Евелина Славкова: Кабинетът може да направи ГЕРБ приемливи

Управляващите се учат в движение
20 апр 2022 12:21, Росен Стойчев
92
Евелина Славкова: Кабинетът може да направи ГЕРБ приемливи
Снимка: БГНЕС

"В бъдеще правителството по-скоро ще губи, отколкото ще печели. Защото не виждам много полезни ходове, с които да се изяви на фона на тези кризи, така че обществото да върне доверието си към този кабинет." Това обяви пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

"Картината показва, че това правителство стартира с подкрепа 40% положително отношение и 39% отрицателно отношение. Сега наблюдаваме много голяма разлика. Тя е голяма, защото за много кратък период от време имаме тотална смяна в данните. В момента 58% имат негативно отношение, а 27% позитивно.

Обществото вече чувства социално напрежение, защото в последните години живеехме по-нормално. Сега, с всички събития, които се случват, всичко се увеличава непрекъснато – това социално напрежение няма да стихне с каквито и да било икономически мерки за някакъв период.

Още по темата
Свикнахме да живеем малко по-добре и сега това идва малко шоково за всеки", прогнозира Евелина Славкова.

"52% от обществото не смята, че това правителство ще изкара пълен мандат. Те не вярват, че тази коалиция ще успее. Тя не изглежда монолитно в очите на хората", коментира социологът.

"Италианско семейство – да, но това е управление на една държава и не могат дас е аргументират с такъв тип емоции. Хората го виждат, усещат,  очакванията на хората – в един момент някоя от политическите партии (най-видна на първи план, но не и сигурно, е ИТН) да излезе от коалицията."

Казусът за Северна Македония може да бъде препъникамък, посочи Евелина Славкова.

Според нея опозицията в момента печели от това да няма избори.

"Действията на тази коалиция, това, че не се справят с кризи, учат се в движение и т.н. – това реабилитира ГЕРБ и може да се създаде ситуация, в която те да бъдат приемливи."

Електоратът на БСП е разделен 50:50 в отношението си към правителството, отбеляза друг маркер в изследването на "Тренд" Евелина Славкова.

"Извън ПП самите електорати на коалиционните партньори не реагират съвсем положително по отношение на оценката за работа на това правителство. В един момент някоя от тези политически формации просто ще каже – ние губим, ще спечелим по-скоро политически дивиденти, ако излезем от коалицията, отколкото ако продължим да я крепим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Слугите на пъпъ ръфат ръфат като ....вие ли се явявате като знаменосците на подмяната е затова държавата ни е такава и докато не се подменят поколенията е все тая С лъжи измами репресии не става промяна рано или късно иде видовден
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ms gori i nikoi niama pojarogasitel za tesi kradlivi stonojki i debeli marzelivci.
79
1
 
1
 
! Отговори
До Трола преди 2 години
Сподели, откъде разбра, че ЦИК са излезли с резултатите от изрезките,както твърдиш че са от януари! И ако не си "***", значи отдавна главата ти е отвикнала да мисли!
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Трола 81 Аз не съм трoл, сто пъти Ви го написах. Вие споделихте ли къде е документът за разликите между протокола и отрязъците :) Не, нали :) Обаче аз трябва да споделя :) И защо само аз трябва? Аз не пиша за манипулирани избори, нали. Разминаването е, поради грешка на СИК, а дали е случайна, е друг въпрос :) Обърнете се към ЦИК за подробности, имате право по ЗДОИ.
77
3
 
3
 
! Отговори
До Трола преди 2 години
Що не споделиш, къде са резултатите от изрезките на бюлетините, където ЦИК е изнесли резултатите! Колкото до разминаването, между машините и изрезките, можеш също да провериш, не е проблем!
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 79 Да, де, за Вашето непрекъснато баене става дума. Във всеки коментар пишете за манипулираните машини. Като опря до доказване - стига :):):) Щом лъжецът казва всичко е истина, значи всичко е лъжа.
75
1
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Едно си знае баба едно си бае Стига с твоите измислици А човек трябва да знае кога да спре Всичко е истина
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 77 След като ми давате лъжи, естествено си помислих, че ще ми дадете и доказателства, но не и гербавите лъжци. Нямам лимит, за разлика от Вас :) Имам си работа и си я върша. Та, как доказвате манипулирани избори, "Аз, лъжата" :):):)
73
1
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Извинявай но нали не мислиш че на теб ще дам каквото и да било ивърви се успокой намери си нещо ангажимент че съвсем премина лимитът нямаш ли си друга работа
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с доказателствата за манипулирани избори, "Аз, лъжата"? и другите гербави. Чакам.
71
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист 71 Между другото, проверих и това за разминаването между преброените разписки и протокола е лъжа. ЦИК са публикували резултатите през януари тази година и няма такава секция. Отново лъжете, герб-лъжци.
70
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 73 Питах Ви как установихте, че машините са манипулирани, а не за избирателната активност :) Точно, защото тук е Европа, когато сте установили манипулация, трябва да сезирате главния прокурор, за да разследва и повдигне обвинение :) Това за сведение на този никой, който не Ви плаща :)
69
3
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До Установих по елементарен начин 40% гласували ниска избирателна активност около 10% ДАЛИ са гласували за ипъпъ наистина но чрез манипулацията на машините хоп огромен брой Запомнете НИКОЙ НИКОЙ НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА ТУК е Европа или вече сме Венецуела БКП превзеха властта и останалите стари муцуни делят баницата най после и това ли не е така
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист 71 И защо така станахте "реалист" :) Ако беше факт, каскетът ви щеше да повдигне обвинение, но не го направи, защото дори той знае, че НЕ Е факт. Отрязаха хартиените бюлетини, защото купувахте гласове чрез тях. ЦИК не е само на управляващите, има и гербави членове, които могат да сезират каскета за нередности, което не направиха. Не е необходимо броене на отрязъците. Може да се извърши контролно такова и беше извършено. Щом ЦИК не са излезли с официални данни, как решихте, че знаете
67
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Че машините са манипулирани е факт! Първо , защо отрязаха хартиените бюлетини! Та нали сега мнозинството е при тях, и ЦИК е на управляващите! Как решихте че ще се "фалшифицират"? Второ, защо отказаха да броят изрезките! Само в една секция изрезките оказа, че разликите от реалните са по ..пет! Трето , ЦИК още не са излезли с официални данни за преброяване на изрезките! Четвърто, кое по-лесно се фалшифицира, бюлетина или флашка;ш, и никога екзитполовете и социолозите на са бъркали с ... 8%!!!
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 69 На мен никой не ми плаща. И не съм постоянно, много добре го знаете, защото Вие сте постоянно и виждате, че "отсъствам" :) И как установихте, че машините са манипулирани, щом сте обикновен човек :) По какъв начин ги проверихте :)
65
1
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
А на вас кой ви плаща постоянно сте на линия Бог високо цар далеко Няма на кого да кажа и кой да ме чуе обикновен човек съм НЕ съм *** любимката на Киро или Киро любимецът на Радев нарушители на конституцията но Кой да и търси отговорност и пиша тук защото виждам как България е съсипана Това е
64
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Ви хуля, просто констатирам :) Защо не сезирате каскета ви за всички тези лъжи, които пишете, че той нещо не ги е забелязал :) Много се съмнявам да харесвате баце, спре ли да Ви плаща, няма да напишете и ред :)
63
1
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Изборите се манипулираха Служебни превратаджии се самоназначиха репресии на мирни граждани в мирно време от баретите плашеха мирни граждани както при соцът под ръководството на човек от татово време с цел да натискаш група инакомислещи граждани комунистически следовател е назначен е Всичките тези нарушения в коя европейска държава ги има Е във Венецуела Това е тук
62
1
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 65 и какво като харесвам Борисов само затова ще ме хулите постоянно България има да извърви много много път да се сменят поколения начин на мислене и тогава ще дойде желаната промяна НИТО Борисов е България нито тези пъпъ старите муцуни представящи се за новото Системата тук е комунистическа В Европа в истинските демокрации винаги е имало развитие место за сравнение няма