Джамбазки започва дебат за руските доставки в ЕП

По думите на евродепутата тази ситуация поставя по-важни въпроси за ЕС
29 апр 2022 18:00, Росен Стойчев
14
Джамбазки започва дебат за руските доставки в ЕП
Снимка: БГНЕС

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в парламентарната зала на ЕП във връзка със спрените доставки на природен газ за България, съобщават от пресцентъра на ВМРО. Това беше оповестено в отворено писмо на партията.

След поставени въпроси пред Европейската комисия от страна на Джамбазки двама от съпредседателите на ЕКР - Рафаеле Фито и проф. Ришард Легутко, повдигнаха темата на председателски съвет с искане за дебат и гласуване на специална резолюция.

Още по темата
Предложението вече е прието и ще бъде проведен дебат на втората пленарна сесия на ЕП през месец май.

В писмото си до Европейската комисия Джамбазки отбелязва, че доставката на газ по действащи договори с "Газпром" за Полша и България е прекъсната и това действие представлява следващата глава от плана на Русия за разрушаване на единството на европейските съюзници.

По думите на Джамбазки тази ситуация поставя по-важни въпроси за ЕС. Ако доставките са прекъснати само към България и Полша и са осигурени за други членове на ЕС, трябва да се запитаме защо. Би било шокиращо, ако някои членове на ЕС плащат в рубли според исканията на "Газпром", като по този начин нарушават европейското единство, се казва още в писмото на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Големия памперс преди 2 години
Чичо байДън ще ни докара газ и от Луната (или поне такава ще е неговата версия), ако си платим масрафа, а дрогираното му *** малкия байДън с големия потенциал в далаверите ще прибира комисионите. Руснаците врътнаха кранчето на малкия бидон в Украйна и сега баща и син се чудят как и откъде да топят човките в доставките на руски газ.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чичо Бай Дън каза, че ще доставя на България газ от Япония/направо от наш съсед/, а се оказа, че Япония купува газ от Русия ! А сега де, кой е крив, кой е прав ?
8
0
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
ВМРО е евратлантипески проект .Коалиция с ГЕРБ копуване на самолети от Америка .Чудя се защо пишеш като си нямаш никаква представа от политика
7
2
 
12
 
! Отговори
ерго преди 2 години
Ами Джамбазки, докато ние се правим на "по-европейци" от европейците със съдраните си п.тури и ц.рвули, европейците тихичко си решават проблема в Рубли!
6
7
 
17
 
! Отговори
Точен преди 2 години
Крайно време е да се издаде некролог за ЕС. За членките ще е по-добре, а за Българско е спасение.
5
2
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
"европейското единство"? И с какво пречи схемата за заплащане, която иска Русия на европейското единство? Единството може да се възстанови лесно като всички се съгласят да плащат за газта така както иска Русия. Това никого с нищо не ощетява, защото курсът на рублата се определя от фондовата борса. Проблема е само в това, че тези, които досега измисляха санкции срещу Русия сега трябва да си признаят че със санкциите вредят повече на своите избиратели. Но кой си признава грешките така лесно?
4
11
 
3
 
! Отговори
АРЕ преди 2 години
ПИСНА МИ ОТ ВАС-новото ссср
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** спи по темата със Северна Македония, което е много странно.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фамилията на този човек казва много .А фалшивото ВМРО се видя а истинското отдавна не живо .
1
4
 
17
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Поредната *** пияр акция...