Без компромис в ситуацията на война коалицията трудно би издържала

Смилов: Би било безотговорно една партия да си вдигне шапката
173
Без компромис в ситуацията на война коалицията трудно би издържала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Без компромис, който да бъде все пак и принципен в тази ситуация на война, коалицията много трудно ще продължи." Това заяви пред БНР политологът Даниел Смилов.

"Вълнението вече е започнало. Ние трябва да вземем решение и това е едно от тези драматични решения, което ще предопредели съдбата на самата коалиция", посочи той.

Клатенето на лодката отнема енергия на управляващите да се фокусират върху по-важни за страната въпроси, подчерта политологът.

Още по темата

По отношение на Украйна БСП е заела твърде крайна позиция, това е на практика позицията на "Възраждане" в българския парламент, коментира Даниел Смилов.

"Би било много грешна политика от тяхна страна да направят блъф, а след това да го изпълнят. БСП в момента не са в особена кондиция. Състезавайки се с "Възраждане" за тези гласове, губят още някаква част от по-центристкия си електорат и са напът да се свият под 10% и под "Възраждане". Струва ми се, че ще направят грешка", каза политологът.

Това е ситуация, която прави управленското уравнение почти невъзможно, отбеляза Смилов в предаването "Преди всички".

Въпросът за Украйна не е част от коалиционното споразумение и може да бъде поставен за гласуване в парламента, изтъкна Смилов.

По думите му в коалицията все още има потенциал и това правителство все още има какво да направи, защото страната има ресурс за справяне с кризите.

"Така че би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката", смята той.

"Все още споменът от предходното управление е достатъчно жив, което дава може би някакъв хоризонт на тези четири партии да се разберат", смята още Даниел Смилов.

Не може да се изключи поява на нови субекти и то по начин, който да промени баланса в политиката като цяло, посочи в заключение той.

"Има едно струпване в този радикален сектор, с риск той да се пренасели. Там ще бъдат "Възраждане", БСП при управлението на Корнелия Нинова – като че ли и тя е влязла в тази ниша, Стефан Янев загрява по тъч линията точно в този сектор. Накрая може да се окаже, че този терен, който по принцип е доста кафяво разкалян, може да се окаже недостатъчен да събере всичките желаещи да тичат по него", каза Смилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: управлениекоалиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро да си търси партия, която да замести БСП. Трябва да има единение в тази пишман коалиция. Нали, Киро? А през юни - бай, бай! Не вярвам хората да търпят те да живеят като скотове, а украинците да си развяват байрака. Замълчим ли това означава, че 5 века иго са ни били малко.
132
3
 
11
 
! Отговори
Хайде в Киев преди 2 години
Имам чувството че Киро обещава каквото му поискат и след това се гърчи как да го изпълни. А украинците са нахални - считат че на тях трябва да им се дава всичко. Киро е обещал на Кулеба, че ние ще изпратим оръжие въпреки че знае че БСП е категорично против. И сега - хайде да ходим заедно на пропагандна акция в Киев. А защо не отидем в Донецк за да видим какво са оставили украинските националисти там?
131
4
 
8
 
! Отговори
Клоунът Зеленски преди 2 години
Зеленски разиграва с фейкове европейските политици като марионетки, а те му се връзват. Но ще дойде време да се позамислят. Със санкциите вредят все повече на собствените си избиратели. Стигна и до нас - вече бензин 95 е почти 3 лева за литър.
130
1
 
11
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир.
129
9
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
И е крайно време време комунисти ,социалисти и русофили да си измият очите с чиста изворна вода и да видя истината за путин,85% отруснаците и русия.Не е нормално бсп с нейните 10 от 37%общо гласували,сиреч 3-4%от българите да извива ръцете на правителството и предсрочните избори са може би единственият изход от положението
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо,, некАдърници, ние не сме във война. Или сме без да знаем?
127
2
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Коалицията трябва да да решава проблемите на България, а не проблемите на Украйна. Тя за това е създадена, и за това са гласували за нея избирателите. Турция например също е член на НАТО, но нито подкрепи санкциите срещу Русия, нито забрани на руски кораби да влизат в нейни пристанища и на руски самолети да преминават през нейна територия. Ние както винаги се престараваме и губим от това.
126
6
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Всъщност вариантът с предсрочни избори не е толкова лош.Тогава БСП ще има още по-малко депутати и няма да се прави на "великия" фактор в управлението.
125
2
 
10
 
! Отговори
Км преди 2 години
Киро- ХАРАКИРО.
124
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обслужващият персонал на сащ (на снимката) ни тласка в тяхната война, която е загубена. Русия си връща самостоятелността на велика сила, след като беше закабалена (финансово и икономически поробена) от сащ. Какви сме ние че да се намесваме в тази война -- малките робчета? Немедлена оставка за това псевдоправителство!
123
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По отношение на Украйна БСП е заела твърде крайна позиция, това е на практика позицията на "Възраждане" в българския парламент" -- това не е позиция на възраждане, измислена и патентована от тях, а единствено правилната за българската външна политика -- ненамеса в чужда война. Това е война между Русия и сащ, в която украинците са излъганите да играят ролята на момче за биене.
122
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладурчетата от снимката с масчиците, всичките им ги даваме на украинците. Те са ни най-скъпото (я в какви дългове ни натикаха). Никакаво разтрогване на коалицията, ама да вземат и предишните. Оборудваме ги, товарим на белите бежански джипчета и да ги няма. Мисирките с тях - да отразяват най-важната тема на деня.
121
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да се разпусне тая изродска "коалиция".
120
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и при мирно време ще има вкопчени във властта, защото повече няма да им се случи.Нищо от това, с което дойдоха на власт, не се случва, не се работи по него и няма да се случи. Продължава промянат в много лоша посока и с бясна скорост ни търкалят по надолнището!С големите лъжици да гребат и не си спомнят за нас.Затова коалицията ще стои "стабилно" при война, при зной и суша, при дъжд, градушка и няколко вида вятър, защото ДА-й , България повече няма да стигне до 3 %.
119
0
 
2
 
! Отговори
Усещам как: преди 2 години
В сагата Сакскобурготски някой ще излезе голямото магаре дето Пенчо Славейков тегли с усилия по моста, ама няма да съм аз! Айде изчезвам, че задачата от Браги зове!
118
1
 
1
 
! Отговори
Това му се казва: преди 2 години
С един куршум много зайци! И сега голямата изненадааааа ... Вместо да сте хората дето да спретнат тоя номер отново , вие решихте да дозабивате пирони... Искаш ли подсказка на кой ще помогнат Браги, Тир и Демир!
117
1
 
5
 
! Отговори
Не се смей: преди 2 години
Всъщност перфектният план по спасяването на българските еврей ликвидира Борис 3 и индиректно уврежда много взаимоотношенията още повече между европейската аристокрация (Тогавашния Лансрад) и Адолф Хитлер и Третия райх по простата логика : Той така бързо свети маслото на Борис 3 кво остава за нас, ако не му играем по свирката! След кратка караница в Берлин Борис 3 е почерпен обилно с отрова от нов тип!
116
0
 
13
 
! Отговори
Ми виж сега: преди 2 години
Еврейте имат тая културна традиция да дозабиват стърчащия пирон .... Както са направили преди 2000 години с гражданина Христос.Българската културна традиция е друга, а прабългарската още по-друга ... Едната казва от скалата, другата казва "Виждал ли си сервиза ми със специалното участие на Никифор" Трябва да се уважават прабългарските традиции според мен!
115
2
 
3
 
! Отговори
Перфектният план преди 2 години
По спасяването на българските еврей в тайна от Борис 3 и скриването на телеграмата от Третия райх , която щеше да доведе до няколко влака към Аушвиц е проработил перфектно и малко след като Адолф Хитлер разбира Борис 3 умира. То това е много голяма ирония , че България има три врага - Адолф Хитлер, Борис 3 и културната еврейско-християнска инвазия в служба на двата по-големи врага. Виж мъдростта на българския народ - да спасиш най-малкия враг , за да може най-големия да убие средния.
114
0
 
6
 
! Отговори
Няма да говорим преди 2 години
Пълно радио мълчание с Денков и Атанасов... И ще проговорим пак, когато в учебниците по история пише така: Борис 3 и Фердинант 1 не са добрите български царе спасили българските еврей, а колониални *** начело на колониален режим водил скрита и открита война срещу местното население и местната интелигенция и дори патриотичният военен елит! Спасяването на българските еврей е акт на местното население, интелектуален елит и военен елит целящ да натопи Борис 3(който би ги) пред Адолф Хитлер