Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни

Във време на война имаш нужда не само от бронежилетки, а и от оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:26 | 21 апр 2022 12:14, Камелия Цветанова
1037
Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че е в София, за да получи ясен отговор на исканията, които има Украйна. Той очаква да получи отговорите днес от правителството ни.

"Надям се българското правителство да вземе правилно, рационално решение", каза той.

"Но ако ви притеснявам много с присъствието си, не се притеснявайте скоро ще напусна. По време на война освен жилетка и шлем, трябва да имаш оръжие, с което да се отбраняваш, а от ваша гледна точка вие искате да умрем защитени", коментира той в парламента, където беше открита изложба "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна".
 
"Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен отговор за това каква помощ може да ни окаже, но всеки ден, в който ни се отказва военна помощ, все повече украински граждани и военни умират. Затова призовавам политиците да помислят за това. Има хора на терен, които умират, докато траят дискусиите за това и се търсят аргументи срещу осигуряването на подобна помощ", посочи Кулеба.

Според него тези, които искат да помогнат на Украйна, винаги ще намерят начин за това.

"Много е важно в такива сложни моменти да сме на правилната страна в история, на страната на истината. През последните два месеца хората видяха, че Украйна устоя и продължава да се бори, когато подкрепяте Украйна подкрепяте истината, а ако подкрепяте Русия и запазвате неутралитет, сте на грешната страна на историята", коментира министърът.

"Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения и рационални аргументи как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени. Тези, които искат да помогнат, винаги ще намерят начин за това. Тези, които казват, че защитават цели и принципи, трябва сега да застанат за Украйна. Всеки, който намери причина или аргумент да не вземе подобно решение, действа в полза на агресията", каза той.

Според него най-добрият начин да спрем войната е дабъде подкрепена Украйна.

Още за посещението на Кулеба в парламента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
804
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и назидателният тон!! Този тип къде си мисли, че се намира? И какво точно предлага, да почнат да *** и българи заради тяхната война!? Я чиба оттука, барабар с все укро бежанец!
803
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама не се бийте бре, гусин външен министър на Украйна! Така вие се изявяате като слуги на Бай Дън, Столтенберг и Урсула, Украйна преди царуването на агронома Никита Хрушчов никога не е била независима държава, а крайната югозападна област на Русия. Какво тичате по европейските държави и се правите на независими? Та вие сте покорни слуги на Деменцията Байдън, ВБр, Германия, Франция и НАТО! Така ще си отидете м.ъp.ц.инa!
802
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кулеба, взимай си бежанците и се махайте оттук час по-скоро!
801
0
 
3
 
! Отговори
У твоето М преди 2 години
А пита ли оня твойя артист еврейн като разруши договора с Русия да ва смачка до крак и дано да ва завърши всички фашисти много ни дреме за вас хайде *** си при твоя Зеленски А не ми се разкарвай като чобанин напред назад вземи автомата и се сражавай какво си тръгнал като калайджийски *** с тави на рамо да скиташ идеите по дяволите фашистки украйци нас питахтеи ли като сте нарушили договора да не поставяте Американски бази и производство на биологично оръжие дано скоро Путин ва довърши
800
0
 
3
 
! Отговори
Бели зъбки преди 2 години
То да пратим оръжия,ами ако Путинь завертить кранчики газчица!? И ДжемКорп гепят 1 милиард и офейкат? Зимъска сибирская медведь ще ни споходи и захапе за лъжливите,корумпирани и двулични еснафски дупари!? В Харвард тез неща не сме ги учили...Не знам какво да правя...
799
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ц ц ц ц докъде я докара България! "Държави" като Украйна и Македония да ни размахват пръст!!!!
798
3
 
11
 
! Отговори
GO HOME преди 2 години
НАЛИ МНОГО СТРАНИ ВИ ПРЕДОСТАВИХА ОРЪЖИЕ? ДО БЪЛГАРСКОТО ЛИ ОПРЯХТЕ? МАЙ САЩ ВИ Е ПОСТАВИЛ ЗАДАЧА ДА НИ ВЪВЛЕЧЕТЕ В КОНФЛИКТА. АКО МИСЛЕХТЕ ЗА НАРОДА СИ ЩЯХТЕ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ТОЧНО СЕГА ДА ВЛИЗАТЕ В НАТО. ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИТЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ ТУК СЕ ДЪРЖАТ НАГЛО? ЯВНО ВИЕ И ЗЕЛЕНСКИ ИМ СЪЗДАВАТЕ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМ Е ДЛЪЖНИК. ВЪРВЕТЕ СИ У ДОМА И НЕ НИ ЗАПОВЯДВАЙТЕ КАКВО ДА ПРАВИМ НИЕ.
797
6
 
9
 
! Отговори
Пуку преди 2 години
Явно българите сме дребни страхливи същества които стоят наведени с надеждата да заживеят добре като чужди слуги.Сега ми става ясно защо турците са успели лесно да превземат България- просто много са сложили ***.А се гордеем че Левски и Ботев са българи-СМЯХ,драги ***,явно Митрофанова е била права да ни нарече така.
796
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кулебаем се бе, Дмитро!
795
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бе,я бе...
794
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кулеба трябва да се запознае с българската поговорка - Да би мирно седяло, не би чудо видяло! И още - Барабар Петко с мъжете!
793
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ние спрем да дискутираме, в Украйна ще спрат ли да умират хора?!
792
1
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Да, запознати сме с историята на Украйна. Знаем че е създадена с дкрет на Ленин. Преди това е била регион от Русия. ( А сега бутат паметниците на Ленин. От държава която унищожава паметниците на създателя си какво можеш да очакваш? Това е риторичен въпрос естествено!) Около втората световна война Сталин превзема и полски територии, та затова в западната част са поляци.
791
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ *** са изчезнат дано! Също и киевската хунта, която по съвет на цру убиваше украинци на майдана.
790
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
дмитро,само не виждам,България каква вина има,затова,че твоя зеелевски,седнал ,с руската мечка дренки да яде,ами сърбайте си попарата,такава,каквато сте надробили
789
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Митко,а бе Кулеба вместо да ни говориш с този нравствено-поучителен тон защо просто не се замислиш как можахте да докарате държавата си до това дередже...
788
2
 
29
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Егати и наглеца! все едно някой просяк на улицата да започне да ме обижда и да очаква да му давам пари. Айде качвай се на самолетчето и си заминавай за Украйна! Вместо да се разхождаш с костюмче и да обиждаш домакините, хващай там пушката и отивай да се биеш с руснаците щом това ти е целта!
787
1
 
21
 
! Отговори
Ясен отговор преди 2 години
Накажете виновните за погрома на хората в Профсъюзния дом в Одеса и помоли тогава!
786
1
 
18
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Купихме машини,я да направим един референдум,само така,да си сверят часовниците управляващите. Глас народен-глас божий
785
3
 
8
 
! Отговори
Офффф преди 2 години
Абе Ко се занимават нашите с тоя... Я да пращаме оръжие на Русия