при Плевнелиев, Долна Диканя-Дупница. А там са измествани корито на река, ел.проводи и има виадукти и тунели!!! И няма пропадания. За Чирпан-Ст.Загора на Станишев и Гагаузов няма да ти напомням. "Крадливите"гербери го оправиха.
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите може и да не са направили и една уличка, но за сметка на това окрадоха милиардите и сега с тия пари строят гнусните си сгради в цяла София и продължават да клепат пейзажа и да унищожават улици. Ай честито управление на герп.
24
12
 
9
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Боко и компания пак ще се нагушат. А трябваше да е в панделата.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, то свърши тази година, докато си направите обществените поръчки, като ги обжалват. Тази година, ще е нулева. Помнете ми думата.
22
1
 
19
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
абе кико , колко ел.автомобила сглобихме ?