Лена Бориславова: Няма заплаха за енергийната сигурност на България

"Правителството е готово от месеци с план за действие в такъв случай"
Обновена: 27 апр 2022 00:02 | 26 апр 2022 23:45, Красимир Ангелов
623
Лена Бориславова: Няма заплаха за енергийната сигурност на България
Снимка: БГНЕС

Няма заплаха за енергийната сигурност на България, обяви пред БТА Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков.

Бориславова коментира съобщението на Министерството на енергетиката, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени, считано от 27 април.

Още по темата
Правителството е готово от месеци с план за действие в такъв случай. Подсигурени са алтернативни доставки, няма причина за паника и за никакво притеснение, увери Бориславова.

Тя подчерта, че премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са уведомени за ситуацията.

Заставаме зад позицията на Министерството на енергетиката и министър Александър Николов, каза още тя.

Както е известно, тази вечер от Министерството на енергетиката излязоха с позиция, че българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор. Повече информация ще бъде дадена от министър Александър Николов на брифинг пред медиите в сряда, от 09:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ide jega.
450
0
 
1
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
Щом Аря Старк казва така, значи е истина!
449
0
 
0
 
! Отговори
Роко ин раша преди 2 години
Много мило
448
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До АнонименТоку що в едно интервю по руска телевизия руския енергиен експерт Михаил Крутихин заяви че доставките за газ до България не са преустановени и че всичко въврви както до сега !! Не знам колко е вярно това ! Той също заяви че негови колеги руски експерти са наричали ако има спрени доставки самоубийство за Газ пром !! Незнам сега каква е изтината !
447
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бе Ленчее защо Чирен е празен ???
446
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименГугъл
445
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо Л.Бориславова, н-к кабинет на Киро, обяснява вместо министъра на МЕ ще има или няма да има затруднения с природния газ. Може ли да ни обясни каво е подготвено по този проблем с цел безболезнено да се премине от един към друг газ. Газовата връзка до Стара Загора в най-добрия случай ще стане готова след месец, но Лена да каже откъде ще вземе LNG.Дотогава промишлеността в лицето на Нинова ще почива.Премиерът не е лошо поз-малко да шпреха и повече да мисли за БГ - много ни се събра
444
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ленче, това звездите ли ти го говорят?
443
0
 
9
 
! Отговори
Работник преди 2 години
Лена, това в Гугал ли го пише или ?
442
0
 
25
 
! Отговори
перко преди 2 години
Заставме зад позицията, че сте вредни за България и е време да си ходите!
441
0
 
15
 
! Отговори
ману преди 2 години
Пак ще я караме на руски газ,но ще го купуваме от посредници на висока цена. Санкции манкции - глупости на търкалета.
440
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЕна, е как да няма като получаваме 60% газ от Русия. Сега тези 60% с какво ще ги замените? аз не чух нищо освен онзи кривондел да ни обяснява как от Гърция нещо щчло да вкарваме ама само 3-4% (и това р вносен газ от САЩ, усещате ли какво става). И сега цените като скочат с 40% Ленче какво правим? бензина по 5лв или по 8лв ще е ?
439
0
 
2
 
! Отговори
Няма заплаха преди 2 години
Е, щом Аря Старк го казва ...
438
0
 
5
 
! Отговори
И сега ?! преди 2 години
И какво - очаква се изявлението на това детенце да ни успокои?! Или да продължим да си внушаваме, че правителството правейки глупост след глупост е готово от месеци за справяне със ситуацията.
437
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много воните на рубли плюс милиардите от Шо...рош - ами добре ви е - хем от Изток, хем от Запад, и най-вече - от ИНФЛАЦИЯТА, която източвате в бюджета за СЕБЕ си - и мУндьо, сойто ви залюби и назначи с мадурковщината си, разбира се. Ще ви приседни съвсем скоро, НЕКАДЪРНИЦИ - жална ви майка, заради кръвчицата, която смучете от нас чрез ИНФЛАЦИЯТА, която ваш мУндрьо кремльо-десиславин СМУЧЕ вече ШЕСТА година от нас.
436
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче като те гледам си голяма фенка на Миа Халифа. Като две капки вода сте по всички направления...
435
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Къде ти е зуУмът на фотоапарата, тоест на Вселената, Вселена Безкрайна, Страстна и Срамна между Крачола на краката? Крачка напред... Крачка назад, отговаря прашкаджийката, чаровница. Така е и с партийците. Ту при един партиец с увиснало шкембе, ту при друг другар с настръхнал от работа с устата... партиец си отваряш Чочарката... и така до край докато има пари в хазната за шкембе чорба.
434
0
 
7
 
! Отговори
Антрополог преди 2 години
Лумпенпролитариатите верват на Радевите (човека на Нинова ) пропаганди.Е заплата нема и дам щото имам да внасям усигоровки на на наще щото се пенсионират на 65 чак .При тая здравна система и среда на живот пенсионната възраст трябва да е максимум 61г. Другото е обир на народа (средна продължителност на живот при мъжете в българия е 71,4 г.) Тоес 40 години плащаш осигуровки и вземаш 4-5 години пенсия колкото да си платиш тока и и лекарствата и после само хлеп и маргарин....
433
0
 
6
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
БНТ новините в 23:30 (27.04.2022г.)Кирил Петков-няма никаква диверсификация заради ГЕРБ;След малко Асен Василев: можем да внесем 20 милярда кубм газ от Турция и 2 милярда кубм от Гърция ( гърците го вземат от азерите през турците). Разхода на газ на България е 3,5 милярда кубм на година....Е Значи Турски поток и ГЕРБ са решили проблема с диверсификацията .
432
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лена бориславова и ти като джен псаки приказваш дори незнаете къде се намира украина